Neler Yeni

Gpu kullanımının temel düşme sebebi ne olabilir oyun esnasında FPS cakiliyor

Hard Kapitalizim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Hard kapitalist
İlgilendiği Kategoriler
Yönetim
bilgisayarımda oyun oynarken takılma yaşıyorum fakat bunun temel sebebini bulamadim win 11 home kullanıyorum
Ekran kartı 6750 XT
İşlemci 5600
ram 16 GB
Şimdi bu sistemde neden takılma oluyor gpu kulanimi neden düşüyor anlık

Hard Kapitalizim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Hard kapitalist
İlgilendiği Kategoriler
Yönetim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,585
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
GPU düşme sebebi elbette darboğazdan oluyor. Sebebi işlemcinin yorulması. Özellikle cyberpunk, GTA 5, AC odyssey gibi açık dünya içi kalabalık oyunlarda GPU kullanımı daha fazla düşer. Hareketli nesnelerin fazlalığından dolayı işlemci yoruluyor ve ekran kartını iyi besleyemiyor. Ben şu an RDR 2 oynuyorum mesela. Saint denis'e girince bende de düşüyor. Issız yerlerde atla giderken sorun yok.

Hard Kapitalizim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Hard kapitalist
İlgilendiği Kategoriler
Yönetim
GPU düşme sebebi elbette darboğazdan oluyor. Sebebi işlemcinin yorulması. Özellikle cyberpunk, GTA 5, AC odyssey gibi açık dünya içi kalabalık oyunlarda GPU kullanımı daha fazla düşer. Hareketli nesnelerin fazlalığından dolayı işlemci yoruluyor ve ekran kartını iyi besleyemiyor. Ben şu an RDR 2 oynuyorum mesela. Saint denis'e girince bende de düşüyor. Issız yerlerde atla giderken sorun yok.
5600 sıkıntılı mi yani
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gpu kullanımı bende %1 %2 gibi oluyor kasmada yok bu normal

bak bu sistemi aldım basım beladan kurtulması format atıyorum sıfırdan temiz bir şekilde yine düzelmedi

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,585
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Evet 5600 her zaman yetmez o ekran kartı için. Aldıysan kullan yapacak bişey yok. Grafikleri ultraya al. Halen %90 altı GPU kullanımı oluyorsa 1440p oynayabilirsin.

Hard Kapitalizim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Hard kapitalist
İlgilendiği Kategoriler
Yönetim
Evet 5600 her zaman yetmez o ekran kartı için. Aldıysan kullan yapacak bişey yok. Grafikleri ultraya al. Halen %90 altı GPU kullanımı oluyorsa 1440p oynayabilirsin.
1440p oynuyorum şu anda fakat 86 ya falan düşüyor CPU kulanimi da 20 civarında
Mesaj otomatik birleştirildi:

300gb boş

Hard Kapitalizim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Hard kapitalist
İlgilendiği Kategoriler
Yönetim

Oyundaki görüş mesafesini kısaltabilirsin böylece işlemci ekran kartına darboğaz yapamaz
İşlemcinin darboğaz yapıp yapmadığını bilmiyorum nasıl anlayabilirim işlemci kulanimi 30 veya 20 arasında

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,585
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
İşlemcinin darboğaz yapıp yapmadığını bilmiyorum nasıl anlayabilirim işlemci kulanimi 30 veya 20 arasında
Darboğazı ekran kartı kullanımından anlıyoruz işte. %90 altında ekran kartı kullanımı darboğaz oluyor. Bizim için en iyisi sabit %99 ekran kartı kullanımı oluyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,876
Üyeler
162,743
Son üye
Leyla
Top Bottom