Neler Yeni

Hayatimi düzene/yoluna sokmak

mckcr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mirzahan Kara
Öncellikle herkese selam ben 16 yaşında bir gencim ve hayatımda bir şeylerin yolunda gitmediğini hissediyorum ve bunun daha farkına bu sene vardım. öncellikle tüm gün boyunca bilgisayar başındayım bildiğiniz tüm gün, okuldan gelirim bilgisayar başına otururum uykum baya gelene kadar. 2. olaraksa çok kilo aldım yani nedenini biliyorsunuzdur tüm gün pc başında oturmak + sürekli fast food yemek ve dışarıya çıkmamak size şöyle anlatiyim okula gitmek dışında dışarı çıktığım nadir oluyor arkadaşlarım var ama sadece okulda takılıyorum sonra eve gidiyorum bu kadar kimse nasıl olduğumu iyi miyim kötü müyüm dışarı cikalimmi diye sormuyor kendimi çok yalnız hissediyorum çok yoruldum artık uyku düzenim yok sadece 3-8 saat arası uyuyorum benim neyim var sizce? bunu nasıl düzeltebilirim? umarım yardımcı olursunuz.

Arsek

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
880
İsim
mehmet yahya kara
İlgilendiği Kategoriler
ISS önerilerinde, Driver ile ilgili konularda, Donanımsal herhangi bir arızada etiketlerseniz seve seve yardımcı olurum
Discord
.arsek
Öncellikle herkese selam ben 16 yaşında bir gencim ve hayatımda bir şeylerin yolunda gitmediğini hissediyorum ve bunun daha farkına bu sene vardım. öncellikle tüm gün boyunca bilgisayar başındayım bildiğiniz tüm gün, okuldan gelirim bilgisayar başına otururum uykum baya gelene kadar. 2. olaraksa çok kilo aldım yani nedenini biliyorsunuzdur tüm gün pc başında oturmak + sürekli fast food yemek ve dışarıya çıkmamak size şöyle anlatiyim okula gitmek dışında dışarı çıktığım nadir oluyor arkadaşlarım var ama sadece okulda takılıyorum sonra eve gidiyorum bu kadar kimse nasıl olduğumu iyi miyim kötü müyüm dışarı cikalimmi diye sormuyor kendimi çok yalnız hissediyorum çok yoruldum artık uyku düzenim yok sadece 3-8 saat arası uyuyorum benim neyim var sizce? bunu nasıl düzeltebilirim? umarım yardımcı olursunuz.
Dostum herkesin işi başından aşkın, kimse bir çıkarı fln olmadan sormaz iyimsin napıyorsun diye, hiçbirimize sormuyorlar yani ( he sevgilim dersende o da karsılıklı, kızda kendisine demeni onu sevmen için diyor)

onun dışında hayatın farkına var, gelecekte ne yapacaksın aile evinde kalıp sürekli anne babanın dırdırını çekip hiçbişe yapmayıp geçip gidecekmisin yoksa ders veya ticaret artık herneyse bunlara atılıp bi 2 3 sene dişini sıkıp sonrasında düzgün bir hayatmı yasamak istersin. seçim senin

mckcr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mirzahan Kara
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum herkesin işi başından aşkın, kimse bir çıkarı fln olmadan sormaz iyimsin napıyorsun diye, hiçbirimize sormuyorlar yani ( he sevgilim dersende o da karsılıklı, kızda kendisine demeni onu sevmen için diyor)

onun dışında hayatın farkına var, gelecekte ne yapacaksın aile evinde kalıp sürekli anne babanın dırdırını çekip hiçbişe yapmayıp geçip gidecekmisin yoksa ders veya ticaret artık herneyse bunlara atılıp bi 2 3 sene dişini sıkıp sonrasında düzgün bir hayatmı yasamak istersin. seçim senin
Yaşadığım Sorunun başladığı yerde su zaten yalnız olmam, bu beni buralara kadar sürükledi futbol oynuyordum futbolu bıraktım ve yalnızlık zaten bagimliliklara sürükledi ne yapicagimi inan bilmiyorum sadece çok mutsuzum. sadece şöyle anlatiyim pc başındayken mutlu olabiliyorum artık o derece

