metopiw
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 29
- İsim
- Mert can
Diskiniz çok çok eskiyse ve 6-7 senelikse %10 veya hiç performans artışı sağlamayabilir, bu tamamen diskinize bağlı ama siz yinede deneyebilirsiniz. Bildiğiniz gibi HDD diskler kolay yavaşlar, bu yüzden de aşağıda göstermiş olduğum yöntemler ile biraz olsun hızlandırabilirsiniz. Yıllardır HDD kullanan biri olarak biraz olsun masaüstü kullanımını rahatlattığını söyleyebilirim.
İki şey yapacağız;
1. Wise disk cleaner programını yüklemek
Bu programda neler yapacağız?
İlk olarak klasik tabii ki gereksiz dosya taraması yapıp diski boşaltalım.
Temizledikten sonra 2. yapacağımız işlem disk birleştirmek.
Disk birleştirme sekmsine geliyoruz ve yukarıdan birleştirmek istediğiniz disk BÖLÜMÜNÜ seçiyoruz. Sağ alttaki "İncele" ' butonu var, sağında çıkıntı var ona tıklıyoruz ve "hızlı iyileştirme" diyoruz. Tam iyileştirme derseniz ve diskiniz ne kadar dolu ise birleştirme işlemi o kadar uzun sürer. Ben hızlı iyileştirme tavsiye ederim iş görüyor.
2. Yöntem daha çok disk hatalarını ve bozuk bölümleri onarıp disk performansını arttırma.
(Komutları sırasıyla yazmak önemli, ben bu şekilde denedim ve daha etkili olduğunu gördüm)
"chkdsk c: /c" yazıp enter tuşuna basıyoruz. Tarama bittikten sonra;
"chkdsk C: /i" yazıp tekrar enter tuşuna basıyoruz. Son olarak;
"chkdsk c:" yazıp enter tuşuna basıyoruz. Bu tarama diğerlerine göre biraz uzun sürebilir.
Yada daha etkili bir disk birleştirme yapmak için "chkdsk c: /r" yazıp çıkan soruya Y tuşuna basıp enter dedikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatarak tarama yapabilirsiniz.
İki şey yapacağız;
1. Wise disk cleaner programını yüklemek
Bu programda neler yapacağız?
İlk olarak klasik tabii ki gereksiz dosya taraması yapıp diski boşaltalım.
Temizledikten sonra 2. yapacağımız işlem disk birleştirmek.
Disk birleştirme sekmsine geliyoruz ve yukarıdan birleştirmek istediğiniz disk BÖLÜMÜNÜ seçiyoruz. Sağ alttaki "İncele" ' butonu var, sağında çıkıntı var ona tıklıyoruz ve "hızlı iyileştirme" diyoruz. Tam iyileştirme derseniz ve diskiniz ne kadar dolu ise birleştirme işlemi o kadar uzun sürer. Ben hızlı iyileştirme tavsiye ederim iş görüyor.
2. Yöntem daha çok disk hatalarını ve bozuk bölümleri onarıp disk performansını arttırma.
(Komutları sırasıyla yazmak önemli, ben bu şekilde denedim ve daha etkili olduğunu gördüm)
"chkdsk c: /c" yazıp enter tuşuna basıyoruz. Tarama bittikten sonra;
"chkdsk C: /i" yazıp tekrar enter tuşuna basıyoruz. Son olarak;
"chkdsk c:" yazıp enter tuşuna basıyoruz. Bu tarama diğerlerine göre biraz uzun sürebilir.
Yada daha etkili bir disk birleştirme yapmak için "chkdsk c: /r" yazıp çıkan soruya Y tuşuna basıp enter dedikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatarak tarama yapabilirsiniz.