Neler Yeni

Yardım Hangi ekran kartını seçmeliyim? (3060/3060 Ti/3070)

Shyankh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Anonim Ankh
Render'da genel performansta, saf güçte ve oyunları 1080p'nin üstünde oynayacaksan
RX 6800, RTX 3070'ten daha iyi ama bir takım yazılımsal destek, driver sorunları olsun problem yaşama olasılığın AMD'de daha yüksek, problem yaşamayayım, en azından riski az olsun istiyorsan Nvidia tercih edebilirsin hem teknolojide de daha önde

Kısacası bir yanda
Yüksek performans ama sorun yaşama olasılığın yüksek olan AMD
Diğer yanda
Daha az performans ama sorun yaşama olasılığın daha az olan NVIDIA
Karar senin

Son düzenleme:

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,289
İsim
Yunus Şahin
Render'da genel performansta, saf güçte ve oyunları 1080p'nin üstünde oynayacaksan
RX 6800, RTX 3070'ten daha iyi ama Coil Whine olsun, bir takım yazılımsal destek, driver sorunları olsun problem yaşama olasılığın AMD'de daha yüksek, problem yaşamayayım, en azından riski az olsun istiyorsan Nvidia tercih edebilirsin hem teknolojide de daha önde

Kısacası bir yanda
Yüksek performans ama sorun yaşama olasılığın yüksek olan AMD
Diğer yanda
Daha az performans ama sorun yaşama olasılığın daha az olan NVIDIA
Karar senin

Coil Whine harici dediklerinize katılıyorum.

Coil Whine, AMD veya Nvidia'lık bir mevzu değil. Üreticilerin (Asus, MSI, Gigabyte vs) kullandığı bobin sebepli bir şey. Asus en iyisi diyoruz ama araştırırsan en çok coil whine da Asus'da görülüyor.

Yorumlarda yazanlar var;

arturo

80+ Silver
Çoğu kişi oyun oynacaksan AMD tercih et diyor. Ben bilgisayarımı aldıktan sonra video çekmeye başlayacağım ve editör bulabilecek kadar param yok. Yani editimi kendim yapıp kendim render alacağım. Bir tarafta RX 6800 var diğer tarafta 3070 veya 3060 Ti sizce hangisini tercih etmeliyim?

AMD kullananların bazıları çok iyi diyor bazıları sürekli hata yiyorum Nvidia tercih et pişman olmazsın diyorlar ne yapacağımı bilmiyorum. Oynayacağım oyunlar hem fps hem açık dünya türünde oyunlar, hepsini en yüksekte oynamak istiyorum. AMD kullanan arkadaşlar deneyimlerini yazabilirse çok sevinirim, aynı şekilde Nvidia. Şimdiden teşekkürler
Rx6800 ezer geçer.

montenegro98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
449
İsim
burak karadağ
rtx 3070

İceWolf

80+ Silver
Render alacaksan Nvdia seni daha çok memnun eder.
Sabırlı insanımdır, wattmanlarıda önemsemem dersen 6800, Kıl bir adamım wattmanlarla crashlere restartlara deli olurum dersen 3060ti.

• Hahaha
Reaksiyonlar: euro

Shyankh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Anonim Ankh
Coil Whine harici dediklerinize katılıyorum.

Coil Whine, AMD veya Nvidia'lık bir mevzu değil. Üreticilerin (Asus, MSI, Gigabyte vs) kullandığı bobin sebepli bir şey. Asus en iyisi diyoruz ama araştırırsan en çok coil whine da Asus'da görülüyor.

Yorumlarda yazanlar var;

Evet haklısınız, yanlış bilgi için özür dilerim, düzelttim yorumumu, teşekkürler.

Servet ünal

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
Servet
Instagram
Servet._.unal
Steam
1524131080
Discord
servetunal
Oyun oynayacaksan AMD derim kesinlikle ama render diyorsan Nvidia daha iyi bir seçenek olur.

Ama açık dünya ve en yüksek ayarlar diyorsun burada da AMD öne geçiyor. Yarın bir gün 3070 VRAM sorunu yaşayabilir.

Geçen 3070 satılan bir ilan gördüm. VRAM sıkıntısı yaşadığı için 6800 gibi VRAM'i bol ürüne geçeceğini yazmıştı satıcı. Yani buna da dikkat etmek lazım.

Doğru. Ben kaç aydır kullanıyorum hiç wattman almadım. Sadece undervolt/overclock yaptığımdan hata veriyor. O da ayarları sıfırlıyor yani stabil olmadığı için. Onun haricin de bir küçük daha sorun yaşadım, AMD'nin kendi driver kaldırma uygulaması ile kaldırıp tekrar driver yükledim. Şimdi sıfır sıkıntı.
Bende 4 aydır kullanıyorum hiç sorun yaşamadım korkarak almıştım

• Beğen
Reaksiyonlar: euro

ihaveful79

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
558
İsim
Efe
6800xt de akIında bir aIternatif oIarak dursun.. 16gb vram iIe çok güzeI bir kart

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,484
Üyeler
161,710
Son üye
EmirHene
Top Bottom