Hayvan satmak yasakmı ?

Dolar Bey

80+ Silver
Reaksiyon skoru
3,218
1 ay öncesinden bugüne kadar baktığım TÜM papağan ilanlarında sahiplendirme yazıyordu ama mesaj atınca genelde "10 bin tl","5 bin tl" gibi fiyat veriyorlar.
Yanlış bilmiyorsam bunun para cezası var zaten bir canlıyı satmak çok yanlış.
Şimdi diyebilirsiniz nadir türler çok paradır vs.
Mesela muhabbet kuşu,genelde fiyatları 50 tl oluyor.

Herhangi bir hayvan satmak yasakmı ?

Pet shoplarda köpek satmak artık yasaklandı diye biliyorum ama kuş,balık,hamster falan satılıyor sanırım.

1 ay öncesinden bugüne kadar baktığım TÜM papağan ilanlarında sahiplendirme yazıyordu ama mesaj atınca genelde "10 bin TL","5 bin TL" gibi fiyat veriyorlar.
Mesela muhabbet kuşu,genelde fiyatları 50 TL oluyor.

1- Muhabbet kuşu, papağan gibi hayvanlar kedi köpek gibi adım başı bulunabilir hayvanlar olmadığı için üretilip satılıyor. Bunda bir sakınca yok.
2- Muhabbet kuşlarık artık en ucuz seti ile beraber 100TL.
3- Muhabbet kuşu nadir bir tür değildir neredeyse her yerde üretim hanesi var.
4- Papağan cinsine göre fiyat değişir. Sultan papağanı 400-500TL İken Jako papağanları 10-15K TL'ye kadar çıkar.

1 ay öncesinden bugüne kadar baktığım TÜM papağan ilanlarında sahiplendirme yazıyordu ama mesaj atınca genelde "10 bin TL","5 bin TL" gibi fiyat veriyorlar.
Mesela muhabbet kuşu,genelde fiyatları 50 TL oluyor.

Petshoplarda kedi ge köpek satmay yasak.

Kuş üretip satmak yasal diye biliyorum ama soyu tükenmekte olan hayvanları kuşları doğasından koparmak ve satmak yasak

Bence tüm hayvanların ticareti yasak olmalı

Bence tüm hayvanların ticareti yasak olmalı
Şuanda tüm hayvan satma sitelerinde sahiplendirme yazıyor ama mesaj atınca binlerce lira istiyor.
Hayvanlara para vermeyi hiç istemem zaten karşıyım ama maalesef vermek zorunlu oluyor mesela Jako papağanını gerçekten sahiplendiren birini bana bul sana benden 50 tl. (Bulursan ciddiyim bu arada :D )

Öyle sahiplendirme deyip sonra para isteyenleri azarlayın.
Arkadaşım bakamadığın canlıyı niye satıyorsun?
Bunları yapanların ticaretini yapmak lazım.
Canlı dostlarımız para değildir.

Şuanda tüm hayvan satma sitelerinde sahiplendirme yazıyor ama mesaj atınca binlerce lira istiyor.
Hayvanlara para vermeyi hiç istemem zaten karşıyım ama maalesef vermek zorunlu oluyor mesela Jako papağanını gerçekten sahiplendiren birini bana bul sana benden 50 TL. (Bulursan ciddiyim bu arada :D )
Maalesef sana yardımcı olamam, bana para vermen önemli değil. Ben sadece fikrimi belirttim yoksa insanların paradan vazgeçip hayvanlara saygı duymasını falan beklemiyorum zaten.

Öyle sahiplendirme deyip sonra para isteyenleri azarlayın.
Arkadaşım bakamadığın canlıyı niye satıyorsun?
Bunları yapanların ticaretini yapmak lazım.
Canlı dostlarımız para değildir.
Dediğin kedi köpek için geçerlidir. Muhabbet Kuşu papağan gibi hayvanlar zor bulunduğundan satılır.

Yasal ama vicdanıma benim ne kadar uygun bilmiyorum havyan ticari yasak olsa daha oluru var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,046
Üyeler
186,833
Son üye
Megic
Geri