Gigabyte Gaming OC RTX 3080 Fan Sesi

Reaksiyon skoru
3
Merhabalar dün akşam itopya'dan Gigabyte Gaming OC 3080 serisi ekran kartı aldım oynadığım oyunda gelen fan sesi beni fazlasıyla rahatsız etti MMORPG oynadığım için bilgisayarımda fazla oyun yok ama Lol veya Valorant'ta denedim harici olarak onlarda ses çıkmıyor oynadığım oyunun grafik ayarlarını düşürünce veya düşük güç moduna alınca ses kesiliyo sebep arıyorum kendime bulamıyorum ve çıkan ses cidden rahatsız ediyor.

Ultra Grafik ayarlarında oynadığımda oyunda 55 derece ekran kartım bu arada ısınma problemide yok

Oynadığım oyun Black Desert Online

Daha önceden GTX 1080 Gigabyte G1 Gaming kullanıyordum onda herhangi bi ses gelmiyordu

Donanım olarak ise bilgisayarımda

i7 10700K
Z490
32GB Ram
Thermaltake Toughpower Grand 750W 80+
Msi Optix Mag241CV (1080p 144hz Monitor)

Darboğaz dediğiniz şey böyle bir şey mi bu yüzden mi ses çıkıyor olabilir ?

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Windforce almak pişmanlıktır. eski 1050 ti bile hayvan gibi ses çıkarıyordu.

önceki kartımda Gigabyte'dı herhangi bi ses çıkarmıyordu şimdi çıkan ses normal mi değil mi ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aynı oyunu oynayan 3080 sahibi biriyle konuştum 0 ses dedi sonra ses'e çok takılma dedi bi daha yanıt vermedi :D bu kartı kullanıpda şu oyunda ses çıkarıyo diyen var mı sorun benim kartta mı yoksa genel mi asıl merak ettiğim bu :D

İtopyaya sormak en mantıklısı

mesele bu kartına sahip olupda fan sesi olan var mı fan sesi olması benim şansım mı ona göre garantiye falan yollayayım kartı

Fan sesi sona dayananırsa diğer kartlardan fazla sesi var.
Ultra ayarda çoğu oyunu oynadım ama ısınmadıpı için aşırı yükselmemiş olabilir devir çünkü spec delta nın silkülasyonu iyi baya

1080p'de oluyor diye biliyorum.
2080S Windforce ile 1440P oynuyorum
1400RPM'de bile gereksiz bir ses var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

mesele bu kartına sahip olupda fan sesi olan var mı fan sesi olması benim şansım mı ona göre garantiye falan yollayayım kartı
2080S Windforce ile 1440P oynuyorum
1400RPM'de bile gereksiz bir ses var

gelen fan sesi PSU'dan geliyormuş aşırı yük binmesinden dolayı oynadığım oyundan kaynaklı sanırım psuyu 850w 80+ olarak değiştirdim sorun çözüldü rahatsızlık verdiğim için özür dilerim

Geri