Neler Yeni

GA-780T-D3L anakarta R7 240 olur mu?

Emir11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Emir
Merhabalar MSI R7-240 almayı düşünüyorum kesin bilgi istiyorum sistem
AMD FX-4100 işlemci
Gigabyte GA-780T-D3L anakart
4GB DDR3 1333MHz ram
ATI Radeon HD4350
120GB Kingston SSD
300W PSU

Ets2 küçüklüğümden beri kasmadan donmadan akıcı oynamak istediğim tek oyun.R7-240 alırsam (uyarsa) düzelir mi 10fps alıyorum şu an kesin bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,004
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Evet almayı düşündüğün kart anakartın ile uyumlu.
İşlemcin darboğaz yapmaz ve güç kaynağın da yeterli olur.
ETS 2'de 1080P çözünürlük ve Orta ayarlarda tahminen 40-50 FPS alırsın.

Emir11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Emir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aaa Emir Aydın bi ara bana sistem toplamada yardim etmistin baska bir forumda çok yardımcı oldun bana bu anakart ile kartın uyumlu olduğunu anlamayı öğretir misin nereden anlaşılıyor?
Bu sistem ile ets2 de 10fps aliyorum online ve singleplayerda 40-50 çok iyi olur birde bu anakarta birde işlemci almak istesem ne alayim?
128 biti olani pahali ve stoklar yok 64 bit alsam ne olur?
Ve son soru :D msi r7 240 da daha iyi mi bazi sitelerde plakali bazilarinda ustunde bir sey yok alsam nasil gelir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

64 bitinin de stoğu yok of para birikince stok olur mu acaba :(

Son düzenleme:

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,004
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
Aaa Emir Aydın bi ara bana sistem toplamada yardim etmistin baska bir forumda çok yardımcı oldun bana bu anakart ile kartın uyumlu olduğunu anlamayı öğretir misin nereden anlaşılıyor?
Bu sistem ile ets2 de 10fps aliyorum online ve singleplayerda 40-50 çok iyi olur birde bu anakarta birde işlemci almak istesem ne alayim?
128 biti olani pahali ve stoklar yok 64 bit alsam ne olur?
Ve son soru :D msi r7 240 da daha iyi mi bazi sitelerde plakali bazilarinda ustunde bir sey yok alsam nasil gelir?

64 bitinin de stoğu yok of para birikince stok olur mu acaba :(
Hatırladım :)
Günümüzdeki ekran kartlarının hepsi standart olarak her anakarta uyar diyebiliriz.
Eskiden AGP tip anakartlar ve ekran kartları vardı ancak şu anda yok, üretilmiyorlar.
Günümüzde üretilen ekran akrtı ve anakart slotları PCI Express X16'dır.
Ekran kartında ve anakartın PCI Express X16 slotu varsa o ikisi uyumludur.
Özetlemek gerekirse günümüzde ekran kartı seçerken anakarta bakılmamalı çünkü zaten hepsi uyumlu.
Asıl bakılması gereken kısım işlemci ve güç kaynağıdır.
Çünkü güç kaynağı düşük kalırsa sistem yük altında kapanabilir, işlemci düşük kalırsa darboğaz olur.
Merak etme, sistemindeki işlemci ve güç kaynağı R7 240 için yeterli.
Şu en elindeki sistem ile 10 FPS olman normaldir, HD 4350 oldukça güçsüz bir karttır.
R7 240 aldıktan sonra ETS 2 oyununu rahatlıkla 60 FPS oynayabilirsin.

Şu anki işlemcin ekran kartın için yeterli, daha iyi bir işlemci almanı tavsiye etmem.
İkinci elden FX 6100 veya FX 8100 bakabilirsin ancak bu işlemciler 300-400 TL bandında dolaşıyor.
O fiyatlara gidip R3 1200 bulunabilir. Ben olsam R3 1200 varken 2011 yılında çıkmış bir FX işlemci almazdım.
Yanlış anlaşılma olmasın R3 1200 anakartınla uyumlu değil.
Ancak iyi bir para biriktirip işlemci-anakart-ram üçlüsünü tek seferde değiştirebilirsen çok iyi olur, FX'lerden kurtul.

Ekran kartının bit değerine takılma, en ucuz bulduğun R7 240'ı alabilirsin.
Aralarında pek fark yok. istersen gözüne hoş geleni al istersen en ucuzunu.
R7 240 30W TDP'ye sahip az ısınan bir kart. Dolayısıyla bazı firmalar bu karta hiç fan koymuyor.
Ancak tavsiyem ufak da olsa fanı olan bir model alman yönünde olur, fansız soğutma bloğu bir süre sonra fazla ısınabilir.

TRHasan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,907
İsim
Hasan
Günümüzdeki ekran kartlarının hepsi standart olarak her anakarta uyar diyebiliriz.
Eskiden AGP tip anakartlar ve ekran kartları vardı ancak şu anda yok, üretilmiyorlar.
Özetlemek gerekirse günümüzde ekran kartı seçerken anakarta bakılmamalı çünkü zaten hepsi uyumlu.
Çünkü güç kaynağı düşük kalırsa sistem yük altında kapanabilir, işlemci düşük kalırsa darboğaz olur.
Şu en elindeki sistem ile 10 FPS olman normaldir, HD 4350 oldukça güçsüz bir karttır.

