Neler Yeni

GTX 1650S bilgisayar 10-15 dk sonra görüntü vermiyor

Furkan_Demir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
411
İsim
Furkan Demir
Arkadaşlar 2 gün öncesine kadar sıkıntı yoktu. Şimdi bilgisayar açılıyor 10-15dk sonra görüntü gidiyor fakat bilgisayar kapanmıyor. Bilgisayarı yeniden başlattığımda görüntü bir daha gelmiyor. Diğersi gün denediğimde yine ekran gelip 10-15dk sonra gidiyor. Neden kaynaklanıyor olabilir?

İşlemci termal macun 3.5 yıldır hiç yenilenmedi bundan kaynaklı olabilir mi?
İşlemci ısındığında görüntü vermeme gibi bir durum olabilir mi?

Ryzen 3 3100.
1650 Super.
A320M a Pro.
16 GB RAM.

Ekler

• IMG_4207.jpeg
    IMG_4207.jpeg
    1.4 MB · Hit: 62
  • IMG_4206.jpeg
    IMG_4206.jpeg
    1.8 MB · Hit: 60

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Anlattığın durum tam olarak ısınmayla alakalı gibi. Ekran kartı çok ısınabilcek bir ekran kartı değil, aslında işlemcide değil ama yinede bakım yapmanda fayda var. 3.5 yıl çok uzun bir süre bir macun için.

yahyabatu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
365
İsim
yahya batu bakaray
termal macun kalmamıs ki hocam zaten onu iyice temizleyin yenisini cekin öncelikle

Arkadaşlar 2 gün öncesine kadar sıkıntı yoktu. Şimdi bilgisayar açılıyor 10-15dk sonra görüntü gidiyor fakat bilgisayar kapanmıyor. Bilgisayarı yeniden başlattığımda görüntü bir daha gelmiyor. Diğersi gün denediğimde yine ekran gelip 10-15dk sonra gidiyor. Neden kaynaklanıyor olabilir?

Ryzen 3 3100.
1650 Super.
A320M a Pro.
16 GB RAM.
Sorun büyük ihtimalle ekran kartı ve ya ramlerden kaynaklanıyor. İşlemci çok ısınsa pc reset atar görüntü vermeme gibi bir durum olmaz, ama yinede o kurumuş macunu değiştirin. Ramleri teker teker her iki slota takarak deneyin. Mümkünse sisteminize farklı bir ekran kartı takın ve ya kendi ekran kartınızı farklı bir pc ye takarak deneyin. Sonucu yazın bakalım ne çıkacak.

Furkan_Demir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
411
İsim
Furkan Demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorun büyük ihtimalle ekran kartı ve ya ramlerden kaynaklanıyor. İşlemci çok ısınsa pc reset atar görüntü vermeme gibi bir durum olmaz, ama yinede o kurumuş macunu değiştirin. Ramleri teker teker her iki slota takarak deneyin. Mümkünse sisteminize farklı bir ekran kartı takın ve ya kendi ekran kartınızı farklı bir pc ye takarak deneyin. Sonucu yazın bakalım ne çıkacak.
Hocam pc sürekli kendini yeniden başlatıyor ve görüntü gelmiyor

Bartuu

80+ Silver

Ryzen 3 3100.
1650 Super.
A320M a Pro.
16 GB RAM.
Termal macun yokki
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemci kaç derece oluyor yük altında

Furkan_Demir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
411
İsim
Furkan Demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Termal macun yokki

İşlemci kaç derece oluyor yük altında
Bakamıyorum ki pc açılsa bakıcam

Termal macun değiştim ama hâlâ düzelmedi. Sorun yazılımsal olabilir mi ?

Ekler

• IMG_4237.jpeg
    IMG_4237.jpeg
    2.6 MB · Hit: 37
  • IMG_4238.jpeg
    IMG_4238.jpeg
    2.7 MB · Hit: 36
Bakamıyorum ki pc açılsa bakıcam

Termal macun değiştim ama hâlâ düzelmedi. Sorun yazılımsal olabilir mi ?
Bir kaç fatklı şey olabilir. Dediğim gibi ramleri teker teker deneyin. Windows un kurulduğu disk bozuk olabilir farklı bir diske windows kurup deneyin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
İbrahim Öztürk

Ryzen 3 3100.
1650 Super.
A320M a Pro.
16 GB RAM.
HDMI ile kullanmayın.

Furkan_Demir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
411
İsim
Furkan Demir

Furkan_Demir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
411
İsim
Furkan Demir
Arkadaşlar bilgisayarı dün götürdüm tamirciye. Başka PSU ile denedi ilk başta görüntü gelmedi sonra tekrar denedi bu sefer geldi görüntü. O zaman PSU değişecek dedi bende tamam değiştirelim dedim. Adam yeni 0 (sıfır) PSU taktı onda da görüntü gelmemiş. Bugün aradı beni “iyice kontrol ettim sorun ekran kartında, başka bilgisayara taktım onda da görüntü gelmedi, senin bilgisayara başka ekran kartı takınca görüntü geldi” dedi. Bende, “tamir olur mu dedim” o da, “tamir 1500-2000₺ tutar dedi.

Top Bottom