hayırfps sınırı açık mı
darboğaz muhabbetine internetten baktım, türk/yabancı forumlarında da r5 3600 rtx 3050 ikilisinin darboğaz yapmayacağı görüşündelerdiİşlemcin dar boğaz yapıyor, yüksek grafiklerde ekran kartına daha fazla yük bindiği için pek problem yaşamıyorsun. Ama düşük grafiklerde işlemciye daha fazla yük bindiği için ve işlemcin çok iyi olmadığı için hem drop yiyorsun hemde fps in düşük kalıyor.
hocam bu oyundan oyuna değişebilen bir durum, eğer ekran kartı yoğunluklu bir oyun oynarsanız tabii ki de fps ve dar boğaz problemi yaşamazsın. Ama işlemci yoğunluklu bir oynarsan durum bu maalesef. Ve bir ara kontrol eder misin gpu kullanımın kaç oluyor oynarken.darboğaz muhabbetine internetten baktım, türk/yabancı forumlarında da r5 3600 rtx 3050 ikilisinin darboğaz yapmayacağı görüşündelerdi
şimdi gördüm %80 kullanım mevcut, sadece işlemci upgrade i ile düzeltebilirsin bu durumu maalesef.hocam bu oyundan oyuna değişebilen bir durum, eğer ekran kartı yoğunluklu bir oyun oynarsanız tabii ki de fps ve dar boğaz problemi yaşamazsın. Ama işlemci yoğunluklu bir oynarsan durum bu maalesef. Ve bir ara kontrol eder misin gpu kullanımın kaç oluyor oynarken.
:/hocam bu oyundan oyuna değişebilen bir durum, eğer ekran kartı yoğunluklu bir oyun oynarsanız tabii ki de fps ve dar boğaz problemi yaşamazsın. Ama işlemci yoğunluklu bir oynarsan durum bu maalesef. Ve bir ara kontrol eder misin gpu kullanımın kaç oluyor oynarken.
Mesaj otomatik birleştirildi:
şimdi gördüm %80 kullanım mevcut, sadece işlemci upgrade i ile düzeltebilirsin bu durumu maalesef.
R5 5600, i5 12400F alabilirsin dostum.:/
peki ekran kartı yoğunluklu oyunlar genel olarak hangi tür oyunlardır ? her fps oyununda darboğaz sıkıntısı yaşar mıyım
Çoğu online oyun işlemci ağırlıklıdır diye biliyorum hocam, daha çok story mod oyunlar gpu yoğunluklu diye biliyorum. Yine de araştırabilirsin tabii ki.:/
peki ekran kartı yoğunluklu oyunlar genel olarak hangi tür oyunlardır ? her fps oyununda darboğaz sıkıntısı yaşar mıyım