Arsek

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
880
İsim
mehmet yahya kara
İlgilendiği Kategoriler
ISS önerilerinde, Driver ile ilgili konularda, Donanımsal herhangi bir arızada etiketlerseniz seve seve yardımcı olurum
Discord
.arsek
Yaşadığım Sorunun başladığı yerde su zaten yalnız olmam, bu beni buralara kadar sürükledi futbol oynuyordum futbolu bıraktım ve yalnızlık zaten bagimliliklara sürükledi ne yapicagimi inan bilmiyorum sadece çok mutsuzum. sadece şöyle anlatiyim pc başındayken mutlu olabiliyorum artık o derece
e kendin diyorsun arkadaslarım fln var diye sosyalleş biraz de arkadaslarına avm ye fln çıkalım okul çıkısı ve ya okuldan kaçalım ? ya da bi kız arkadas bul. Ve yapabileceğin en iyi şey bir spor salonuna yazıl ordada öyle sap gibi kulaklıgını takıp tek basına girme sosyal bir varlıksın sen git sosyalleş insanlarla başkalrına kaç setin fln var de gülerek ,beraber girelimmi fln de , hareketi gösterebilme imkanın fln varmı de çok rahat sosyalleşirsin.

mckcr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mirzahan Kara
e kendin diyorsun arkadaslarım fln var diye sosyalleş biraz de arkadaslarına avm ye fln çıkalım okul çıkısı ve ya okuldan kaçalım ? ya da bi kız arkadas bul. Ve yapabileceğin en iyi şey bir spor salonuna yazıl ordada öyle sap gibi kulaklıgını takıp tek basına girme sosyal bir varlıksın sen git sosyalleş insanlarla başkalrına kaç setin fln var de gülerek ,beraber girelimmi fln de , hareketi gösterebilme imkanın fln varmı de çok rahat sosyalleşirsin.
evet sizde haklısıniz ama şöyle anlatiyim okulda takildigim arkadaşlarım boş vakitlerde benim tersime göre şeyler yapıyorlar ve en iyi arkadaşımda benden uzak bir yerde oturuyor o yüzden pek görüsemiyoruz. Kız arkadaş konusuna geliceksek almanyada oturuyorum ve burada genellikle kiz arkadas bulmak icin yapmam gereken seyler aynen söyle sigara içmek alkol içmek vs gibi seyler yani söyle anlatayim okuldaki (cogu) ortama uyum saglamak icin yapilmasi gereken seyler ama ben hiç birini yapmıyorum yapmam ve yapamamda :D . diger konu sporla bildiginiz hic alakam yok yani 1 gram bir sey bilmiyorum :/

Arsek

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
880
İsim
mehmet yahya kara
İlgilendiği Kategoriler
Discord
.arsek
evet sizde haklısıniz ama şöyle anlatiyim okulda takildigim arkadaşlarım boş vakitlerde benim tersime göre şeyler yapıyorlar ve en iyi arkadaşımda benden uzak bir yerde oturuyor o yüzden pek görüsemiyoruz. Kız arkadaş konusuna geliceksek almanyada oturuyorum ve burada genellikle kiz arkadas bulmak icin yapmam gereken seyler aynen söyle sigara içmek alkol içmek vs gibi seyler yani söyle anlatayim okuldaki (cogu) ortama uyum saglamak icin yapilmasi gereken seyler ama ben hiç birini yapmıyorum yapmam ve yapamamda :D . diger konu sporla bildiginiz hic alakam yok yani 1 gram bir sey bilmiyorum :/
dostum bide yurtdısında yasıyorsun. sosyal aktivite konusunda daha fazla bişe diyemiyeceğim ama spora kesinlikle gitmeni tavsiye ederim hiçkimse her hareketi bilerek gitmedi zaten

bu adamı izleyebilirsin ama ilk ay için full body antremanlarına bak

mckcr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mirzahan Kara
dostum bide yurtdısında yasıyorsun. sosyal aktivite konusunda daha fazla bişe diyemiyeceğim ama spora kesinlikle gitmeni tavsiye ederim hiçkimse her hareketi bilerek gitmedi zaten

bu adamı izleyebilirsin ama ilk ay için full body antremanlarına bak
işte bunu diyeceğini biliyordum "bide yurtdısında yasıyorsun" bunun yurt disinla alakası yok emin ol. ama spor konusu uzun süredir kafamdaydi önerin icin tessekür ederim iyi geceler

