Neler Yeni

Giriş seviyesi fotoğraf makinesi önerisi

KShieda

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Cihan ARI
Merhaba, fotoğrafçılık son zamanlarda ilgimi çekmeye başladı ve telefonla bir şeyler deneyimledim, Samsung A33 telefonumun göreceli bir şekilde iyi kamerası olsa da fotoğraf makinelerine yetişememesi işin cabası. Giriş seviyesi bir kamera almak istiyorum, SLR, DSLR ve Mirrorless fotoğraf makineleri türleri arasından mirrorless en çok ilgimi çeken kamera ve yanlışım yoksa en bütçe dostu kamera türü (SLR veya DSLR önerilerine kapalı olduğum anlamına gelmiyor.).

İlgilendiğim fotoğrafçılık kategorisi olarak, aslında daha bulamadım. All-rounder bir kamera önerebilirseniz sevinirim. Ekipmanlarının fiyatları çok uçmuş olmasa Astrophotography'i biraz yapmak isterdim ama neyse.

Ha son olarakta, 2. el kamera almayı düşünürsem ve sahibinden gibi sitelerden kamera alacak durumda olursam, teslim alacağım ekipmanda nelere dikkat etmeliyim?

BabaVoss7

80+ Silver
hangi tarza yönelik kullanacağın önemli burada. en azından lens açısından çok önemli. sadece kamera ve bir lensle güzel fotoğraflar çekebilirsin ama bence sıkılırsın. mesela portre çekeceksen f değeri en az 1.8 18-24mm gibi ile başlayan lensler gayet güzel çekebilir. bu lensler nispeten geniş açılı olduğu için astro fotoyoda uygun olabilir denebilir giriş seviyesinde. astro fotoda kamerada oldukça önemli tabi. bende dslr var. ama yeni alacak olsam aynasız alırdım eskidenn arada biraz fark vardı ama artık yok sanırım neredeyse. aynasız olarak genel olarak düşük sevide ve fiyat olarak a6000 duyuyorum sonyden.
all round olarak 24-100 civarı mm lik lensler var kameraya göre değişebilir tabi bu. öyle bi lensle daha çok zevk alabilirsin bence.
Kendi adıma konuşacak olursam telefoto lensleri daha çok seviyorum uzaktan yakınlaştırarak çekmek ayrı bi hava veriyor manzarada portrede de bence. 70-300 ve 18-52mm olarak iki lens var bende.
sahibinden ikinci el olarak aldım bi yıl önce. bence ikinci el almak her türlü daha mantıklı. çünkü bu hobi genel olarak ya heves olarak yada tatile çıkacam bi kamera alayım satarım sonra denilerek alınan kameralar oluyor ilanlarda. geneli çok temiz oluyor fiyata göre.
alırken bakılacak şeyler ise kozmetik önemli. çünkü ne olursa olsun hassas cihazlar telefon da olduğu gibi ne kadar temiz görünümlü yıpranmamış olursa o kadar daha sağlamdır genel olarak. yanında gelen ekipmanlarda önemli buda ilana ve fiyata göre değişir.
Bir diğer önemli konu ise shutter count denilen kameranın daha önce kaç çekim yaptığını gösteren bir sayım özelliği. bu ne kadar az çekimde olursa o kadar iyi diyebiliriz ama buda kullanıcıya bağlı tabii ki. araçlardaki km olarak düşünebilirsiniz.milyon shutter olup sağlam olanda var absürt olsada. geneli 25k ya kadarlar olur piyasa gerisi iş için yapılan makinelerdir fiyat çok uygun değilse tavsiye etmem.
pil önemli. genel olarak bitik olur sağlam pillerde nikon açısından konuşucak olursam en son 1000 küsür liraydı yani lşimdi kimbilir kaç.

daha sonra aksesuarlarla daha güzelleştirebilirsiniz bu zevki.çeşitli filtreler tripotlar lensler vs.
Mesaj otomatik birleştirildi:

a6000 10kdan başlıyormuş artık maalesef biraz pahalı bi hobi artık ....

Existentia

80+ Silver
Hocam eli yüzü düzgün kamera alana kadar iyi bir telefonu almayı da düşünmenizi öneririm

BabaVoss7

80+ Silver

KShieda

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Cihan ARI
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Canon EOS 800D/Rebel 7Ti hakkında ne düşünüyorsunuz bir bilginiz var mı? Veya Fujifilm X-T30II
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam eli yüzü düzgün kamera alana kadar iyi bir telefonu almayı da düşünmenizi öneririm
Samsung A33 telefonumun kamerası harikalar yaratmasada ortalamaya göre iyi düzeyde bir kamera olduğunu düşünüyorum, daha yeni aldığım telefonu satıp üstüne kameraya verebileceğim bir para ekleyip kamerası diğer telefonlara göre iyi diye almamın mantıklı olacağını düşünmüyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,006,112
Üyeler
159,445
Son üye
rhennack
Top Bottom