Neler Yeni

Hangi monitörü almalıyım ? Biri BenQ diğeri ise Asus ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,997
İsim
Burak Karadağ
Dostlar Abdullah Hacıgül'ün 14 Mayıs'ta çıkartacağı sistemi alacağım ve tahminimce RX 6600 + Ryzen 5 5600 kullanacak (Sadece tahmin, umarım öyle olur)
Sistemim için şimdiden monitör bakıyorum ve aslında ben VG259QM alacaktım fakat fiyatı hâla 5500 ₺ bandından bir türlü 4.000 ₺ küsuratına gelmiyor ve FED'in faiz açıklaması sonrası dolar yükselirse bu sefer hiç uğraşamam ve bu iki model arasında kararsız kaldım. BenQ daha elit ve premium hissiyatı veriyor iken Asus TUF VG259QR ise fiyatı bakımından BenQ'ya göre 600 ₺ daha düşük.
Ben hardcore CS:GO oynarım sadece ve Adobe, Corel, İllustrator vs kullanıyorum. Siz hangisini tercih ederdiniz ve neden ?

AYRICA BU G SYNC VE FREESYNC ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEY Mİ ? BENQ DA FREESYNC VAR İKEN ASUS'TA GSYNC VAR ?

1- https://www.akakce.com/monitor/en-u...um-2x2-5w-hdr10-oyun-u-fiyati,1591871220.html

2- https://www.vatanbilgisayar.com/asu...-165hz-freesync-ve-g-sync-gaming-monitor.html

ÖmerS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Ömer SARLUGİL
Dostlar Abdullah Hacıgül'ün 14 Mayıs'ta çıkartacağı sistemi alacağım ve tahminimce RX 6600 + Ryzen 5 5600 kullanacak (Sadece tahmin, umarım öyle olur)
Sistemim için şimdiden monitör bakıyorum ve aslında ben VG259QM alacaktım fakat fiyatı hâla 5500 ₺ bandından bir türlü 4.000 ₺ küsuratına gelmiyor ve FED'in faiz açıklaması sonrası dolar yükselirse bu sefer hiç uğraşamam ve bu iki model arasında kararsız kaldım. BenQ daha elit ve premium hissiyatı veriyor iken Asus TUF VG259QR ise fiyatı bakımından BenQ'ya göre 600 ₺ daha düşük.
Ben hardcore CS:GO oynarım sadece ve Adobe, Corel, İllustrator vs kullanıyorum. Siz hangisini tercih ederdiniz ve neden ?

AYRICA BU G SYNC VE FREESYNC ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEY Mİ ? BENQ DA FREESYNC VAR İKEN ASUS'TA GSYNC VAR ?

1- https://www.akakce.com/monitor/en-u...um-2x2-5w-hdr10-oyun-u-fiyati,1591871220.html

2- https://www.vatanbilgisayar.com/asu...-165hz-freesync-ve-g-sync-gaming-monitor.html
benq daha güzel bence parlaklığıda yüksek ama çerçevesi kalın gibi geldi biraz kaba gösterebilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,997
İsim
Burak Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
benq daha güzel bence parlaklığıda yüksek ama çerçevesi kalın gibi geldi biraz kaba gösterebilir
Evet Asus 300 iken BenQ 400 c parlaklık veriyor ve BenQ da göz koruma teknolojisi varmış gözün yorulmaması için. Bilemedim. 600 TL de az para değil :) Ama ileri süreçle baktığımız zaman hangisi daha dayanıklılık ve kullanım ömrü verecekse onu almak daha mâkul olur paradan fedakarlık ederim sorun yok.

emir147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
673
İsim
Emir Acar
Birkaç şey dışında aralarında pek fark yok :
Benq / Asus
400 cd/m² / 300 cd/m²
2 Ms GTG / 3 Ms GTG
Hdr var / Hdr yok
Trevolo ses sitemi var / Ses versin diye koyulmuş hoparlör var
Stant olarak kısıtlı / Pivot özelliği var diğer açılarda daha geniş kullanım aralığı mevcut

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,997
İsim
Burak Karadağ
Benq / Asus
400 cd/m² / 300 cd/m²
2 Ms GTG / 3 Ms GTG
Hdr var / Hdr yok
Stant olarak kısıtlı / Pivot özelliği var diğer açılarda daha geniş kullanım aralığı mevcut
Sen hangisini tercih ederdin ?

emir147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
673
İsim
Emir Acar
Benq / Asus
400 cd/m² / 300 cd/m²
2 Ms GTG / 3 Ms GTG
Hdr var / Hdr yok
BenQ ex2510 modelini kullanıyorum 2510S ile aynı özelliklere sahip tek fark benimki 144 Hz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sen hangisini tercih ederdin ?
Cebimde 4000 lira olsa BenQ alırdım hem amazondan alıyorsun 30 gün koşulsuz iade desteği bile yetiyor benim için

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,997
İsim
Burak Karadağ
BenQ ex2510 modelini kullanıyorum 2510S ile aynı özelliklere sahip tek fark benimki 144 Hz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cebimde 4000 lira olsa BenQ alırdım hem amazondan alıyorsun 30 gün koşulsuz iade desteği bile yetiyor benim için
UFO ve Ghosting testi nasıl çıktı ? Bu arada BenQ alacağım bir kere alıp bir ömür kullanacağım

emir147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
673
İsim
Emir Acar
UFO ve Ghosting testi nasıl çıktı ? Bu arada BenQ alacağım bir kere alıp bir ömür kullanacağım
Ghosting sıfıra yakın benim için gayet tatmin edici bundan önce asus vg24vq vardı ghosting ve renkler rahatsız ettiği için benq almıştım iyi ki almışım.

üstteki ve ortada ki ekranda oluşan gölge bende olmuyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,997
İsim
Burak Karadağ
Ghosting sıfıra yakın benim için gayet tatmin edici bundan önce asus vg24vq vardı ghosting ve renkler rahatsız ettiği için benq almıştım iyi ki almışım.

üstteki ve ortada ki ekranda oluşan gölge bende olmuyor

Çok teşekkürler.
BenQ alıyorum 🥰 Ama 165 hz olanını. 240 hz anca kesiyordu beni ama 165 hz de alıştıracağız kendimizi bir şekilde

emir147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
673
İsim
Emir Acar
Şimdiden hayırlı olsun o zaman

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,997
İsim
Burak Karadağ
Aldınız mı? Tavsiye eder misiniz?
Evet alıp kullanmıştım bir kaç ay ve gayet iyiydi hele ki AMA özelliği çok iyi di. Ghosting konusunda ise çok başarılıydı. Ergonomisi tam oyuncu için ayrıca gözü yormuyor. İuan başka monitör aldım. BenQ yü iyi fiyat teklifi geldiği için satmıştım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,488
Üyeler
161,710
Son üye
EmirHene
Top Bottom