Neler Yeni

Hangisini Almalıyım . MSI 23.8" G2412 / Monster Aryond A24

dwarfstar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Emre Ergün Öz

İkisi arasından G2412 tabii ki.
bilgi için teşekkürler

dwarfstar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Emre Ergün Öz
Monster alma çok ghosting var olmasın diyorsan gtg olmayacak mprt kullanacaksın ve g sync freesync desteklemeyecek ayrıca ölü pixel ihtimali var çoğu sitede ölü pixel den dolayı gelen şikayetler var asansör istiyorsan başka modellere bak
Üstte yazmıştım problemleri zaten . GIGABYTE 23.8" G24F-2 gibi modeller var ancak (bu linkte ki haric ancak burada da sadece mağazada kalmis ) fiyat farkı ciddi. Bunun dışında asansörlü ve fiyatı makul olan ürün az olanlarda da inceleme yada kullanıcı yorumu yok denecek seviyede
Mesaj otomatik birleştirildi:

Msı g2412 kullanıyorum onda da aynı anda g sync ve mprt açılmıyor
Peki ghosting çok mu yani mprt yi açmak şart mı ?

ozomona

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
415
İsim
Özcan Karakaya
En fazla ghosting yapan modellerden ve internette araştırma yapmanı tavsiye ederim a24 alıp şikayet edeni ben hiç görmedim ve kaliteli en ufak bir şeyde direkt yardımcı olunuyor.
monster kaliteli bir marka değil hocam

carmalone

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Atalay Dedemen
Ghosting örnek olması açısında birkaç modelin örneğini atıyorum. Solda MSI G2412 ve kıyaslama için farklı modellerin ghosting testi var. Sağda Abdullahın videodaki test. Fakat abdullah yaptığında overdrive düşük mü normal mi yüksek mi bilmiyorum. İnternette araştırdım ama aryond a24 adam gibi ghosting testini yapan yok. Kimse yamamış overdrive yüksekte 960 pixelle denedik falan filan. Çok detaylı araştırmadım gerçi, senin için 10dk lık bir araştırma yaptım o kadar. Alttaki diğer 2 resimde de MRPT teknolojileri açık olarak ghosting ve bulanıklık miktarlarını görebilirsin. MRPT açıkken Aryond daha iyi duruyor Abdullahın videosuna göre. Ama zaten MRPT açıkken oyun oynanmaz, arkadaki açıp kapanan ışıklar gözü rahatsız ediyor. benq zowie xl2566k ve benzeri ürünlerdeki gibi DyAc teknolojisi falan varsa anca güzel olabilir.

Son resimde MSI G2412 modelinin gerçek gtg değerini görebilirsin 170hz (fastest) değerde 8.1 ms. Aryond A24 ün 1ms gtg demesi 100% gerçek dışıdır. OLED ekranlar dışında 1ms gtg hiçbir modelde alamazsın. CS GO turnuvalarında bile kullanılan 360hz benq zowie TN panel monitörler DyAc kapalı 3ms gibi bir değer verir. Aryond un gtg değeri şu an için muamma. Birileri onu ölçen bir cihazla değerini ölçerse bilebiliriz, şu an için bulamadım internette.

1699362016754.png
1699362045932.png

1699362212235.png
1699362283546.png

1699362475481.png

dwarfstar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Emre Ergün Öz
monster kaliteli bir marka değil hocam
dedığım gibi birisinde kalite ve 170 hz , diğerinde asansor yapisi . cidden asansore ihtiyacim var var bugun vesa uyumlu en kotu ayaklar bile 1000 TL yakin

Ghosting örnek olması açısında birkaç modelin örneğini atıyorum. Solda MSI G2412 ve kıyaslama için farklı modellerin ghosting testi var. Sağda Abdullahın

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Yardımın için teşekkürler ,dediğin gibi 3 ve 4. resımlerden gorduğum kadarı ile msı da daha çok ghost var ancak bu konudakı bilgim de az . msı da overshot az olması ghostun daha az olması sağlamazmı normalde. Birde arkadaki ışıkları muhtemlen kapatırım benim iligmi çeken fiyatının düşmüş olması ve asansor yapısı

