Neler Yeni

Hâlâ evrimi kabul etmeyen var mıdır?

Avolay

80+ Gold
Dostum Türkiye gibi bilimde geri kalmış bir toplumun evrime inanacağını mı zannettin. Kesinlikle yanılıyorsun. Kimseden inanmasını bekleyemezsin. Birden bire pof diye oluşuverdiğimize inanan insanlara evrim tabi ki de ters düşer. Korkudan evrimi, bilimi araştırmak istemezler.

Biz aslında şu anda hiç birşeyi tartışmıyoruz. Çünkü bilimde evrim var mı yok mu diye bir tartışma yoktur. Evrim kanıtlanmış bir doğa yasasıdır. Bu tartışma safhaları çok önceden kalmıştır.
Din hocamız da ben de devlet okulunda yaptığımız beyin fırtınasında şu aşamadaydık ki süre bitti:
İnsanın bir anda oluşması mümkün değildir (Dinde bir ismi vardı, genel olarak bilimin kuralları diyebiliriz) bilimin kuralları dahilinde belki de milyonlarca yıl süren bir süreçten sonra bedenen ve bilincen yeterli insan oluştuğunda Allah katına çıkartılarak rehber niteliği olan İslam öğretildi, daha sonra bunu artık bilince sahip olan(evrim geçirmiş) insanlarla paylaşmak üzere dünyaya gönderildi.
(Meyve olayı psikolojik bir hiledir kanısına varmıştık, dinime göre her şeyi bilen Allah kişinin iradesine de hakimdir(ne derece güçlü olduğuna) ne yapıp ne yapmayacağını bilebilir.)

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,065
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Din hocamız da ben de devlet okulunda yaptığımız beyin fırtınasında şu aşamadaydık ki süre bitti:
İnsanın bir anda oluşması mümkün değildir (Dinde bir ismi vardı, genel olarak bilimin kuralları diyebiliriz) bilimin kuralları dahilinde belki de milyonlarca yıl süren bir süreçten sonra bedenen ve bilincen yeterli insan oluştuğunda Allah katına çıkartılarak rehber niteliği olan İslam öğretildi, daha sonra bunu artık bilince sahip olan(evrim geçirmiş) insanlarla paylaşmak üzere dünyaya gönderildi.
(Meyve olayı psikolojik bir hiledir kanısına varmıştık, dinime göre her şeyi bilen Allah kişinin iradesine de hakimdir(ne derece güçlü olduğuna) ne yapıp ne yapmayacağını bilebilir.)
Dostum ama dini kitapta böyle yazılmıyor. Direkt oluşmuştur diyor.

Avolay

80+ Gold
Müslümanlar evrime inanmıyor diye etrafta gezmezseniz daha iyi olur.
Cahil ve kulaktanduyma bilgilerle donatılmış müslümanların evrim İslam'a aykırıdır demesi hiçbir şeyi değiştirmez

Excator23cm

80+ Gold
Sen halkın bildiği teoriyle bilimde ki teorinin aynı şey olduğunu mu zannediyorsun. Teori veya kuram, bilimde bir olgunun, sürekli olarak doğrulanmış gözlem ve deneyler baz alınarak yapılan bir açıklamasıdır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende aynı şeyi dedim zaten.
Dostum konunun başlığına baktın mı? bakmadın heralde "Evrimi kabul etmeyen var mı?" diye sorulmuş bir soru ki halka sorulmuş. o yüzden halkın fikirlerini katıyorum kendi fikirlerimi değil

Avolay

80+ Gold
Dostum ama dini kitapta böyle yazılmıyor. Direkt oluşmuştur diyor.
Bence yılların din hocası senden benden iyi bilir :D
Meal kısımlarında bazı yerlerde Sünnetullah dahilinde şeklinde belirtilmiş.
Zaten Sünnetullaha(Dünya kanunları, bilim) aykırı bir şey olmayacağını garanti ettiğinden bunu her cümlesinde tekrar belirtmesi saçma olurdu

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,065
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
Haklısın yazılan bazı cevapları görünce sadece güldüm yazık...