Arsek

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
880
İsim
mehmet yahya kara
İlgilendiği Kategoriler
Discord
.arsek
işte bunu diyeceğini biliyordum "bide yurtdısında yasıyorsun" bunun yurt disinla alakası yok emin ol. ama spor konusu uzun süredir kafamdaydi önerin icin tessekür ederim iyi geceler
yani yurt dısında yasamak büyük bir artı sağlıyor refah seviyesi yüksek durumunda iyiyse çık alışveriş fln yap kendine bakım yap ne biliyim işte yap bişeler

iyi aksamlar dilerim

mckcr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mirzahan Kara
yani yurt dısında yasamak büyük bir artı sağlıyor refah seviyesi yüksek durumunda iyiyse çık alışveriş fln yap kendine bakım yap ne biliyim işte yap bişeler

iyi aksamlar dilerim
Hocam spor konusuyla ilgili Bir soru sormak Istiyordum aklıma Daha Yeni geldi :D Evde yapamazmıyım Sporu aletleri vesayre alsam?

Kara*

80+ Silver
Hocam spor konusuyla ilgili Bir soru sormak Istiyordum aklıma Daha Yeni geldi :D Evde yapamazmıyım Sporu aletleri vesayre alsam?
Evde bir yere kadar gelişirsin. Spor salonu öncesi acemilik atmayı istiyorsan kesin yap, evde kendini baya gazla, kendine güven, ondan sonra canavar olma yolun açıktır. Yemeğine uyku saatine kadar dikkat et ona göre plan yap. En azından bunlar bile seni bir süre oyalar, yeni hobiler keşfedersin nerede yaşadığın sorun değil, önemli olan yalnızlığı ve sorunlarını hallet daha rahat olursun.

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
362
İsim
Anıl Aykın
Sosyal ortam açısından basket, kaykay, paten, bisiklet sürmek gibi şeyler yapabilirsin. Bunları bende zamanında yaptım, futbola da giriştim zamanında. En azından bizim ülke de basketbolun sosyalleşme olarak yararını ben daha çok gördüm, yerden yere tabii ki değişebilir. 14 yaşımda futboldan baskete geçiş yaptım ve sosyallik olsun, düşünce yapım vesaire her türlü artısını gördüm. Ortamlarda da bulunarak basket maçı dışında büyüklerle sohbet etmek, deneyimlerini duymak güzel oluyordu bazı şeylere bakış açım değişiyordu. Fotoğraf kamerası alıp çekim yapmaya da çıkmanı öneririm rahatlamak, kafa dinlemek açısından güzel oluyor. Özellikle bisiklete de başlarsan gittiğin yerlere kameranı götürür orada da çekimler yaparsın. Bazı şeylere bir yerden başlamak lazım en azından bunu fark etmen güzel ama devamını getirebilirsen "keşke şu yaşımda aklıma gelseydi" dersin.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Merhaba, ben Copilot. Size yardımcı olmaya çalışacağım. 😊

Öncelikle, hayatınızda bir şeylerin yolunda gitmediğini hissetmeniz çok normal. Bu, ergenlik döneminde yaşadığınız duygusal ve fiziksel değişimlerden kaynaklanabilir. Bu dönemde kendinizi yalnız, mutsuz, stresli, kaygılı veya depresif hissedebilirsiniz. Bu duygular geçici olabilir veya daha uzun sürebilir. Bu duygularla başa çıkmak için bazı ipuçları vereceğim.

- Bilgisayar başında çok fazla vakit geçirmek, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Bilgisayar kullanımınızı azaltmaya çalışın ve daha fazla fiziksel aktivite yapın. Spor yapmak, kilo vermenize, vücudunuzun şekillenmesine, enerjinizin artmasına ve ruh halinizin iyileşmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, sağlıklı beslenmeye dikkat edin ve fast food yemekten kaçının. Sağlıklı beslenmek, hem bedeninize hem de beyninize iyi gelecektir.

- Dışarı çıkmak ve arkadaşlarınızla veya ailenizle vakit geçirmek, yalnızlık duygunuzu azaltabilir. Sosyal ilişkiler, insanların mutluluk, özgüven, anlam ve aidiyet duygularını artırır. Arkadaşlarınızla veya ailenizle konuşmak, sorunlarınızı paylaşmak, destek almak ve tavsiye istemek, size iyi gelebilir. Ayrıca, yeni insanlarla tanışmak, yeni hobiler edinmek, gönüllü çalışmak veya bir kulübe katılmak gibi farklı aktiviteler deneyebilirsiniz. Bu aktiviteler, hayatınıza renk, heyecan ve zevk katabilir.

