Yardım Güç kaynağım çalışmıyor anlayan yardım edebilir mi

AhmeTaha

80+
Reaksiyon skoru
1
750W'lık Segotep bn750w güç kaynaklı bir kasam var bileşenleri montajlarken, Güç kaynağından gelen üzerinde 450W yazan bir soketi, anakartta büyük bir ihtimalle yanlış yere takmayı denedim sigorta atma sesi gibi bir ses geldi ve tüm sistem kesildi
Şuan güç kaynağına elektrik gelmiyor çalışmıyor hiçbir türlü

12v kanalını anakarta mı takmaya çalıştınız hocam? Takmaya çalıştığınız girişi fotoğraf olarak ekler misiniz?

750W'lık Segotep bn750w güç kaynaklı bir kasam var bileşenleri montajlarken, Güç kaynağından gelen üzerinde 450W yazan bir soketi, anakartta büyük bir ihtimalle yanlış yere takmayı denedim sigorta atma sesi gibi bir ses geldi ve tüm sistem kesildi
Şuan güç kaynağına elektrik gelmiyor çalışmıyor hiçbir türlü
Tam olarak hangi soketi hangi sokete bağlamaya çalıştınız ?

450W yazan soketi JTPM1 yazan girişe takmaya çalıştım
Temas ettiği anda gitti
Anakartim da Msi pro B650m-e

Evet dikkatim dağıldı öyle oldu yanma nerde olmuştur peki
Tekrar kullanilabilir mi

Psular hakkında çokça bilgim yok ama anakartınız da bozulma yapmış olabilir. Bozuk anakart start komutu göndermeyebilir bazen. Psudan bir ses veya koku geldi mi?

Psular hakkında çokça bilgim yok ama anakartınız da bozulma yapmış olabilir. Bozuk anakart start komutu göndermeyebilir bazen. Psudan bir ses veya koku geldi mi?
Herhangi birsey farkedemedim
Hususi kokladim yanma kokusu varmi acaba diye ama yoktu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

12v kanalını anakarta mı takmaya çalıştınız hocam? Takmaya çalıştığınız girişi fotoğraf olarak ekler misiniz?
Buraya jtpm1 yazan uere takmaya calistim

Ekler

• 1762030244695318039211769454478.webp
    1762030244695318039211769454478.webp
    927 KB · Hit: 12

Açılış yapmaya çalıştığınızda herhangi bir tepki var mı hocam? Mesela işlemci fanı dönmeye çalışır hemen durur, kısa devre gibi şeyler yoksa tepki sıfır mı? Psuda tepki var mı bide ona bakarsanız. Benim düşüncem anakartta hasar olduğu yönünde çünkü 450w gibi bir güç girişi hiçbir anakartta yok benim bildiğim. ekran kartı girişini takmaya çalıştınız gibime geliyor

Buraya jtpm1 yazan uere takmaya calistim
Meydanda ise takmaya çalıştığınızı da çekebilir misiniz?

Açılış yapmaya çalıştığınızda herhangi bir tepki var mı hocam? Mesela işlemci fanı dönmeye çalışır hemen durur, kısa devre gibi şeyler yoksa tepki sıfır mı? Psuda tepki var mı bide ona bakarsanız. Benim düşüncem anakartta hasar olduğu yönünde çünkü 450w gibi bir güç girişi hiçbir anakartta yok benim bildiğim. ekran kartı girişini takmaya çalıştınız gibime geliyor

Psu da hicbir tepki yok
Benim düşüncemde şu yönde bence o kablo hicbir işe yaramiyor

12 pinli

Ekler

• 17620304833128906283135050313887.webp
    17620304833128906283135050313887.webp
    253.4 KB · Hit: 10
Hocam bu giriş normalde ekran kartlarında kullanılır anakartta yeri yoktur :/

Geri