Neler Yeni

Gitar alacağım ama kafam karışık

Tre-x

80+ Silver
Daha önce a101 den aldığım dandik bir gitarım vardı küçük olduğu için kullanmıyorum artık 650 TL gibi bir bütçem var kesik kasa gitar almak istiyorum ama neden bilmiyorum daha hoş gözüküyor diye istiyorum iyi bir şey olsun istiyorum ilk gitarım çok kötüydü ikincisi iyi olsun bari , bı gitar buldum 3-4 akor tek biliyorum birde notalar kendimi geliştirmek için alıyorum zaten alacağım gitar ömürlük olacak öncelikle bir sorum var :
Kesik kasa ile normal kasanın farkı ne ?
Bulduğum gitar :
https://www.hepsiburada.com/barcelo...agaza=akademimüzik&url_src=and-product-detail

Bu gitarı alırsam direk olarak kullanabilir miyim ? (Herhangi bir amfi falan bağlamama gerek var mı ?
Klasik gitarla arasında çok fark var mı ?
Sesi iyi midir ?
Kaç yıl götürür ?
@Furkan Karagülle , @johndoe , @DarthVader
, @T.P.G. , @lşık , @White Ravens , @Gökhan61 , @Evil Belief

Dave Mustaine

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Daha önce a101 den aldığım dandik bir gitarım vardı küçük olduğu için kullanmıyorum artık 650 TL gibi bir bütçem var kesik kasa gitar almak istiyorum ama neden bilmiyorum daha hoş gözüküyor diye istiyorum iyi bir şey olsun istiyorum ilk gitarım çok kötüydü ikincisi iyi olsun bari , bı gitar buldum 3-4 akor tek biliyorum birde notalar kendimi geliştirmek için alıyorum zaten alacağım gitar ömürlük olacak öncelikle bir sorum var :
Bulduğum gitar :
https://www.hepsiburada.com/barcelona-lc-3900-cbk-cutaway-siyah-klasik-gitar-p-MUSICZHL533?magaza=akademimüzik&url_src=and-product-detail

Bu gitarı alırsam direk olarak kullanabilir miyim ? (Herhangi bir amfi falan bağlamama gerek var mı ?
Sesi iyi midir ?
Kaç yıl götürür ?
@Dontaçhi

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,522
İsim
Ümit Can
Klasik gitar hocam direk bu hiçbir farkı yok.

Hayır. Direk olarak kullanıma başlayabilirsin ek bir ürün gerektirmez.

Sesi iyi midir ?
Barcelona önerebileceğim bir markadır. Bir yamaha olmasa da fiyatına göre oldukça başarılı gitarları var Barcelona'nın. İlk okulda aldığım ilk gitarım da Barcelona marka bir gitardı.

Kaç yıl götürür ?
Kullanımına bağlı olarak uzun yıllar götürebilir fakat uzun yıllar Klasik kullanmayacağınızı var sayıyorum. Güzelce öğrenip akustik veya elektroya geçeceğinizi varsayarsak bu zamana kadar size eşlik edebilir.

Daha önce a101 den aldığım dandik bir gitarım vardı
JWIN marka bir gitardı muhtemelen. Dandik A101 gitarından Barcelona'ya geçince sesi bile keyif verici olacaktır.

Kesik kasada üst perdelere ulaşmak daha kolay oluyor bu açıdan kesik kasa iyi. Fakat kasa farkı olacağından çıkan sound da birebir aynı olmayacaktır klasik kasa ile.

Eğer oturduğunuz yerde müzik dükkanları varsa gidip test etmenizi öneririm. Fakat öyle bir şansınız yoksa bile sizin A101 gitarı ile karşılaştırması bulunuyor LC3900'ın.

Tre-x

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Valencia vc 204 kullanıyorum 2 senedir, memnunum, telleri paslandı biraz.
Klasik gitar hocam direk bu hiçbir farkı yok.

Hayır. Direk olarak kullanıma başlayabilirsin ek bir ürün gerektirmez.

Barcelona önerebileceğim bir markadır. Bir yamaha olmasa da fiyatına göre oldukça başarılı gitarları var Barcelona'nın. İlk okulda aldığım ilk gitarım da Barcelona marka bir gitardı.

