Neler Yeni

Gtx 970 55 dereceye düşürdüm

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,257
İsim
Muhammed emin efe
Arkadaşlar msi afterburner da fanların %60 ta olduğunu fark ettim yani autoda . Bende %100 e çektim ve oyun içindeyken 55-57 ye düştü . Sizce %90 a falan mı cekiyim yoksa sorun teşkil etmez mi . Zaten belli bi dereceden önce fanlar aktif olmuyor .

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Arkadaşlar msi afterburner da fanların %60 ta olduğunu fark ettim yani autoda . Bende %100 e çektim ve oyun içindeyken 55-57 ye düştü . Sizce %90 a falan mı cekiyim yoksa sorun teşkil etmez mi . Zaten belli bi dereceden önce fanlar aktif olmuyor .
%100 fan hızında çalışması ekran kartına zarar vericektir bırak 70 dereceler de çalışsın

AlpBey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
ALP GİRAY GÖKTAŞ
%100 fan hızında çalışması ekran kartına zarar vericektir bırak 70 dereceler de çalışsın
hocam neden zarar versin bende %100 kullanıyorum 2 yıldır bi zararını görmedim fan felanmı yamuluyor ??

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
En İyi Cevap
1
hocam neden zarar versin bende %100 kullanıyorum 2 yıldır bi zararını görmedim fan felanmı yamuluyor ??
Yani yada soğutma bloğuna arada bi sürtüp aşınmaya mı sebep oluyor yada güç tüketimini mi etkiliyor yani ne oluyor ki?
Mesaj otomatik birleştirildi:

evet bildiğim kadarıyla fanlar da sıkıntı çıkma ihtimali var

bildiğim kadarıyla fanlar da sıkıntı çıkabilir
Evet bi daha fan değişimi ile de uğraşılmaz

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Yani yada soğutma bloğuna arada bi sürtüp aşınmaya mı sebep oluyor yada güç tüketimini mi etkiliyor yani ne oluyor ki?

fan hızından bence daha büyük bir sorun çok ses çıkarıyor ben furmark testi yaparken %87'e almıştım 2 saniye de aşırı fazla ses geliyordu beni rahatsız etmişti

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
%100 fan kullanımı fanları yıpratıp ömrünün daha çabuk dolmasına neden olabilir. Ayrıca çok ses çıkartmıyor mu? Bana kalırsa %70 - 75 fan kullanımı ideal. En fazla 60 civarı dereceye çıkar ekran kartı ki 60 derece sıcaklık gayet iyi.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,257
İsim
Muhammed emin efe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
%100 fan kullanımı fanları yıpratıp ömrünün daha çabuk dolmasına neden olabilir. Ayrıca çok ses çıkartmıyor mu? Bana kalırsa %70 - 75 fan kullanımı ideal. En fazla 60 civarı dereceye çıkar ekran kartı ki 60 derece sıcaklık gayet iyi.
Yan camını çıkardım 10 dereceye yakın fark ediyordu . 66 lara düştü %100 yaptım 55 lere düştü oyun içinde . Ben %80 e dusuriyim o zaman
fan hızından bence daha büyük bir sorun çok ses çıkarıyor ben furmark testi yaparken %87'e almıştım 2 saniye de aşırı fazla ses geliyordu beni rahatsız etmişti

evet bildiğim kadarıyla fanlar da sıkıntı çıkma ihtimali var

bildiğim kadarıyla fanlar da sıkıntı çıkabilir

En İyi Cevap
1
Evet bende ekran kartının fanını kontrol edemiyorum kendi çalışıypr sonradan taktım 2 pin li girişten güç alıyor sesi rahatsız ediyor, ama işlemci fanı 5500 rpm de bile çok rahatsız edici değil, oyüzden ekran kartının macununu yenilicem

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,257
İsim
Muhammed emin efe
Evet bende ekran kartının fanını kontrol edemiyorum kendi çalışıypr sonradan taktım 2 pin li girişten güç alıyor sesi rahatsız ediyor, ama işlemci fanı 5500 rpm de bile çok rahatsız edici değil, oyüzden ekran kartının macununu yenilicem
Msi afterburner dan kontrol ede bilirsin

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
55 derecede çalışan bir ekran kartının macununu yenileseniz bile neredeyse hiç fark etmeyecektir. Boşa yenilemiş olursunuz. Onun yerine ekran kartı fanını auto ayardan çıkarıp kendiniz özel bir fan çalışma hızını ayarlamanız daha iyi olur.

En İyi Cevap
1
55 derecede çalışan bir ekran kartının macununu yenileseniz bile neredeyse hiç fark etmeyecektir. Boşa yenilemiş olursunuz. Onun yerine ekran kartı fanını auto ayardan çıkarıp kendiniz özel bir fan çalışma hızını ayarlamanız daha iyi olur.
Yalnız ben konu sahibi değilim, benim ekran kartım başka fanla 25 dereceye kadar düşüyor

Msi afterburner dan kontrol ede bilirsin
Yinede olmuyor maalesef, zaten 4 tl lik fan n11 den aldım kart 87 dereceyi görüyordu fanla ortalama 35 falan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,255
Üyeler
161,017
Son üye
ilyasbey
Top Bottom