Neler Yeni

Grafik Tasarım ve Animasyon için Bilgisayar Arıyorum.

umutbeedir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Umut BEDİR
İlgilendiği Kategoriler
Tasarım ve Oyun
Instagram
chox.ia
Steam
https://steamcommunity.com/id/untiliwin/
Discord
umt.bdr
Bütçe
5000
Herkese merhaba dostlar ben forumda yeniyim. Elimde aşağıda bulunan özelliklerde bir bilgisayar var ve bunlardan ekran kartı hariç kasa toplamak istiyorum. İşim grafik tasarım, kurgu ve animasyon alanında olduğundan dolayı kullandığım programlar Adobe Premiere Pro, After Effects, Photoshop ve Illustrator 4'lüsünden oluşuyor. Şu anda alttaki sistemimde istediğim çoğu programı kullanabiliyor veya oyunu tıkır tıkır oynuyorum. Fakat son dönemlerde bu verimi alamamaya başladım. Sebebi ise anakartım ve işlemcimin çok eski olması olduğunu fark ettim. Ekran kartım hala iyi ve sağlam, orijinal Samsung markasıdır. O yüzden sizden ricam itopya'dan bana nasıl bir sistem toplayabiliriz yardımcı olur musunuz ?

Parçalar içerisinde değişmeyecek olan ekran kartıdır.
Düşündüğüm toplamada olabilecek parçalar: Anakart, İşlemci, RAM, M2.SSD, PSU, Kasa İskeleti, Kasa fanları 1-2 adet eklenebilir.

Şu an ki sistemim ;

• ANAKART : Gigabyte Technology H55M-UD2H - PCI EXPRESS 2.0
  • İŞLEMCİ : Intel Core i5 760 @ 2.80GHz - 45nm
  • EKRAN : NVIDIA GeForce GTX 750 4GB GDDR5 128 Bit
  • RAM : Samsung 4x4GB DDR3 600MHz
  • PSU : HADRON 500W

Dipnot: 3'ünü idare edebilecek bir sistem son seviyede bir bütçe ister ama ben şu an ki kasamla bu 3 alanda işler yapabiliyorken bunu biraz daha üst seviyede yapabilecek bir bilgisayar toplamaya çalışıyorum.

burak566

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
burak aydemir
Herkese merhaba dostlar ben forumda yeniyim. Elimde aşağıda bulunan özelliklerde bir bilgisayar var ve bunlardan ekran kartı hariç kasa toplamak istiyorum. İşim grafik tasarım, kurgu ve animasyon alanında olduğundan dolayı kullandığım programlar Adobe Premiere Pro, After Effects, Photoshop ve Illustrator 4'lüsünden oluşuyor. Şu anda alttaki sistemimde istediğim çoğu programı kullanabiliyor veya oyunu tıkır tıkır oynuyorum. Fakat son dönemlerde bu verimi alamamaya başladım. Sebebi ise anakartım ve işlemcimin çok eski olması olduğunu fark ettim. Ekran kartım hala iyi ve sağlam, orijinal Samsung markasıdır. O yüzden sizden ricam itopya'dan bana nasıl bir sistem toplayabiliriz yardımcı olur musunuz ?

Parçalar içerisinde değişmeyecek olan ekran kartıdır.
Düşündüğüm toplamada olabilecek parçalar: Anakart, İşlemci, RAM, M2.SSD, PSU, Kasa İskeleti, Kasa fanları 1-2 adet eklenebilir.

Şu an ki sistemim ;

• ANAKART : Gigabyte Technology H55M-UD2H - PCI EXPRESS 2.0
  • İŞLEMCİ : Intel Core i5 760 @ 2.80GHz - 45nm
  • EKRAN : NVIDIA GeForce GTX 750 4GB GDDR5 128 Bit
  • RAM : Samsung 4x4GB DDR3 600MHz
  • PSU : HADRON 500W

Dipnot: 3'ünü idare edebilecek bir sistem son seviyede bir bütçe ister ama ben şu an ki kasamla bu 3 alanda işler yapabiliyorken bunu biraz daha üst seviyede yapabilecek bir bilgisayar toplamaya çalışıyorum.
Apu bir sistem olabilir. Şuanda bende apu bir sistem topluyorum.son olarak işlemci kaldı onuda alırsam sistemi toplamış olacağım.
Apu işlemci olarak ryzen 5 5600G öneririm. Gelecekte güçlü ekran kartları ile darboğaz olmadan kullanabiliriz.

umutbeedir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Umut BEDİR
İlgilendiği Kategoriler
Tasarım ve Oyun
Instagram
chox.ia
Steam
Discord
umt.bdr
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Apu bir sistem olabilir. Şuanda bende apu bir sistem topluyorum.son olarak işlemci kaldı onuda alırsam sistemi toplamış olacağım.
Apu işlemci olarak ryzen 5 5600G öneririm. Gelecekte güçlü ekran kartları ile darboğaz olmadan kullanabiliriz.

Hocam ryzen ileri vadeli bir işlemci gibi durmuyor. Ağır işlerde iş görür mü sizce? ayriyeten bütçem olarak tam bir toplamayı nasıl yapabilirim?

