Neler Yeni

Hp Victus 16 Rtx4070

0AGONY0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Arda
Merhaba laptop almayı düşünüyorum uzun zamandır bakıyorum normalde victus düşünmüyordum ama 4070 38k ya gelince aklımı çeldi sizce alınır mı bu fiyata

Ekler

• Screenshot_20240530_230620_Chrome.jpg
    Screenshot_20240530_230620_Chrome.jpg
    386.8 KB · Hit: 127

Fidel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Fidel
37.500e 4060 modelini almıştım ben. Bazı sorunları olsa da genel olarak memnunum ben. Tam olarak kesin bu markayı alın diye söylemeyeceğim fakat alırsanız pişman olmazsınız.

Fidel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Fidel
Ne gibi sorunlar yaşadınız acaba
İlla görmüşsünüzdür işlemci düşük voltajla sınırlandırılıyor. Bu da işlemci odaklı (valorant gibi) oyunlarda victus aynı özellikteki rakiplerine göre daha düşük fps alıyor. Çoğu kişi bunu beğenmiyor fakat ben aldığım fpsden memnunum (lenovo loq 250 falan alırken hp victus 150-200 alıyor ama victus 4-5 derece daha soğuk olabiliyor). Bunu düşünerek almanız daha iyi olur. Onun dışında bunu avantaj olarak görecek olursak fps daha az olunca tabi işlemci de daha az ısınıyor. Mux switch açık değilken cyberpunk'da en yüksek ayarlarda rtx ile birlikte akıcı bir şekilde oynadım ve sıcaklık 74 dereceyi geçmedi tabi bugünlerde 80 olabilri çünkü havalar da ısınmaya başladı. Mux switch de aktif edince tam performans alabilirsin fakat işlemci 80 dereceyi görebiliyor ki bu normal fakat ben uzun süre kullanmak istediğim için 90 fps sonrası olmasa da olur dediğim için öyle kullanıyorum. Kasası çok da kaliteli değil, klavyesi rgb değil Ekran parlaklığı 300 nit bazıları düşük diyor ama benim aldığım zamanda hepsi 250nitti sonradan yükselttiler ona rağmen güneşli havada bile içeride kullandığım zaman bi sorun yaşamadım fakat dışarıda yeterli olmayabilir. Çok ağır olmayan oyunlarda fanlar turbo bile çalışmıyor yeterli olabiliyor. Hoperlör konusunda da biraz kötü diyebilirim. Tabi daha önce kaliteli kullanmadığım için bana yeterli oluyor fakat bu sizi rahatsız edebilir. Kulaklıkla kullanmakta fayda var aklınızda da bulunsun. Aklınıza takılan başka bir şey varsa sorabilirsiniz bilgisayarı 3 aya yakın süredir kullanmaktayım. Yaşadığım şimdiye kadarki en büyük sorun fps sorunuydu o da ddu ile ekran kartı driver silip yükleyince düzeldi.

0AGONY0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Arda
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlla görmüşsünüzdür işlemci düşük voltajla sınırlandırılıyor. Bu da işlemci odaklı (valorant gibi) oyunlarda victus aynı özellikteki rakiplerine göre daha düşük fps alıyor. Çoğu kişi bunu beğenmiyor fakat ben aldığım fpsden memnunum (lenovo loq 250 falan alırken hp victus 150-200 alıyor ama victus 4-5 derece daha soğuk olabiliyor). Bunu düşünerek almanız daha iyi olur. Onun dışında bunu avantaj olarak görecek olursak fps daha az olunca tabi işlemci de daha az ısınıyor. Mux switch açık değilken cyberpunk'da en yüksek ayarlarda rtx ile birlikte akıcı bir şekilde oynadım ve sıcaklık 74 dereceyi geçmedi tabi bugünlerde 80 olabilri çünkü havalar da ısınmaya başladı. Mux switch de aktif edince tam performans alabilirsin fakat işlemci 80 dereceyi görebiliyor ki bu normal fakat ben uzun süre kullanmak istediğim için 90 fps sonrası olmasa da olur dediğim için öyle kullanıyorum. Kasası çok da kaliteli değil, klavyesi rgb değil Ekran parlaklığı 300 nit bazıları düşük diyor ama benim aldığım zamanda hepsi 250nitti sonradan yükselttiler ona rağmen güneşli havada bile içeride kullandığım zaman bi sorun yaşamadım fakat dışarıda yeterli olmayabilir. Çok ağır olmayan oyunlarda fanlar turbo bile çalışmıyor yeterli olabiliyor. Hoperlör konusunda da biraz kötü diyebilirim. Tabi daha önce kaliteli kullanmadığım için bana yeterli oluyor fakat bu sizi rahatsız edebilir. Kulaklıkla kullanmakta fayda var aklınızda da bulunsun. Aklınıza takılan başka bir şey varsa sorabilirsiniz bilgisayarı 3 aya yakın süredir kullanmaktayım. Yaşadığım şimdiye kadarki en büyük sorun fps sorunuydu o da ddu ile ekran kartı driver silip yükleyince düzeldi

