Neler Yeni

Çözüldü✓ Giriş seviyesi anakarttan ileri seviyeye geçmek ne gibi farklar yaratır?

almoin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
yusuf
merhabalar i5 12600KF ve RTX 4070 kullanıcısıyım. bilgisayarı kendim topladım ve bütçe için giriş seviyesi anakart aldım. h610m ddr5 giriş seviyesi bir anakart kullanıyorum ve cs de almam gerekenden düşük fps alıyorum. 240hz monitörüm var fakat çoğu zaman 240ın altına düştüğü hafif drop girdiği oluyor. 3 hafta önce yapılan oyun testlerinde en az 40-50fps yüksek alanları gördüm ve anakartın işlemciyi kısıtladığını düşünmeye başladım. çünkü parçalar aynı benim sadece anakartım düşük. dolaylı yollardan kasma donma ya düşüş yaratır mı yarın gidip z790a geçmeyi düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

yarın gidip z790 alıp farklılık olup olmadığını test edeceğim test sonuçlarını buraya yazarım.

M3MOAP

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mehmet Talha
merhabalar i5 12600KF ve RTX 4070 kullanıcısıyım. bilgisayarı kendim topladım ve bütçe için giriş seviyesi anakart aldım. h610m ddr5 giriş seviyesi bir anakart kullanıyorum ve cs de almam gerekenden düşük fps alıyorum. 240hz monitörüm var fakat çoğu zaman 240ın altına düştüğü hafif drop girdiği oluyor. 3 hafta önce yapılan oyun testlerinde en az 40-50fps yüksek alanları gördüm ve anakartın işlemciyi kısıtladığını düşünmeye başladım. çünkü parçalar aynı benim sadece anakartım düşük. dolaylı yollardan kasma donma ya düşüş yaratır mı yarın gidip z790a geçmeyi düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

yarın gidip z790 alıp farklılık olup olmadığını test edeceğim test sonuçlarını buraya yazarım.
şahsen lga 1700&1200 ve yeni intel sokete yatırım yapılmaz z790 istemiyor sistemin overclock yapsanda o fiyatlar için deymez

almoin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
yusuf
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gidip anakartı aldım ve gözlemlerimi paylaşacağım.
-Oyunda ki fps dropları ortadan kayboldu, ufak kasılmalar ortadan kalktı ve oyunlar daha akıcı hal aldı
-CS 2 de fps artışı oldu ortalamada 16 fps, maximum da 33 fps artış oldu ve oyunda ateş ettiğimde hafif donma gibi problemler ortadan kalktı. Bence en önemlisi ateş etmeye başlayıp sınırsız mermi ile devam ettiğimde fps bazen 180-200 bandına düşerdi. aynı testi yaptığımda 240ın altına düştüğünü görmedim.
-Eski anakartım yani h610 ddr5 desteklemesine rağmen ramler bir türlü 5200 de değil 4800 de çalışıyordu bu sorun ortadan kalktı ve düzeldi.

yaptığım ilk gözlemler bunlardı kesinlikle küçük detaylar olsa bile bir oyunda bu bilgisayarın takılması çok sinir bozucudur. eğer sisteminizin parçaları iyiyse ve yalnızca anakart düşükse bir şans verin anakarta ve üst segmente geçin. önümüzdeki dönemlerde i9 14. nesle bile yükseltebileceğim bu nedenle sistemin önü şuan çok açıldı. 7.5k verdim sonuna kadar değdiğini düşünüyorum. eğer oyun amacı ile bir sistem topluyorsanız anakart çok önemli düşük tutmayın derim çünkü hafif takılmalarla karşı karşıya kalacaksınız, anakart sürekli diğer parçaların performansını düşürecek ve sizi rahatsız edecek. gözlemlerim bu kadardı sonuç olarak eğer eski nesillerde iseniz belki anakart fark etmez ama ileri nesil sistemde giriş seviyesi kullanmayın benim gibi 4070i gidip h610larda heba etmeyin en az orta seviye anakart kullanın saygılar...

Top Bottom