Son düzenleme:

carmalone

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Atalay Dedemen
dedığım gibi birisinde kalite ve 170 hz , diğerinde asansor yapisi . cidden asansore ihtiyacim var var bugun vesa uyumlu en kotu ayaklar bile 1000 TL yakin

Yardımın için teşekkürler ,dediğin gibi 3 ve 4. resımlerden gorduğum kadarı ile msı da daha çok ghost var ancak bu konudakı bilgim de az . msı da overshot az olması ghostun daha az olması sağlamazmı normalde. Birde arkadaki ışıkları muhtemlen kapatırım benim iligmi çeken fiyatının düşmüş olması ve asansor yapısı
Aryond bir tık olarak önde o zaman asansörü ve hoparlörü de var artı özellik olarak. Ghosting ve bulanıklığı overdrive modlarını düşük-normal-yüksek olarak kurcalıyarak minimuma düşürürsün zaten. Verileri verdik gerisi sana kalmış :) Hangisini alırsan şimdiden hayırlı uğurlu olsun

dwarfstar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Emre Ergün Öz
Aryond bir tık olarak önde o zaman asansörü ve hoparlörü de var artı özellik olarak. Ghosting ve bulanıklığı overdrive modlarını düşük-normal-yüksek olarak kurcalıyarak minimuma düşürürsün zaten. Verileri verdik gerisi sana kalmış :) Hangisini alırsan şimdiden hayırlı uğurlu olsun
Çok teşekkürler , stoklara gelirse birden bunu alabilirim GIGABYTE 23.8" G24F-2

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Ghosting örnek olması açısında birkaç modelin örneğini atıyorum. Solda MSI G2412 ve kıyaslama için farklı modellerin ghosting testi var. Sağda Abdullahın videodaki test. Fakat abdullah yaptığında overdrive düşük mü normal mi yüksek mi bilmiyorum. İnternette araştırdım ama aryond a24 adam gibi ghosting testini yapan yok. Kimse yamamış overdrive yüksekte 960 pixelle denedik falan filan. Çok detaylı araştırmadım gerçi, senin için 10dk lık bir araştırma yaptım o kadar. Alttaki diğer 2 resimde de MRPT teknolojileri açık olarak ghosting ve bulanıklık miktarlarını görebilirsin. MRPT açıkken Aryond daha iyi duruyor Abdullahın videosuna göre. Ama zaten MRPT açıkken oyun oynanmaz, arkadaki açıp kapanan ışıklar gözü rahatsız ediyor. benq zowie xl2566k ve benzeri ürünlerdeki gibi DyAc teknolojisi falan varsa anca güzel olabilir.

Son resimde MSI G2412 modelinin gerçek gtg değerini görebilirsin 170hz (fastest) değerde 8.1 ms. Aryond A24 ün 1ms gtg demesi 100% gerçek dışıdır. OLED ekranlar dışında 1ms gtg hiçbir modelde alamazsın. CS GO turnuvalarında bile kullanılan 360hz benq zowie TN panel monitörler DyAc kapalı 3ms gibi bir değer verir. Aryond un gtg değeri şu an için muamma. Birileri onu ölçen bir cihazla değerini ölçerse bilebiliriz, şu an için bulamadım internette.

Alıntıyı görüntüle
DA'nın incelemesinde speed target 960px/s gibi görünüyor, Techless 1440px/s'de yapmış UFO testini. Bu yüzden daha bulanık gözükmesi normal. Test koşulları eşit değil.

A24 ilk çıktığında kendi sayfasında GTG değeri için 5.61ms tarzında bir şey yazıyordu, daha sonra bir anda ne hikmetse 1ms'e düştü :)

Suriyeli Eşek_31

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,481
İsim
Mete
Üstte yazmıştım problemleri zaten . GIGABYTE 23.8" G24F-2 gibi modeller var ancak (bu linkte ki haric ancak burada da sadece mağazada kalmis ) fiyat farkı ciddi. Bunun dışında asansörlü ve fiyatı makul olan ürün az olanlarda da inceleme yada kullanıcı yorumu yok denecek seviyede

Peki ghosting çok mu yani mprt yi açmak şart mı ?
Evet şart aşırı ghosting var donanım arşivinin incelemesini izle orda övüyor malum sponsor ama cidden kötü bir monitör

Nvidia Mx130

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
2 si arasindan Msi.