Red devil 6800xt kullanıcısı olarak geçen ay yüksek sıcaklık değerlerini fark edince 110'derece hot spot. Bakım yapayım dedim ama macun yenilerken (macun mx4) termal padler kullanılamaz hale geldi. Elimdeki eski padleri takıp denedim ama ya boyutlarından ya da montaj sıkıntılı yapınca kart 115 üstünü görüp pc kapatmaya başladı.
Gaminggen'den helios ve thermalright odin padleri sipariş verdim (arctic tp3 pad alacaktım ama kargo vs pahalı geldi. Aralarında 5 derece fark var nette test eden bir youtuber'a göre). Padlerin kenarları bir tık ezik geldi ama sorun etmedim. Padleri sorunsuz taktım ama helios uygularken sıkıntı yarattı buzdolabında 10 dk falan bekletsem de jiletinde yapışık kaldı bir kısmı gpu yüzeyinin sol kısmında bir bölüm çok macunlu bir kısmı ise daha yüksek seviyede kaldı. Isındıkça basınç ile biraz yayılır umuduyla kartı toplayıp az önce pubg lobi (sınırsız fps) kısmında gözlemledim. hotspot overclocklu 105 derece ulaştı. Bir iki ısıt-soğut (oyundan çıkıp fan hızını kökledim) sonrası 100 derece'ye düştü overclocklu halde (2500gpu-2112 mem. +%15pl)
Şuan elimde bir kullanımlık daha helios bulunuyor ama İzmir'in yaz sıcağına rağmen değerler idare eder 20 derecelik hot spot farkı var 80-100 şeklinde eğer sorun yaşarsam bir daha uygulamayı deneyeceğim.
İşlemci için macun arayanlar varsa Thermal Grizzly Carbonaut alabilirsiniz. Kağıt gibi ama macun değil. Youtube'da incelemeleri var. Helios'a göre daha tuzlu ama
Dostlar bende Lenovo loq laptop var. Bakım yapmayı düşünüyorum 9 ay oldu bakım yapmayali ne önerirsiniz macun mu alayım yoksa başka bir şey mi alayım ?
Havalarda ısındı ondanmıdır nedir konuyu da sürekli ön plana çıkarmak istemiyorum şimdidien kusura bakmayın konudaki ptm7950 ile tuf 6800xt 272w 75/95 furmarkt da 175fps 2k da undervolt ile vramler hızlı zamanlama +2 watt -15 232w olması lazım 65/75 furmarkta aynı fps veriyor .
2 kartta denedim. 2 kartta artık çok yüksek derecelere geliyordu. Hotspot aşıp, güç kısıyordu. 2 kartta da çok iyi oldu. Konumda var incelemesi. Yeni bir konu daha açmayı düşünüyorum hatta.
AliExpress'te az önce şunu buldum: 197,11TL | Termal iletken 8.5W Pad -Honeywell PTM7950 faz değişim silikon ped levha Laptop CPU GPU silikon gres ped
Dostlar bende Lenovo loq laptop var. Bakım yapmayı düşünüyorum 9 ay oldu bakım yapmayali ne önerirsiniz macun mu alayım yoksa başka bir şey mi alayım ?
Şimdi bu ptm7950 dan önereceğim ama sahtesi çok meredin thermalright helios alın garanti olur en azından uygulamasını araştırın çok da zor değil buzdolabında bekletme filan var bir süre elinizden geliyorsa bu tür işler fazla zorlanmazsınız .
Şimdi bu ptm7950 dan önereceğim ama sahtesi çok meredin thermalright helios alın garanti olur en azından uygulamasını araştırın çok da zor değil buzdolabında bekletme filan var bir süre elinizden geliyorsa bu tür işler fazla zorlanmazsınız .
İnternetten bakarak yapabilirim hocam normalde laptobu sök tak yapiyorum ama fan kısmını hiç açmadım ondan bir şey oluyorum ama sıcaklıklarda baya arttı şimdi laptobada uzun zamandır bakım yapmiyorum bir yapmamin vakti geldi gibi artık
Havalarda ısındı ondanmıdır nedir konuyu da sürekli ön plana çıkarmak istemiyorum şimdidien kusura bakmayın konudaki ptm7950 ile tuf 6800xt 272w 75/95 furmarkt da 175fps 2k da undervolt ile vramler hızlı zamanlama +2 watt -15 232w olması lazım 65/75 furmarkta aynı fps veriyor .
İnternetten bakarak yapabilirim hocam normalde laptobu sök tak yapiyorum ama fan kısmını hiç açmadım ondan bir şey oluyorum ama sıcaklıklarda baya arttı şimdi laptobada uzun zamandır bakım yapmiyorum bir yapmamin vakti geldi gibi artık
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Peki hocam fan kısmını söktükten sonra bunu ekran kartınada yapıştırsam olur mu acaba ? Yoksa sadece islemcimi
İkisine de uygularsanız iyi olur bu faz değişimli pad özellikle laptoplarda baya verimli oluyormuş bahsedilene göre hatta kardeşime laptop almıştım daha 4 ay filan oldu acer nitro 5 4050 gpu lu servise gönderdim ram ve ssd upgrade için yani açıldı garanti dışı kalsa bile umursamıyorum açıkcası ona uygulayıp muhtemelen cumartesi bir konu açıp sizi etiketlerim .
Ben beklediğim verimi alamadım benim için mx 6 dan farkı olmadı herhalde tek iyi yanı pump out olmaması olacak onun dışında basit bir undervolt ile aynı fps ile düşük sıcaklıklar elde edebiliyorum zaten bu iki kartı satıcam satmadan önce iyileştirmek istemiştim o kadar elimde yeni aldığım 9070 xt red devil var . Tavsiyem bence bu ürünü aldıysanız ve daha fazla uğraşmak istemiyorsanız az bir undervolt ile kullanın derim tabii masaüstü gpu için kullanacaksanız . laptop da okuduğum yorumlarda herkes memnun kalmış
İkisine de uygularsanız iyi olur bu faz değişimli pad özellikle laptoplarda baya verimli oluyormuş bahsedilene göre hatta kardeşime laptop almıştım daha 4 ay filan oldu acer nitro 5 4050 gpu lu servise gönderdim ram ve ssd upgrade için yani açıldı garanti dışı kalsa bile umursamıyorum açıkcası ona uygulayıp muhtemelen cumartesi bir konu açıp sizi etiketlerim .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ben beklediğim verimi alamadım benim için mx 6 dan farkı olmadı herhalde tek iyi yanı pump out olmaması olacak onun dışında basit bir undervolt ile aynı fps ile düşük sıcaklıklar elde edebiliyorum zaten bu iki kartı satıcam satmadan önce iyileştirmek istemiştim o kadar elimde yeni aldığım 9070 xt red devil var . Tavsiyem bence bu ürünü aldıysanız ve daha fazla uğraşmak istemiyorsanız az bir undervolt ile kullanın derim tabii masaüstü gpu için kullanacaksanız . laptop da okuduğum yorumlarda herkes memnun kalmış