Neler Yeni

Gözüken Ram 16gb Kullanılan 8gb

Predaking

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yasin Kulak
Merhaba,
Bilgisayarda takılı gözüken 16 gb ram ama kullanılabilir 8gb öncede 16 gb idi kullanılabilir kısmıda ne zaman böyle oldu bilmiyorum. İnternette birkaç yol var denedim olmadı msconfig den belek üst sınırı felan denedim olmadı ramleri söküp taktım gene aynı bilgisi olan yardımcı olabilir mi.

Ekler

• 1.JPG
    1.JPG
    54.2 KB · Hit: 94
  • 2.JPG
    2.JPG
    23.4 KB · Hit: 79

ELRODH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Ahmet Murat ATEŞ
İlgilendiği Kategoriler
Pc teknik sorun-yazılm sorunları-program sorunları-parça önerileri-parça onarım-konsol ve konsol teknik problemleri-kitap-film-müzik önerileri
Instagram
@ahmetmuratates
Eğer önceden 16 GB RAM'in tamamı kullanılabiliyordu ise işlemci soğutucusunu fazla sıkmış olabilirsin. PC'yi kapat, soğutucuyu gevşet ve yeniden kontrol et.

Predaking

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yasin Kulak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer önceden 16 GB RAM'in tamamı kullanılabiliyordu ise işlemci soğutucusunu fazla sıkmış olabilirsin. PC'yi kapat, soğutucuyu gevşet ve yeniden kontrol et.
soğutucuyu hiç ellemedim ama denicem şimdi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

soğutucuyu hiç ellemedim ama denicem şimdi.
denedim gevşettim olmadı hayla aynı.

Son düzenleme:

jaroslav

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Onur KAPLAN
rami çıkarıp takman lazım

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Merhaba,
Bilgisayarda takılı gözüken 16 gb ram ama kullanılabilir 8gb öncede 16 gb idi kullanılabilir kısmıda ne zaman böyle oldu bilmiyorum. İnternette birkaç yol var denedim olmadı msconfig den belek üst sınırı felan denedim olmadı ramleri söküp taktım gene aynı bilgisi olan yardımcı olabilir mi.
Ram hangi slotlara takılı 2 ve 4 slotlara takılı olması gerekiyor normalde doğru slotlara takılı ise 2 ram yerini değiştir.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
b450m s2h anakartım 2tane slot var sadece
2 ram i kendi arasında değiştirmeyi dene daha önce bu sorunu yaşayan birisi farklı ramler takarak düzeltmişti sorununu tam olarak nedeni bilmiyorum.

64Bit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
Umut-Gün
Merhaba,
windows arama yerine msconfig yaz açılan pencerede'' önyükleme ardından gelişmiş seçenekler-sağ yukarıda ki bellek üst sınırı yazan yeri açıp 16gb'ramini tanımla birde böyle dene uyguladıktan sonra yeniden başlat bilgisayarı

windows arama yerine msconfig yaz açılan pencerede'' önyükleme ardından gelişmiş seçenekler-sağ yukarıda ki bellek üst sınırı yazan yeri açıp 16gb'ramini tanımla birde böyle dene uyguladıktan sonra yeniden başlat bilgisayarı
pardon konuyu tam okuyamadım başka birşeyle ilgileniyordum baktım simdi denemişsin

jaroslav

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Onur KAPLAN
bilgisayara bir parça taktığımda yada temizlik yaptigimda bende de oluyor ramleri çıkar silgiyle sil yerlerini değiştir düzelir diye düşünüyorum ben böyle çözüyorum

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,512
İsim
Hakanbey
bios bi sıfırla bence belki bios ayarları ile ilgilidir.

Predaking

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yasin Kulak
bios bi sıfırla bence belki bios ayarları ile ilgilidir.
denedim olmadı 8.1 gb donanıma ayrılmış olarak gözüküyor anlamadım bir çözümüde yok.

bilgisayara bir parça taktığımda yada temizlik yaptigimda bende de oluyor ramleri çıkar silgiyle sil yerlerini değiştir düzelir diye düşünüyorum ben böyle çözüyorum
bunuda denedim olmadı.

bugün ramleri söküp tek tek taktım ramlerden 1inde pcye güç geliyor ama açılmıyor mem testte bir sorun bulmadı biosta 16 olarak 8+8 olarak 2 tane ram görüyor anlamadım.

Son düzenleme:

Muhammed0147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Muhammed Yertüm
denedim olmadı 8.1 gb donanıma ayrılmış olarak gözüküyor anlamadım bir çözümüde yok.

bunuda denedim olmadı.

bugün ramleri söküp tek tek taktım ramlerden 1inde pcye güç geliyor ama açılmıyor mem testte bir sorun bulmadı biosta 16 olarak 8+8 olarak 2 tane ram görüyor anlamadım.
o ram ı farklı bir sistemde deneme şansın var mı ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,945
Üyeler
163,746
Son üye
MeeT35
Top Bottom