Öneri Gigabyte GeForce RTX 3070 8GB OC için Thermal pad önerisi

john

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
623
Bütçe
1000
Merhaba, ekran kartını 2. el aldım fakat güzel bir bakıma ihtiyacı var. thermal macun olarak mx6 süreceğim fakat padlerinide değişmek istiyorum. duyduğum kadarıyla bu modelde 2mm pad varmış ama kesin değil.
Aklımda bu 2 ürün var hangisini tavsiye edersiniz. ve 2mm yerine 2.5-3 mm takarsak bi farkı olur mu sizce ?
şuanda hotspot 107 gördü max - normal sıcaklıkta 77 gördü.

https://www.gaming.gen.tr/urun/545518/thermalright-valor-odin-95x50x2-5mm-termal-pad/

ve bu ürünlerden 1 tane alsam 1 ekran karttına yeter mi ?

ekran kartım bu : https://www.techpowerup.com/gpu-specs/gigabyte-rtx-3070-gaming-oc.b8059

Dostum ekran akrtlarinda 1 cesit termal pad kullanolmaz 2 3 cesit olur ve elinde kalinca bosa para harcamis olursun. Ped yerine thermal putty al.

Thermal putty cesit cesit ped kullanmak uerine macun gibi surulen bisey.

Bu ped gibi mm degerleri olmadan suruyorsun ve basinca gore kendisi sekil aliyor.

Nasil kullanacahni ve incelemelerine bakabilirsin.

• Beğen
Reaksiyonlar: john
putty cok daha mantıklı, kart yapısını incelemedim ama muhtemelen 0,75 1 yada 1,25mm gibi farklı kalınlıklar var bu sebeple 2 paket pad almak gerekiyor 2k civarı tutuyor.Burada ya bi dükkana yaptıracaksınız yada putty alacaksınız.

• Beğen
Dostum ekran akrtlarinda 1 cesit termal pad kullanolmaz 2 3 cesit olur ve elinde kalinca bosa para harcamis olursun. Ped yerine thermal putty al.

Thermal putty cesit cesit ped kullanmak uerine macun gibi surulen bisey.

Bu ped gibi mm degerleri olmadan suruyorsun ve basinca gore kendisi sekil aliyor.

Nasil kullanacahni ve incelemelerine bakabilirsin.
@xFxem sizce cidden işe yarar mı peki bu dediğiniz putty, eski padi söküp bunu sıkmaya değer mi yani cidden. çünkü gigabyte ın orjinal ve 3-4 yıllık padlerine hiç güvenmiyorum şuanda.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu ürün var eğer cidden orjinal pad yerine daha çok işe yarayacaksa alınabilir mi ?

Son düzenleme:
@xFxem sizce cidden işe yarar mı peki bu dediğiniz putty, eski padi söküp bunu sıkmaya değer mi yani cidden. çünkü gigabyte ın orjinal ve 3-4 yıllık padlerine hiç güvenmiyorum şuanda.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu ürün var eğer cidden orjinal pad yerine daha çok işe yarayacaksa alınabilir mi ?

Marka modellerini bilmedigimden link atamam internette arastir guzel bi modelini bul.

Evet ise yarar cunku 2 farkli mm kalonlikda termal pad kullanilir genelde ve 2 sinide ortalama 1500tl den daha fazlasina alcaksin ve %90 i elinde artacak.

• Beğen
Marka modellerini bilmedigimden link atamam internette arastir guzel bi modelini bul.

Evet ise yarar cunku 2 farkli mm kalonlikda termal pad kullanilir genelde ve 2 sinide ortalama 1500tl den daha fazlasina alcaksin ve %90 i elinde artacak.
kral şuanlık sadece macun yeniledim temizliğini yaptım hot spot 83 max :), vramler ne durumda bilemem ama masraf yapmaya gerek yok diye düşünüyorum şuanlık.

kral şuanlık sadece macun yeniledim temizliğini yaptım hot spot 83 max :), vramler ne durumda bilemem ama masraf yapmaya gerek yok diye düşünüyorum şuanlık.
Hangi programla kac dakika yuk testi sonucunda hem normal gpu sicakligini hemde hotspot sicakligini solersen yardimci olabilirm.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,289
Üyeler
184,613
Son üye
feronias
Geri