Neler Yeni

Görüntüyü Laptoptan Aldığım İçin mi Ekran Bulanık Görünüyor?

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar benim 6 yıllık bir külüstürüm var, yakında pc alacağım için ve bu aldığım monitör de indirimde olduğu için ilk önce monitörü aldım, kasayı alana kadar da laptopa bağlayıp kullanırım dedim. Fakat monitör laptopa HDMI kablosu ile bağlıyken ekranda sanki çok az bir bulanıklık var, sanki tam 1080p yi alamıyor muşum gibi hissettiriyor. Bunun nedeni laptop mudur yoksa monitörde mi bir sorun var? (monitör ASUS TUF VG249Q1R, monitöre 40 cm mesafeden falan bakıyorum ve hdmi ile bağladığım için en fazla 120 hz alabiliyorum)

Yunus

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,689
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Kripto Paralar, İşlemci overclock(az), Monitör
Arkadaşlar benim 6 yıllık bir külüstürüm var, yakında PC alacağım için ve bu aldığım monitör de indirimde olduğu için ilk önce monitörü aldım, kasayı alana kadar da laptopa bağlayıp kullanırım dedim. Fakat monitör laptopa HDMI kablosu ile bağlıyken ekranda sanki çok az bir bulanıklık var, sanki tam 1080p yi alamıyor muşum gibi hissettiriyor. Bunun nedeni laptop mudur yoksa monitörde mi bir sorun var? (monitör ASUS TUF VG249Q1R, monitöre 40 cm mesafeden falan bakıyorum ve hdmi ile bağladığım için en fazla 120 hz alabiliyorum)
reis monitörü 2. ekran olarak kullanıcaksan monitördeki masaüstüne sağ tıklayıp ekran ayarlarında 1080x1920 ye ayarlayın olmazsa internette bunu yapan birkaç video vardır

Kreizler

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Hüseyin şahbaz
Monitör marka olarak güvenilir. Bence yakın bir arkadaşın vb. varsa onun bilgisayarında da dene

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
reis monitörü 2. ekran olarak kullanıcaksan monitördeki masaüstüne sağ tıklayıp ekran ayarlarında 1080x1920 ye ayarlayın olmazsa internette bunu yapan birkaç video vardır
Öyle yaptım ama yine de bulanık gibi geliyor, diyorum acaba benim gözüme mi öyle geliyor, çünkü ben 16 inç ekrandan buna geçtim de
Mesaj otomatik birleştirildi:

Monitör marka olarak güvenilir. Bence yakın bir arkadaşın vb. varsa onun bilgisayarında da dene
Arkadaşlarımda pc yok :(

Kreizler

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Hüseyin şahbaz
Öyle yaptım ama yine de bulanık gibi geliyor, diyorum acaba benim gözüme mi öyle geliyor, çünkü ben 16 inç ekrandan buna geçtim de

Arkadaşlarımda PC yok :(
Bence senin gözüne öyle geliyordur ama istersen bilgisayarcıdan filan rica et riske atma 14 gün geçerse iadede sıkıntı yaşayabilirsin

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bence senin gözüne öyle geliyordur ama istersen bilgisayarcıdan filan rica et riske atma 14 gün geçerse iadede sıkıntı yaşayabilirsin
Denemeye çalışırım, baktım gerçekten bulanık gösteriyor, iade ederim. Birde oyunlarda falan hiç sorun yok, sadece bir dalgalanma var ufaktan, o da 30 fps aldığım için normal diye düşünüyorum. Sadece tarayıcıyı (opera gx) açtığımda oluyor. Chrome da da oluyor bu arada, denedim

Sanki bir oyun oynuyorum ama msaa 0 gibi oluyor

Kreizler

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Hüseyin şahbaz
Denemeye çalışırım, baktım gerçekten bulanık gösteriyor, iade ederim. Birde oyunlarda falan hiç sorun yok, sadece bir dalgalanma var ufaktan, o da 30 fps aldığım için normal diye düşünüyorum. Sadece tarayıcıyı (opera gx) açtığımda oluyor. Chrome da da oluyor bu arada, denedim
Operada chromeda filan oluyorsa muhtemelen pcdedir ama sen yine de danış bilen birine. Belki hdmi kablosundan bile olabilir ben de net bilmiyorum. Ama dediğim gibi o monitörde sorun çıkması çok zor ama yine de riske atma o kadar para vermişsin en kötü mahalledeki net kafeci abiye götür onun pcde dene eminim kabul eder.

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Arkadaşlar benim 6 yıllık bir külüstürüm var, yakında PC alacağım için ve bu aldığım monitör de indirimde olduğu için ilk önce monitörü aldım, kasayı alana kadar da laptopa bağlayıp kullanırım dedim. Fakat monitör laptopa HDMI kablosu ile bağlıyken ekranda sanki çok az bir bulanıklık var, sanki tam 1080p yi alamıyor muşum gibi hissettiriyor. Bunun nedeni laptop mudur yoksa monitörde mi bir sorun var? (monitör ASUS TUF VG249Q1R, monitöre 40 cm mesafeden falan bakıyorum ve hdmi ile bağladığım için en fazla 120 hz alabiliyorum)
Genişlet modunu seçip monitöre görüntüyü ver.
Laptop'da görüntü olmasın, sadece monitörde olsun.
Ben de laptopu televizyona bağlarken aynı sorunu yaşıyorum.
Böyle yapınca çözülüyor, 120 Hz ise ekran kartın ile alakalı büyük ihtimal.
Bilgisayar alınca HDMI ile 144 Hz alabilirsin.

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Genişlet modunu seçip monitöre görüntüyü ver.
Laptop'da görüntü olmasın, sadece monitörde olsun.
Ben de laptopu televizyona bağlarken aynı sorunu yaşıyorum.
Böyle yapınca çözülüyor, 120 Hz ise ekran kartın ile alakalı büyük ihtimal.
Bilgisayar alınca HDMI ile 144 Hz alabilirsin.
Yaptım ama yine aynı, benimle alakalı büyük ihtimal, bana öyle geliyor. Monitörde de bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama yine de başka bir pc de deneyeceğim

BlueLabels

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
992
İsim
Kaira Bilgic
aynısı bende hissetim MSI Optix G241 aldım ilk günler inanılmaz bir bulanıklık vardı ama sonra alıştım bende HDMI ile bağladım

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1

BlueLabels

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
992
İsim
Kaira Bilgic
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç