Merhaba hocamlar, A320M a Pro anakartımı 1 hafta önce garantiye yollamıştım. Nedeni ise PC'yi başlattıktan sonra BIOS kısmında siyah ekranda kalıp sadece Windows'u göstermesiydi. Hiçbir şekilde ne anakart logosunu ne de BIOS'u göstermiyordu. Birkaç dakika sonra Windows logosu geliyor ve açılıyordu. Ben de bu sebeple anakartı garantiye yollamıştım.
Bugün anakart geldi ama gelmez olaydı. Eskiden Windows ekranı gelirdi en azından ancak şimdi hiçbir görüntü alamıyorum.
Tamir işlemi kısmında “ BIOS chipinin arızalı olduğu tespit edilmiştir. BIOS chipi değiştirildi, BIOS yazıldı. Anakarttan görüntü alındı.” yazılmış.
Biraz daha eskiye dönersek ben bu anakartta Ryzen 5 1600 AF işlemcisini kullanıyordum ve artık upgrade zamanının geldiğini düşünüp kendime yeni sıfır bir Ryzen 5 5600 aldım.
Bu işlemciyi taktığım zaman da baştaki belirttiğim olaylar başıma geldi.
Ne yapmalıyım?
Bugün anakart geldi ama gelmez olaydı. Eskiden Windows ekranı gelirdi en azından ancak şimdi hiçbir görüntü alamıyorum.
Tamir işlemi kısmında “ BIOS chipinin arızalı olduğu tespit edilmiştir. BIOS chipi değiştirildi, BIOS yazıldı. Anakarttan görüntü alındı.” yazılmış.
Biraz daha eskiye dönersek ben bu anakartta Ryzen 5 1600 AF işlemcisini kullanıyordum ve artık upgrade zamanının geldiğini düşünüp kendime yeni sıfır bir Ryzen 5 5600 aldım.
Bu işlemciyi taktığım zaman da baştaki belirttiğim olaylar başıma geldi.
Ne yapmalıyım?