Kullanımına bağlı olarak uzun yıllar götürebilir fakat uzun yıllar Klasik kullanmayacağınızı var sayıyorum. Güzelce öğrenip akustik veya elektroya geçeceğinizi varsayarsak bu zamana kadar size eşlik edebilir.

JWIN marka bir gitardı muhtemelen. Dandik A101 gitarından Barcelona'ya geçince sesi bile keyif verici olacaktır.

Kesik kasada üst perdelere ulaşmak daha kolay oluyor bu açıdan kesik kasa iyi. Fakat kasa farkı olacağından çıkan sound da birebir aynı olmayacaktır klasik kasa ile.

Eğer oturduğunuz yerde müzik dükkanları varsa gidip test etmenizi öneririm. Fakat öyle bir şansınız yoksa bile sizin A101 gitarı ile karşılaştırması bulunuyor LC3900'ın.
Hocam Barcelona mi arkadaşın attığı Valencia mi neden ?

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,522
İsim
Ümit Can
Hocam Barcelona mi arkadaşın attığı Valencia mi neden ?
Hocam Valencia diyebiliriz. Genelde giriş seviyesi gitar olarak arkadaşın attığı model öneriliyor hep. Giriş seviyesi klasik gitar denilince akla ilk gelen markadır Valencia. Giriş seviyesinde de güzel işler başarabilen bir marka. Barcelona'dan bir iki tık daha iyi diyebiliriz. Fakat aralarında uçurumlar kadar fark olmaz. Kasa ve sound olarak hangisi hoşuna gidiyorsa onu tercih edebilirsin.
Gitar alırken inceleme ve çalım videolarını izlemek gerekiyor.

2 senedir, memnunum, telleri paslandı biraz.
Hocam Tel değiştirme zamanınız gelmişte geçmiş bile :D

johndoe

80+
Kesik kasanın avantajı alt perdelere kadar inebilmek, onun haricinde büyük kasa ile akustigi açısından inanılmaz bir fark olmaz.

Klasikte 1000 TL altı bir aralar anneme Manuel Rodriguez almıştık, fiyatlarına göre kötü degil İspanyol işi, ama şu an çoşmuştur onların fiyatları büyük ihtimal.

ensarxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ensar DAŞ
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım(Python, Unity, C#) , Donanım , Oyun
barcelona yı dinledim youtube'den valencia nın sesi daha hoş geldi bana, görmeden konuşmak çok doğru olmaz diye düşünüyorum, ama öneriyorlar valencia'yı pişman olacağınızı düşünmüyorum.
Hocam Tel değiştirme zamanınız gelmişte geçmiş bile :D
Haklısınız :)

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,522
İsim
Ümit Can
Manuel Rodriguez
Rodriguez'ler çok pahalı hocam. Eğer çok önceden almışsanız şanslısınız.
Manuel Raymond gitarlar var ucuz olarak fakat Raymond tercih edeceğinize Valencia, Barcelona gibi bir marka tercih etmek daha mantıklı.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Bulduğum gitar :
https://www.hepsiburada.com/barcelona-lc-3900-cbk-cutaway-siyah-klasik-gitar-p-MUSICZHL533?magaza=akademimüzik&url_src=and-product-detail

Sesi iyi midir ?
Kaç yıl götürür ?

Kesik kasanın olayı görseldeki gibi.
İç perdelere erişimin kolay oluyor.

1631129687408.png

Sesi iyi midir ?
Kaç yıl götürür ?
Direkt olarak kullanabilirsin.

İlandaki gitar zaten "Klasik" gitar, "Elektro Klasik" değil.
Ki "Elektro Klasik" olsa bile direkt olarak çalabilirsin.
Klasik - Akustik - Elektro Klasik - Elektro Akustik
Bu gitarlar için amfi zorunluluğu yok.

Sesi iyi midir bilemeyiz.
İyi ton olayı kullanan kişiye göre değişir.

Eğer sadece öğrenmek için alıyorsan,
Düz klasik gitara bu kadar para vermen çok mantıklı gelmedi.

johndoe

80+
Bilginize bazı özel elektro akustikler, Godin hibritler gibi amfilenmeden pek ses çıkaramazlar. Telleri ve elektro gitara benzemeleri dolayısıyla mesela o Godin'ler.

Gökhan61

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
615
İsim
Gökhan Yıldırım
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
Bana söyleyecek bir şey kalmadı dostlarım hepsini cevaplamış.😂

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR