Neler Yeni

Yardım GİGAFİBER bağlantı hakkında soru

Kormts

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
734
İsim
Yunus
3 Aylık bekleme sonunda bugün mahalleme GİGAFİBER bağlantısı aktif edildi ve bende anında arayıp geçişimi yaptım.

Aklımda şöyle bir şey var, alt sokağımda benden 2 hafta bağlantılar açıldı ve ekipler bina dışından (Camdan) kablo sarkıtıp o şekilde bağladıklarını gördüm.
Fakat ben bina içinden kablolama yapmalarını istiyorum beni bu isteğim doğrultusunda bina içinden bağlantı yaparlar mı?

Bina kendimize ait ve elektrik hatları vs her şey var (Boş boru) kendim yaptığım için herşeyini biliyorum adam kabloyu sokucak ve yukarıdan çekicek bukadar.
Müşteri hizmetleri müşteri isteğine göre ek ücretsiz bina içindende bağlantı yaparız dedi fakat müşteri hizmetlerine pek güvenemedim.

Sizce bina içinden bağlantı yapılır mı(Sonuçta 600₺ kurulum ücreti veriyorum)
Garantiye almak için o gün işten izin alıp beklemeli miyim?

YazılımKafa

80+ Silver
3 Aylık bekleme sonunda bugün mahalleme GİGAFİBER bağlantısı aktif edildi ve bende anında arayıp geçişimi yaptım.

Aklımda şöyle bir şey var, alt sokağımda benden 2 hafta bağlantılar açıldı ve ekipler bina dışından (Camdan) kablo sarkıtıp o şekilde bağladıklarını gördüm.
Fakat ben bina içinden kablolama yapmalarını istiyorum beni bu isteğim doğrultusunda bina içinden bağlantı yaparlar mı?

Bina kendimize ait ve elektrik hatları vs her şey var (Boş boru) kendim yaptığım için herşeyini biliyorum adam kabloyu sokucak ve yukarıdan çekicek bukadar.
Müşteri hizmetleri müşteri isteğine göre ek ücretsiz bina içindende bağlantı yaparız dedi fakat müşteri hizmetlerine pek güvenemedim.

Dediğin gibi bina içinde her şey hazırsa yaparlar. Kendilerine sıkıntı çıkarmadığı sürece öyle şeylerde dert etmezler. Sıkıntı olmaz yani. Bu arada kurulum ücretinin onunla alakası yok. O modem bağlantısı vs için

Kormts

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
734
İsim
Yunus
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dediğin gibi bina içinde her şey hazırsa yaparlar. Kendilerine sıkıntı çıkarmadığı sürece öyle şeylerde dert etmezler. Sıkıntı olmaz yani. Bu arada kurulum ücretinin onunla alakası yok. O modem bağlantısı vs için

Hat hazır sadece kabloyu borudan çekicekler bukadar.
Kurulum ücretine kablolama dahil ediliyor hocam yani alakası var

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
Ben binanın içinden kendi daireme kadar kablo çektirdim. Bir sorun olmadı, ek ücrette ödemedim. Gigafiber kullanıyorum.

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
782
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
Binanın içinde hat kısmı müsait di çektirdim. Karşı apartmanımda öyle bir müsaitlik yoktu giriş kattan 9. kata kablo attılar dışardan çok çirkin bir durum birde kombi borularına değiyor ilerde sıkıntı çıkartabilir yani. Mümkünse onlar gelmeden önce hat kısmını matkap ile delerek açabilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada gelen arkadaşta genelde matkap var onlarda deliyor. Ama sana gelecek insan nasıl biri onu bilemeyiz.

Kormts

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
734
İsim
Yunus
Ben binanın içinden kendi daireme kadar kablo çektirdim. Bir sorun olmadı, ek ücrette ödemedim. Gigafiber kullanıyorum.

Teşekkürler hocam, nekadar zamandır kullanıyorsun bir sorun yaşadın mı?

Binanın içinde hat kısmı müsait di çektirdim. Karşı apartmanımda öyle bir müsaitlik yoktu giriş kattan 9. kata kablo attılar dışardan çok çirkin bir durum birde kombi borularına değiyor ilerde sıkıntı çıkartabilir yani. Mümkünse onlar gelmeden önce hat kısmını matkap ile delerek açabilirsin.

Bu arada gelen arkadaşta genelde matkap var onlarda deliyor. Ama sana gelecek insan nasıl biri onu bilemeyiz.