Kendim i3 10.nesil ya da i5 10.nesil tarzından ilerliyorum genelde

Çünkü ryzen 5 3600 almaya kalktığımda 2.5 3TL den aşağı göremedim. İ5 10. nesil bile 1.5TL falan

Son düzenleme:
Hocam ryzen ileri vadeli bir işlemci gibi durmuyor. Ağır işlerde iş görür mü sizce? ayriyeten bütçem olarak tam bir toplamayı nasıl yapabilirim?

Kendim i3 10.nesil ya da i5 10.nesil tarzından ilerliyorum genelde

Çünkü ryzen 5 3600 almaya kalktığımda 2.5 3TL den aşağı göremedim. İ5 10. nesil bile 1.5TL falan
Yanlış anlamadıysam, intel apu mu dünüyorsunuz ona göre konuşacağı da

umutbeedir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Umut BEDİR
İlgilendiği Kategoriler
Tasarım ve Oyun
Instagram
chox.ia
Steam
Discord
umt.bdr
Yanlış anlamadıysam, intel apu mu dünüyorsunuz ona göre konuşacağı da
Evet hocam, çünkü amd ryzen ucuz diyorlardı incelememe göre ryzen daha pahalı, benim kafamda bulunan işlemci aralığı ise i3 10.nesil ile i5 11.nesil arasında olabilir. Kısacası 5K fiyatı zorlayarak sağlam bir şeyler dizmek istiyorum. En azından işimi görsün. Keyif aldırsın bana

Evet hocam, çünkü amd ryzen ucuz diyorlardı incelememe göre ryzen daha pahalı, benim kafamda bulunan işlemci aralığı ise i3 10.nesil ile i5 11.nesil arasında olabilir. Kısacası 5K fiyatı zorlayarak sağlam bir şeyler dizmek istiyorum. En azından işimi görsün. Keyif aldırsın bana
İntel apu işlemcilerde çok kötü grafik kartları var oyunlarda ve animasyon işlerinde zorluk çıkartır AMD apu lar özellikle 5600g bu bütçe için çok iyi istersen sana örnek bi sistem toplayabilirim

umutbeedir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Umut BEDİR
İlgilendiği Kategoriler
Tasarım ve Oyun
Instagram
chox.ia
Steam
Discord
umt.bdr
İntel apu işlemcilerde çok kötü grafik kartları var oyunlarda ve animasyon işlerinde zorluk çıkartır AMD apu lar özellikle 5600g bu bütçe için çok iyi istersen sana örnek bi sistem toplayabilirim
Bu iyiliği yaparsanız çok minnettar olurum hocam, açıkçası ryzeni hep reklamlarla büyümüş bir sistem olarak gördüm. Şu görüşü yıkamadım. 😊😊😊

umutbeedir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Umut BEDİR
İlgilendiği Kategoriler
Tasarım ve Oyun
Instagram
chox.ia
Steam
Discord
umt.bdr
Neden ekran kartınızı kullanmıyorsunuz anlamadım işlemciden kısıp daha iyi anakart filan alınabilir
Gtx 750 ekran kartım duracak zaten, sadece buna uygun bir sistem dizmeyi planlıyorum.
İşlemciden kısabilirim tabi ama darboğaz durumu hakkında detaylı bilgim yok. O yüzden eğer kısabilirsek kısalım. İşlerimde ne kadar etkisi değişir onu merak ediyorum.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,879
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Bu iyiliği yaparsanız çok minnettar olurum hocam, açıkçası ryzeni hep reklamlarla büyümüş bir sistem olarak gördüm. Şu görüşü yıkamadım. 😊😊😊
Ryzen apuları intel apularını tekler hocam.

umutbeedir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Umut BEDİR
İlgilendiği Kategoriler
Tasarım ve Oyun
Instagram
chox.ia
Steam
Discord
umt.bdr
Ryzen apuları intel apularını tekler hocam.
Valla hocam ryzen hiç kullanmadım. Test etmeden kolay kolay pek rahat edemeyen bir tipim. Gerçekten ihtiyacım olmasa beklerim senelerce ama şu anda 4.5-5 arası bir bilgisayar almam lazım, bu ay içerisinde o bilgisayarı satın almış olmam gerekiyor. Çünkü yarıyılda eğitimler vereceğim. Üniversitelere falan tasarım öğreteceğim. Çok ihtiyacım var.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,879
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Valla hocam ryzen hiç kullanmadım. Test etmeden kolay kolay pek rahat edemeyen bir tipim. Gerçekten ihtiyacım olmasa beklerim senelerce ama şu anda 4.5-5 arası bir bilgisayar almam lazım, bu ay içerisinde o bilgisayarı satın almış olmam gerekiyor. Çünkü yarıyılda eğitimler vereceğim. Üniversitelere falan tasarım öğreteceğim. Çok ihtiyacım var.
Arkadaş yazmış 5600g apu topluyabilirsiniz.Konu açarsanız ayarlarlar.

Mays

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Mehmet Sinan Aydın
Hocam ben mi yanlış anlıyorum bilmiyorum ama ekran kartınızı satmayı mı düşünüyorsunuz ? Ekran kartınız duracak mı yoksa ?

Top Bottom