Çözüldü✓ GPU Çalışmıyor: Termal Macun Yenileme Sonrası Sorun

newaziz

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
294
İyi akşamlar;
İşlemci termal macunu yeniledim şimdi gpu çalışmıyor.
5600
B550m
rx6600
SOKETE DİKKAT EDİN!!
Ne yapmam gerekiyor
1000027188.webp

işlemci soketine macun kaçmış olabilir
Anakart da cpu ışığı ya yanıyor. Cpu cooler söktüm tekrardan ve işlemcinin kenarına hafif macun bulaşmış ince detay temizliği yaptım ve tekrar taktım işe yaramadı. Hala ışık yanıyor.

1000027204.webpKafam allak bullak zaten işten geç geldim çok yorgunum sabah bakarım artık.

Sorun görünmüyor.

Anakart da cpu ışığı ya yanıyor. Cpu cooler söktüm tekrardan ve işlemcinin kenarına hafif macun bulaşmış ince detay temizliği yaptım ve tekrar taktım işe yaramadı. Hala ışık yanıyor.

Alıntıyı görüntüleKafam allak bullak zaten işten geç geldim çok yorgunum sabah bakarım artık.
işlemci ya tam oturmamış ya da anakart soketlerinde eğik ya da bozulma olmuş olabilir

Soketteki o ucu olmayan kısım sorun değil tüm kartlarda öyle :D
İçime su serptiniz sağolun bi an ekran kartı mefta oldu sandım pc çalışmayınca.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

işlemci ya tam oturmamış ya da anakart soketlerinde eğik ya da bozulma olmuş olabilir
İşlemci pinleri sağlam. Anakart dan emin değilim. İşlemci zaten yuvaya oturuyor bozulur mu ki?

İşlemci pinleri sağlam. Anakart dan emin değilim. İşlemci zaten yuvaya oturuyor bozulur mu ki?
Temizlik yaparken işlemci soğutucusunu nasıl çıkardınız ? eğer sert bir şekilde çıkardıysanız anakarttaki pinler zarar görmüş olabilir. Soğutucuyu sağa sola sallayarak yavaş yavaş çıkarmak çok önemli.

soğuk su iyi gelmiş heralde reis 😅 , anakarttan şüpheliyim

Anormal durum nedir anlamadım. Tüm kartlar da 1 tane pinin ucu olmuyor. Ram'lar da geçerli
Pc çalışıyor ama görüntü gelmiyor.

soğuk su iyi gelmiş heralde reis 😅 , anakarttan şüpheliyim
İyi geldi buzlu buzlu
Yedek 520 lik anakartın var sabah bakacağım.

Temizlik yaparken işlemci soğutucusunu nasıl çıkardınız ? eğer sert bir şekilde çıkardıysanız anakarttaki pinler zarar görmüş olabilir. Soğutucuyu sağa sola sallayarak yavaş yavaş çıkarmak çok önemli.
Zaten öyle yapıyorum.
İlk başta macun yenilerken kolay söküldü. Yeni macun sürdüm soğutucuyu vidaladım. 2. Defa açarken soğutucu ile beraber işlemci soketden çıktı narin davranmama rağmen.

Sanırım bi tık kırmışsın knk
Ekran kartı sağlam da anakartdan emin değilim.

Son düzenleme:

İyi geldi buzlu buzlu
Yedek 520 lik anakartın var sabah bakacağım.

Zaten öyle yapıyorum.
İlk başta macun yenilerken kolay söküldü. Yeni macun sürdüm soğutucuyu vidaladım. 2. Defa açarken soğutucu ile beraber işlemci soketden çıktı narin davranmama rağmen.

Ekran kartı sağlam da anakartdan emin değilim.
Anakartta ışık yanıyor mu hala?

Hocam sorun görünmüyor. Görüntü olayına gelirsek, görüntü gelmemesinin bir çok sebebi var. Tüm yaptığınız yerleri kontrol ederseniz iyi olur. Cpu takarken pin yamulmuş olabilir. Tekrar fanı söküp, yamulma var mı bakmanız iyi olur. Ramleri kontrol edin. Gpu yu sokete iyi taktığınızdan emin olun. Gpu soketine toz vs kaçmış mı bakın. Hava sıkmanız iyi olur. Geçmiş olsun.

Geri