Neler Yeni

GTX 1050 ve AMD Ryzen 3 2200G Darboğaz

ahlatliinsan

80+ Bronze
Herkese selamlar. GTX 1050 ekran kartım ve Ryzen 3 2200g işlemcim var. Ve bunlardan darboğaz yiyorum. Oyun içinde ekran kartımın %60'ı geçtiğini çok nadir görüyorum. Tabi ekran kartım kötü ve bu ekran kartıyla %60 üstü performans alamamak bir hayli can sıkan bir durum. Sizce bu darboğazı nasıl giderebilirim. Maalesef hız aşırtma gibi bir seçeneğim yok çünkü anakartım A320. Bir de kasam gerçekten çok kötü. Oyun içinde ekran kartım çok güçlü olmamasına rağmen 83 dereceleri görüyor. Bununla bir alakası var mıdır?

Sistem Özelliklerim:
Msi GTX 1050
AMD Ryzen 3 2200g
Gigabyte S2H A320
8gb 2400mhz cl16
kötü bir kasa ve 230w psu

dutemo

80+ Gold
En İyi Cevap
3
İşlemciniz 1050 yi besleyecek düzeyde. Psu sorun olabilir.

Emre Baş

80+ Gold
Fazla ısındığından kendini kısabilir temizlik ve macun yenilemesi yapabilirsin

dutemo

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Teşekkürler. Ama bildiğim kadarıyla psu yetmeyince bilgisayar kendini resetliyormuş. Yanlış mı biliyorum?
Reset de atabilir. Ama parçalara yeteri kadar güç gitmezse tam performansta çalışamaz.

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Psu yetersiz , ram yetersiz , ısınma çok.
Isınma yüzünden performans düşüşü yiyor olabilirsiniz.

Unloved

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Yiğit efe
Herkese selamlar. GTX 1050 ekran kartım ve Ryzen 3 2200g işlemcim var. Ve bunlardan darboğaz yiyorum. Oyun içinde ekran kartımın %60'ı geçtiğini çok nadir görüyorum. Tabi ekran kartım kötü ve bu ekran kartıyla %60 üstü performans alamamak bir hayli can sıkan bir durum. Sizce bu darboğazı nasıl giderebilirim. Maalesef hız aşırtma gibi bir seçeneğim yok çünkü anakartım A320. Bir de kasam gerçekten çok kötü. Oyun içinde ekran kartım çok güçlü olmamasına rağmen 83 dereceleri görüyor. Bununla bir alakası var mıdır?

Sistem Özelliklerim:
Msi GTX 1050
AMD Ryzen 3 2200g
Gigabyte S2H A320
8gb 2400mhz cl16
kötü bir kasa ve 230w psu
normalde darboğaz olmaması lazım kasan ve psu baya kötüymüş ısınma kasadan dolayı olmayabilir iyi bir hava düzeneyi olmayabilir ikinci el yanında 400 veya 450 wat bir kasa bulmanı tavsiye ederim hava düzeneyini iyi olmasına dikkat et fanlarına hava giriş çıkış yerlerine teknik sıkıntısı olmamasına dikkat et rgb olmuş veya olmamış takma tabi bu söylediklerim bütçen varsa geçerli

dagestarhep

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
Taha
Instagram
instagram.com/dagestarhepx
Steam
Dagestarhep
hocam psu değiştirin en kısa zamanda 230 watt çok düşük ki kaldı ki %kaçını kullanıyor maximum sıkıntı açıkçası 400 watt bir psu alırsan problem yaşamazsın

ahlatliinsan

80+ Bronze
@Ercü @smsismail @revanier @Unloved @cagan_32 @dagestarhep
Rahatsız ediyorum sizleri ama Battlefield 1'de birkaç deneme yaptım ve sonuç olarak baktım ki en düşük ayarlarda ekran kartım %40'ı geçmiyor 20fps civarlarında geziyorum. Ama ayarları ultraya aldığımda ise işlemci ve ekran kartı %100'de çalışıyor ve 40fps civarı alabiliyorum. Anlam veremedim. Yani ramdan, güç kaynağından veya kasadan bir problem değil. Yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada özür dilerim bu kadar süreden sonra yazmamam gerekirdi.

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
@Ercü @smsismail @revanier @Unloved @cagan_32 @dagestarhep
Rahatsız ediyorum sizleri ama Battlefield 1'de birkaç deneme yaptım ve sonuç olarak baktım ki en düşük ayarlarda ekran kartım %40'ı geçmiyor 20fps civarlarında geziyorum. Ama ayarları ultraya aldığımda ise işlemci ve ekran kartı %100'de çalışıyor ve 40fps civarı alabiliyorum. Anlam veremedim. Yani ramdan, güç kaynağından veya kasadan bir problem değil. Yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada özür dilerim bu kadar süreden sonra yazmamam gerekirdi.
Ram darboğazı olabilir.

Top Bottom