Neler Yeni

Yardım Gskıll 3600MHz CL16 Ram XMP Çalışmıyor

vKai

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Samet
Merhaba ekran kartını değiştirdikten sonra RAM'ların XMP ayarı düzgün çalışmamaya başladı bilgisayarı açınca ekran gelmiyor reset atmam gerekiyor anakart da RAM ışıkları yanıyor RAM'ları manuel olarak nasıl 3600MHz CL16 ayarına çekerim.
Anakart: B550-E
RAM: G.Skill 3600MHz CL16.
BIOS Sürümü : 2006 en güncel versiyonu yeni çıkanlar beta aşamasın da

Son düzenleme:

vKai

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Samet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çözdüm sanırım
Burdan baktığımda kendi ramımın desteklemediğini gördüm aynı ramın CL17 olanını desteklediğini gördüm bende D.O.C.P ayarını kapatıp D.O.C.P ayarını açtığımda yaptığı ayarları alıp manuel olarak kendim açtım ve ekstra olarak sitede yazan CL17 değerini girdim CL16 yerine ve sorunsuz açıldı. Asusun sitesinden baktığımda yonga markası SK Hynix olarak gözüküyor marka iyi mi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada BIOS dan ayar yaptıktan sonra asusun sitesine girdiğim de kendi ramımı gördüm 10 dakika içerisin de eklemiş olabilirler mi destek kayıtı açmıştım yada ona istinaden eklemiş olabilirler her neyse CL17 de takır takır çalışıyor.

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Çözdüm sanırım
Burdan baktığımda kendi ramımın desteklemediğini gördüm aynı ramın CL17 olanını desteklediğini gördüm bende D.O.C.P ayarını kapatıp D.O.C.P ayarını açtığımda yaptığı ayarları alıp manuel olarak kendim açtım ve ekstra olarak sitede yazan CL17 değerini girdim CL16 yerine ve sorunsuz açıldı. Asusun sitesinden baktığımda yonga markası SK Hynix olarak gözüküyor marka iyi mi.

Bu arada BIOS dan ayar yaptıktan sonra asusun sitesine girdiğim de kendi ramımı gördüm 10 dakika içerisin de eklemiş olabilirler mi destek kayıtı açmıştım yada ona istinaden eklemiş olabilirler her neyse CL17 de takır takır çalışıyor.
b450 olsa şüphe ederdim ama B550 olupta desteklememesi imkansız gibi geliyor bana. Manuel olarak cl16 dayken ekstra voltaj ekleyebilirdin.

DDR4 ramlerde hiçbir zaman QVL lsitesine bakmadım ram alırken.

vKai

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Samet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
b450 olsa şüphe ederdim ama B550 olupta desteklememesi imkansız gibi geliyor bana. Manuel olarak cl16 dayken ekstra voltaj ekleyebilirdin.

Bende bakmadım alırken bu hata ile karşılaşınca bakayım dedim bizim kullandığımız model gözükmüyordu bende aynı modelin CL17 versiyonu olduğunu gördüm denemekten ne zarar gelir dedim D.O.C.P ayarlarının aynısını sadece ekstra olarak CL17 yaparak çalıştığını gördüm bilgisayar acılınca asusun sekmesi açıktı tekrar baktım bizim modelin geldiğini gördüm yonga farklı olarak gözüküyor sanırım o yüzden. Bizim ramın olmadığına eminim hee hatta buldum altta Ryzen 3000 Series yazıyor orayı 5000 yapınca bizim ram yine gözükmüyor

Site kaynaklı hata sanırım 3000 Series de gözüküyor 5000 de gözükmüyor.

Neyse bu hata olmasa çözümü bulamayacaktım.

Ekstra voltaj denemiştim hiç bir şekilde düzgün çalışmamıştı. Uğraşamam artık ilerde BIOS güncellemesi gelirse D.O.C.P açıp denerim

Top Bottom