Neler Yeni

Gpu %70 kullanımın üstüne çıkmıyor (fps sabitleme kapalı)

yunus_emr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
yunus
Ekran kartım Gtx 1070 FE çok seviğim bir karttır kendisi fakat GTA 5 oynarken fps bir türlü ne doğru düzgün50 fps üstüne çıkıyor nede kullanılıyor bildiğiniz gibi bu kart ısınan bir model kendimce msı uygulamsı üzerimden bir fan ayarı çektim fakat bu ayar 74 dereceye uygun bir şekilde yaptım kart ne ısınıor nede kullanım oranı yükseliyor fps sabitleme kapalı videoda görüldüğü gibi fak
at neden böyle yapıyor biliyorum ve canımı sıkıyor neyden kaynaklı olabilir

yunus_emr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
yunus
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci yetmiyor darboğaz var. Biraz da GTA 5 olduğu için. GTA 5 diğer oyunlara göre daha az ekran kartı kullanıyor.
bir tek bu oyun için geçerli Horizon Zero Dawn adlı oyunda şahsen yüksek ayarlarda 55 fps %100 kullanım gibi bir değer alıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemci yetmiyor darboğaz var. Biraz da GTA 5 olduğu için. GTA 5 diğer oyunlara göre daha az ekran kartı kullanıyor.
şöyle söyleleyeyim veya göstereyim furmark 1080p msaa 0 şeklinde yapılan testte sonuçlar şu şekilde işlemcim ile ekran kartım arasında olan darboğaz %3 yada 4 buna dar boğaz demek bile zor ki sonuçtada max gpu kullanım olarak %97 gösterilmiş
1686407056834.png

Son düzenleme:

LogiMess

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,736
İsim
Gtx 1090Tİ
Ekran kartım Gtx 1070 FE çok seviğim bir karttır kendisi fakat GTA 5 oynarken fps bir türlü ne doğru düzgün50 fps üstüne çıkıyor nede kullanılıyor bildiğiniz gibi bu kart ısınan bir model kendimce msı uygulamsı üzerimden bir fan ayarı çektim fakat bu ayar 74 dereceye uygun bir şekilde yaptım kart ne ısınıor nede kullanım oranı yükseliyor fps sabitleme kapalı videoda görüldüğü gibi fak
at neden böyle yapıyor biliyorum ve canımı sıkıyor neyden kaynaklı olabilir
Ben gta 5 de hiç %100 kullanım görmedim diğer oyunlarda bu sıkıntı var mı?

yunus_emr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
yunus
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
a
Ben gta 5 de hiç %100 kullanım görmedim diğer oyunlarda bu sıkıntı var mı?
az önce MC 1.19.2 sürümünde tek oyunculu modda BSL shaders ile bu kullanımlar gördüm işlemci soğutucum gayet büyük ve kuvvetli o.c yapabilirim önerileriniz nelerdir. cpu R3 4300 GE
1686407983859.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Valorantda kullanım nasıl %30lara düşüyorsa GTA 5 de bunun gibi az kullanıyor. Yani oyundan kaynaklı bir durum.
hmm analdım hep böyle mi kalıcak yüksa grafikleri olabilidğince yükseltip ekran kartına yükebindireyim mi

Top Bottom