Hatırladım
Günümüzdeki ekran kartlarının hepsi standart olarak her anakarta uyar diyebiliriz.
Eskiden AGP tip anakartlar ve ekran kartları vardı ancak şu anda yok, üretilmiyorlar.
Günümüzde üretilen ekran akrtı ve anakart slotları PCI Express X16'dır.
Ekran kartında ve anakartın PCI Express X16 slotu varsa o ikisi uyumludur.
Özetlemek gerekirse günümüzde ekran kartı seçerken anakarta bakılmamalı çünkü zaten hepsi uyumlu.
Asıl bakılması gereken kısım işlemci ve güç kaynağıdır.
Çünkü güç kaynağı düşük kalırsa sistem yük altında kapanabilir, işlemci düşük kalırsa darboğaz olur.
Merak etme, sistemindeki işlemci ve güç kaynağı R7 240 için yeterli.
Şu en elindeki sistem ile 10 FPS olman normaldir, HD 4350 oldukça güçsüz bir karttır.
R7 240 aldıktan sonra ETS 2 oyununu rahatlıkla 60 FPS oynayabilirsin.
Şu anki işlemcin ekran kartın için yeterli, daha iyi bir işlemci almanı tavsiye etmem.
İkinci elden FX 6100 veya FX 8100 bakabilirsin ancak bu işlemciler 300-400 TL bandında dolaşıyor.
O fiyatlara gidip R3 1200 bulunabilir. Ben olsam R3 1200 varken 2011 yılında çıkmış bir FX işlemci almazdım.
Yanlış anlaşılma olmasın R3 1200 anakartınla uyumlu değil.
Ancak iyi bir para biriktirip işlemci-anakart-ram üçlüsünü tek seferde değiştirebilirsen çok iyi olur, FX'lerden kurtul.
Ekran kartının bit değerine takılma, en ucuz bulduğun R7 240'ı alabilirsin.
Aralarında pek fark yok. istersen gözüne hoş geleni al istersen en ucuzunu.
R7 240 30W TDP'ye sahip az ısınan bir kart. Dolayısıyla bazı firmalar bu karta hiç fan koymuyor.
Ancak tavsiyem ufak da olsa fanı olan bir model alman yönünde olur, fansız soğutma bloğu bir süre sonra fazla ısınabilir.