Neler Yeni

HDD deki Windows u SSD ye taşıma

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Burak Gür
Merhabalar benim sistemimde Windows HDD ye kurulu ve 300 GB gibi bir alanı dolu HDD nin. Ben Windows u SSD ye aktarmak istiyorum ama SSD ninde 500 GB gibi bir alanı oyun ile dolu. Bu aktarmayı nasıl yapabilirim?

Hawkz

80+ Bronze
UEFI Windows kurulumu üzerinden HDD'nin MSR Ayrılmış kısmını sil. Genelde 16MB olur. Sonra HDD'nin Sata kablosunu çıkarıp SSDye temiz kurulum yap. Windows'u kurunca SSDye HDD'nin sata kablosunu bağla. Boot menüden bilgisayarı HDD'de ki Windows uzerinden başlat. Sonra oyun dosyalarını SSD'ye yedekle. Yedekleme işi bittikten sonra UEFI Windows kurulumundan HDD'yi biçimlendirip bütün bölümlerini sil. Bilgisayarı SSD'den başlattıktan sonra Disk seçeneklerinden HDDyi basit bölüme ayır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyun dosyalarını yedekleme konusunda bir çok ogretici video yazı makale var. Steam'de tek bir tuşla yapabiliyorsun. Epic Games ise şu şekilde;

Son düzenleme:
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Burak Gür
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
UEFI Windows kurulumu üzerinden HDD'nin MSR Ayrılmış kısmını sil. Genelde 16MB olur. Sonra HDD'nin Sata kablosunu çıkarıp SSDye temiz kurulum yap. Windows'u kurunca SSDye HDD'nin sata kablosunu bağla. Boot menüden bilgisayarı HDD'de ki Windows uzerinden başlat. Sonra oyun dosyalarını SSD'ye yedekle. Yedekleme işi bittikten sonra UEFI Windows kurulumundan HDD'yi biçimlendirip bütün bölümlerini sil. Bilgisayarı SSD'den başlattıktan sonra Disk seçeneklerinden HDDyi basit bölüme ayır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyun dosyalarını yedekleme konusunda bir çok ogretici video yazı makale var. Steam'de tek bir tuşla yapabiliyorsun. Epic Games ise şu şekilde;
Bana biraz karışık geldi çok ta bilmiyorum belkide ondandır. İki diski sıfırlayıp / önce SSD sonra HDD / USB den Windows u SSD ye kursam olma şansı var mı?

Top Bottom