Şu anki işlemcin ekran kartın için yeterli, daha iyi bir işlemci almanı tavsiye etmem.
İkinci elden FX 6100 veya FX 8100 bakabilirsin ancak bu işlemciler 300-400 TL bandında dolaşıyor.
O fiyatlara gidip R3 1200 bulunabilir. Ben olsam R3 1200 varken 2011 yılında çıkmış bir FX işlemci almazdım.
Ancak iyi bir para biriktirip işlemci-anakart-ram üçlüsünü tek seferde değiştirebilirsen çok iyi olur, FX'lerden kurtul.

R7 240 30W TDP'ye sahip az ısınan bir kart. Dolayısıyla bazı firmalar bu karta hiç fan koymuyor.
Ancak tavsiyem ufak da olsa fanı olan bir model alman yönünde olur, fansız soğutma bloğu bir süre sonra fazla ısınabilir.
sdn forum mu?

Emir11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Emir
aynen öyle bana çok yardımcı olmuştu ama o zamanlar tabi teknolojiye yeni yeni merak saldığım dönemler aileden habersiz hareket ettiğimden üzülmüştüm adaş çok yardımcı oldu bana.

çok teşekkür ederim hayatımda bi insan beni tanımadan böyle yardımcı olmamıştı artık içim rahat param olduğu zaman stok bulabilirsem alıcam MSI R7 240 ı soğutmasıda şahane tam aradığım ucuz kart sonunda ets 2 kasma donma olmadan oynayabilicem küçüklük hayali gerçekleşicek Allahın izni ile tekrar çok teşekkür ederim Adaş.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,004
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
aynen öyle bana çok yardımcı olmuştu ama o zamanlar tabi teknolojiye yeni yeni merak saldığım dönemler aileden habersiz hareket ettiğimden üzülmüştüm adaş çok yardımcı oldu bana.

çok teşekkür ederim hayatımda bi insan beni tanımadan böyle yardımcı olmamıştı artık içim rahat param olduğu zaman stok bulabilirsem alıcam MSI R7 240 ı soğutmasıda şahane tam aradığım ucuz kart sonunda ets 2 kasma donma olmadan oynayabilicem küçüklük hayali gerçekleşicek Allahın izni ile tekrar çok teşekkür ederim Adaş.
R7 240'ı sıfır almanı tavisye etmem, biraz fazla pahalıya satıyorlar. İkinci elden 200 TL'ye bulabileceğin bir kart.
İkinci ele güvenemiyorum dersen en azından sıfır olarak 450 TL'ye bu kartı alabilirsin. Bu karta daha fazla para verilmemeli.

Rica ederim, ne demek :)

Emir11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Emir
R7 240'ı sıfır almanı tavisye etmem, biraz fazla pahalıya satıyorlar. İkinci elden 200 TL'ye bulabileceğin bir kart.
İkinci ele güvenemiyorum dersen en azından sıfır olarak 450 TL'ye bu kartı alabilirsin. Bu karta daha fazla para verilmemeli.

Rica ederim, ne demek :)
valla turboxa 1 kere bile ısınamadım MSI der geçerim :D ikinci el düşünüyorum ama ekran kartı kargo fln korkuyorum 2. el severim ama kbr90 200 tl ye aldım :D

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,004
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
valla turboxa 1 kere bile ısınamadım MSI der geçerim :D ikinci el düşünüyorum ama ekran kartı kargo fln korkuyorum 2. el severim ama kbr90 200 TL ye aldım :D
Turbox genel anlamda pek sevilmiyor ancak ürettiği ekran kartları fena değil, tercih edilebilir.
Linkini attığım ikinci eldeki kartı alabilirsin, 180 TL çok iyi bir fiyat.
Güven sorunu olursa GeT açtırabilirsin, her türlü daha ucuz olur, hem de dolandırılma ihtimalin 0 olmuş olur.

Emir11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Emir
Turbox genel anlamda pek sevilmiyor ancak ürettiği ekran kartları fena değil, tercih edilebilir.
Güven sorunu olursa GeT açtırabilirsin, her türlü daha ucuz olur, hem de dolandırılma ihtimalin 0 olmuş olur.
para biriksin şu hayal gerçekleşsin başka bişi istemem reis

Polat Alemdar.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

Benim şuanki işlemcim E5200, işlemcimi E8600 yapsam ekran kartınıda R7 240 yapsam ETS açarmı, açarsa single de oynatırmı? :D

Emir11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Emir

Benim şuanki işlemcim E5200, işlemcimi E8600 yapsam ekran kartınıda R7 240 yapsam ETS açarmı, açarsa single de oynatırmı? :D

açar tabi bende E2140 vardı adaş bilir ondada oynuyordum az çok kassada :D E8600 ve R7 240 ile tabii ki oynarsın

https://www.gittigidiyor.com/bilgis...radeon-r7-240-2gd3-lp_spp_811805?id=625539271 bunu buldum bakim oo 6 yada bölüyor vadesiz hemde. 128 bit bir de

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,322
Üyeler
161,032
Son üye
yigit1331
Top Bottom