Hat çekilecek alan vs hazır sadece iç kısımda yaparlarmı diye tereddütteyim.
Geçen yıl cat6 kablomu 10 dkda çektim.

Ayrıca sizde nekadar süredir kullanıyorsunuz bir sorun yaşadınız mı?

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney

1 yıl kadar oldu sanırım. Bayadır hunharca kullanıyorum, daha bir sorun yaşamadım.

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
782
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım

Gigafiber kullanımım 1.5 yılı aşkın. Türknet Gigafiber kullanıyorum.
  • Csgo tarzı oyunlarda paket lose sorunu yaşadım zamanında düzeldi.
  • IPV6 ve IPV4 muhabbeti var modeminde bu ayar eğer IPV6 ise Steam tarzı uygulamalarda Dowloand saniyede 90 - 100 mbps indirme hızlarına ulaşıyorsun. Ancak telefonda vesaire İnstagram,Facebook,Youtube tarzı uygulamalarda yavaşlama sorunları oluyor
  • Eğer IPV4 kullanıyorsan Steam indirme hızın 60 - 70 arası geziyor. Diğer uygulamalarda bir yavaşlık söz konusu değil.
Müşteri hizmetlerini arayarak bu iki ayar için değişikliğe kolay bir şekilde gidebilirsin.
(Bu arada bu problem çok az kişide oluyor.)
Ayda internet kullanımım yer yer 1.5 - 2TB Dw şeklindedir.

Son olarakda eğer CAT bir kablo çekimi yapıldıysa daha önce. Gelecek olan ekip eski kabloyu keserek çıkartacak ve çok rahat bir şekilde Cat kablonun yerine fiber kabloyu geçirecektir. Fiber kablo Cat kablodan kat kat ince yani yüksek ihtimalle içeriden geçirecektir.

Kormts

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
734
İsim
Yunus
Gigafiber kullanımım 1.5 yılı aşkın. Türknet Gigafiber kullanıyorum.
  • Csgo tarzı oyunlarda paket lose sorunu yaşadım zamanında düzeldi.
  • IPV6 ve IPV4 muhabbeti var modeminde bu ayar eğer IPV6 ise Steam tarzı uygulamalarda Dowloand saniyede 90 - 100 mbps indirme hızlarına ulaşıyorsun. Ancak telefonda vesaire İnstagram,Facebook,Youtube tarzı uygulamalarda yavaşlama sorunları oluyor
  • Eğer IPV4 kullanıyorsan Steam indirme hızın 60 - 70 arası geziyor. Diğer uygulamalarda bir yavaşlık söz konusu değil.
Müşteri hizmetlerini arayarak bu iki ayar için değişikliğe kolay bir şekilde gidebilirsin.
(Bu arada bu problem çok az kişide oluyor.)
Ayda internet kullanımım yer yer 1.5 - 2TB Dw şeklindedir.

Son olarakda eğer CAT bir kablo çekimi yapıldıysa daha önce. Gelecek olan ekip eski kabloyu keserek çıkartacak ve çok rahat bir şekilde Cat kablonun yerine fiber kabloyu geçirecektir. Fiber kablo Cat kablodan kat kat ince yani yüksek ihtimalle içeriden geçirecektir.

Deneyimin için çok teşekkür ederim.

Binadaki herşeyi kendimiz yaptığımız için(İnşaat sektöründeyiz) 4 kat için sadece İnternet hattında 8 adet boru var yani 1 boruda cat6 var diğer borum (Benim daireme ait olan) boşta duruyor ekip direkt boş boruyu kullanabilecek yani.

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
782
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Deneyimin için çok teşekkür ederim.

Binadaki herşeyi kendimiz yaptığımız için(İnşaat sektöründeyiz) 4 kat için sadece İnternet hattında 8 adet boru var yani 1 boruda cat6 var diğer borum (Benim daireme ait olan) boşta duruyor ekip direkt boş boruyu kullanabilecek yani.
Çok yüksek ihtimalle kullanacaktır.

Kormts

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
734
İsim
Yunus
Dün arkadaşlar geldi gerçekten çok kibarlardı, isteğim üzerine benimde yardımım ile kablolama yı bina içinden yaptık ve gittiler.

Olmaz yapamayız, uğraştırır gibi saçma cümleler kur adımlar aksine yardımcı oldular hızlıca yapıp teslim ettiler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,292
Üyeler
163,637
Son üye
sabotajkej
Top Bottom