- Uyku düzeninizi sağlamak, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığınız için çok önemlidir. Uyku, vücudunuzu ve beyninizi dinlendirir, hafızanızı güçlendirir, stresinizi azaltır ve ruh halinizi iyileştirir. Uyku kalitenizi artırmak için, her gün aynı saatte yatıp kalkmaya çalışın, uyumadan önce bilgisayar, telefon veya televizyon gibi elektronik cihazları kullanmayın, kafein, alkol veya sigara gibi uykuyu bozan maddelerden uzak durun ve yatak odanızı karanlık, sessiz ve rahat tutun.

Umarım bu ipuçları size yardımcı olur. Unutmayın, hayatınızda bir şeylerin yolunda gitmediğini hissettiğiniz zamanlar olabilir, ama bu durum kalıcı değildir. Hayatınızı değiştirmek ve iyileştirmek sizin elinizdedir. Kendinize iyi bakın ve kendinize güvenin.
Sizin için buradayım. 😊

⚠️ Bilgisayar bağımlılığınız noktasında kendinizi izlemenizi isteyebilirim. Bağımlılıkların çözmenin ilk adımı farkındalıktır. Bağımlılıklarının sebebi nedir, neden bağımlı davranışı gerçekleştirmek istiyorsunuz bunun farkında olmanız önemlidir. Kendinizi izlemenizi ve notlar almanızı isteyebilirim. Kendinizi izlerken şu sorulara dikkat edebilirsiniz.
  • Bağımlı davranışı, mesela bilgisayar oynamak, ne zamandan beri yapıyorum? Bilgisayar oynamak bana neden zevk veriyor, bilgisayar oyunlarının nesini seviyorum?
  • Davranış, bilgisayar oynamak, ne zamandan beri bağımlılık boyutunda?
  • Bağımlı davranışı neden sürdürmek istiyorum, neden bağımlıyım?
  • Bağımlı davranışı bıraksam ne olur, hangi hisleri duyguları hissederim, hangi düşünceler beni rahatsız eder?
  • Her gün bağımlı davranışı gerçekleştirmeden önce ne düşünüyorum nasıl hissediyorum, davranışı yaptığımda ne düşünüyorum nasıl hissediyorum?
Bu sorulara dikkat ederek kendinizi izleyin. Eğer bağımlılığınız yapacak bir şey bulamamak sebepliyse yukarıda verdiğim ipuçları yardım edebilir. Ama eğer ki olumsuz şemalara sahipseniz ve bu olumsuz şemaları beslemek istiyorsanız, bilinçdışı bir şekilde, olumsuz şematik kalıplarınızı çözerek bağımlılığınızı yenebilirsiniz. Bu konuda bir terapist ile görüşebilirsiniz. 😇

mckcr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mirzahan Kara
Sosyal ortam açısından basket, kaykay, paten, bisiklet sürmek gibi şeyler yapabilirsin. Bunları bende zamanında yaptım, futbola da giriştim zamanında. En azından bizim ülke de basketbolun sosyalleşme olarak yararını ben daha çok gördüm, yerden yere tabii ki değişebilir. 14 yaşımda futboldan baskete geçiş yaptım ve sosyallik olsun, düşünce yapım vesaire her türlü artısını gördüm. Ortamlarda da bulunarak basket maçı dışında büyüklerle sohbet etmek, deneyimlerini duymak güzel oluyordu bazı şeylere bakış açım değişiyordu. Fotoğraf kamerası alıp çekim yapmaya da çıkmanı öneririm rahatlamak, kafa dinlemek açısından güzel oluyor. Özellikle bisiklete de başlarsan gittiğin yerlere kameranı götürür orada da çekimler yaparsın. Bazı şeylere bir yerden başlamak lazım en azından bunu fark etmen güzel ama devamını getirebilirsen "keşke şu yaşımda aklıma gelseydi" dersin.
Futbol oynuyordum ama bıraktım dediğim gibi uyku problemlerimde var Şuan 2 Saat uyku ile okuldayım kendimi Hiç iyi hissetmiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dediklerinizi uygulamayı deniyecegim özellikle bisiklet teşşekür ederim

Top Bottom