Evrim bir inanç din değil bro doğa kanunu Kanun?
Oğlum artık yoruldum anlatmaktan ya gerçekten. Şu ana kadar kemikleri bulunmuş ve DNA analizleri ile sıraya konulduğunda çok mantıklı bir şekilde evrimi görüyoruz.

Ya adamlar 20 tane insan türü bulmuş, daha geçen gün çin de de 1 tane yeni insan türü bulundu. Ama hala biz evrimi tartışıyoruz ya gerçekten pes artık. Adamlar bilimde ilerliyor biz eski kafalı gibi evrimi okullarda falan yasaklıyoruz. Şaka gibi.

cbager

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
488
İsim
cenk gezen
Konu başlığı adeta dalga geçer bir halde yazılmış. Amacınız sadece kaos oluşturup üste çıkmaya çalışmak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,992
İsim
Cdd Baran
İlgilendiği Kategoriler
Politik a Politik
Cahil ve kulaktanduyma bilgilerle donatılmış müslümanların evrim İslam'a aykırıdır demesi hiçbir şeyi değiştirmez
+ bende zaten bazı noktalarda şahsi örüşüm larak
Cahil müslümanların yaptıkları araştırmadan aykırı dedikleri yüzünden müslümanların bazı yerlerde böyle denilebilir bende şahsi fikrimce bazı noktalarda evrimle dinin iç içe olduğunu inanırım ama bazi noktalarda
Bence yılların din hocası senden benden iyi bilir :D
Meal kısımlarında bazı yerlerde Sünnetullah dahilinde şeklinde belirtilmiş.
Zaten Sünnetullaha(Dünya kanunları, bilim) aykırı bir şey olmayacağını garanti ettiğinden bunu her cümlesinde tekrar belirtmesi saçma olurdu
Knk Türkiye'deki bir teolojiyi araştır derim

Konu başlığı adeta dalga geçer bir halde yazılmış. Amacınız sadece kaos oluşturup üste çıkmaya çalışmak.
Hayır sadece bir kanuna inanmamak bazıları cahil yapıyorlarsa bu dalga geçmek olmaz sözcüklerin kelime anlamını tam anlayın

Avolay

80+ Gold

Cahil müslümanların yaptıkları araştırmadan aykırı dedikleri yüzünden müslümanların bazı yerlerde böyle denilebilir bende şahsi fikrimce bazı noktalarda evrimle dinin iç içe olduğunu inanırım ama bazi noktalarda

Hayır sadece bir kanuna inanmamak bazıları cahil yapıyorlarsa bu dalga geçmek olmaz sözcüklerin kelime anlamını tam anlayın
Teoloji ile alakası yok bunun.
Hocanın kafa yapısına bağlı, kendisi gayet araştıran doğrucu biri.
Ayrıca hoca bilmese bile farklı meallerde Sünnetullaha uygun olacak şekilde diye belirtiliyor

cbager

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
488
İsim
cenk gezen

"Hala evrimi kabul etmeyen var mıdır moruq 2021 de yaşıyoruz yobaz mısınız ben profesörüm." triplerindesin.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,065
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
Hocam insanın bir anda oluşması mümkün değilse o zaman adem ortadan kalkmaz mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,992
İsim
Cdd Baran
İlgilendiği Kategoriler
Politik a Politik
Teoloji ile alakası yok bunun.
Hocanın kafa yapısına bağlı, kendisi gayet araştıran doğrucu biri.
Ayrıca hoca bilmese bile farklı meallerde Sünnetullaha uygun olacak şekilde diye belirtiliyor
Bizim kafa yapımızı yahut araştırmacı olup olmadığımızı bilmeden onunla kiyasliyorsun kankam ama saçma değil ?

"Hala evrimi kabul etmeyen var mıdır moruq 2021 de yaşıyoruz yobaz mısınız ben profesörüm." triplerindesin.
Aynen bro öyleyim nereden bildin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,296
Üyeler
161,026
Son üye
XSaikaTR
Top Bottom