Hermitus

80+ Bronze
İlla görmüşsünüzdür işlemci düşük voltajla sınırlandırılıyor. Bu da işlemci odaklı (valorant gibi) oyunlarda victus aynı özellikteki rakiplerine göre daha düşük fps alıyor. Çoğu kişi bunu beğenmiyor fakat ben aldığım fpsden memnunum (lenovo loq 250 falan alırken hp victus 150-200 alıyor ama victus 4-5 derece daha soğuk olabiliyor). Bunu düşünerek almanız daha iyi olur. Onun dışında bunu avantaj olarak görecek olursak fps daha az olunca tabi işlemci de daha az ısınıyor. Mux switch açık değilken cyberpunk'da en yüksek ayarlarda rtx ile birlikte akıcı bir şekilde oynadım ve sıcaklık 74 dereceyi geçmedi tabi bugünlerde 80 olabilri çünkü havalar da ısınmaya başladı. Mux switch de aktif edince tam performans alabilirsin fakat işlemci 80 dereceyi görebiliyor ki bu normal fakat ben uzun süre kullanmak istediğim için 90 fps sonrası olmasa da olur dediğim için öyle kullanıyorum. Kasası çok da kaliteli değil, klavyesi rgb değil Ekran parlaklığı 300 nit bazıları düşük diyor ama benim aldığım zamanda hepsi 250nitti sonradan yükselttiler ona rağmen güneşli havada bile içeride kullandığım zaman bi sorun yaşamadım fakat dışarıda yeterli olmayabilir. Çok ağır olmayan oyunlarda fanlar turbo bile çalışmıyor yeterli olabiliyor. Hoperlör konusunda da biraz kötü diyebilirim. Tabi daha önce kaliteli kullanmadığım için bana yeterli oluyor fakat bu sizi rahatsız edebilir. Kulaklıkla kullanmakta fayda var aklınızda da bulunsun. Aklınıza takılan başka bir şey varsa sorabilirsiniz bilgisayarı 3 aya yakın süredir kullanmaktayım. Yaşadığım şimdiye kadarki en büyük sorun fps sorunuydu o da ddu ile ekran kartı driver silip yükleyince düzeldi.
hocam işlemcinin sınırlandırılması fpsi düşürüyor peki fps droplarına neden oluyor mu?

0AGONY0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Arda
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle teşekkürler yazdığınız için. Ben 15 senelik bir laptop kullanıyorum aslında benim için ekranı güzel dahi gelebilir. Test videolarına baktığımda victus 16 nın 4060 lı modeline göre bazı oyunlarda %15,20,30 daha iyi performans sergilediğini gördüm 4070in .Ekran kartı konusunda aklımda kalan bir şey yok işlemci tarafı düşündürüyor biraz beni amd işlemcilerine pek hakim değilim. Valo,cs gibi oyunlarda limit yüzünden ne kdr fark ediyor incelemelere baktığımda 270 300 fps ler görüyordu.Şimdi den teşekkürler

Fidel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Fidel
hocam işlemcinin sınırlandırılması fpsi düşürüyor peki fps droplarına neden oluyor mu?
Ben şahsen drop yaşamadım. İleride yaşanır mı bilmiyorum detaylı incelemek lazım çok uzun süredir kullanmıyorum henüz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öncelikle teşekkürler yazdığınız için. Ben 15 senelik bir laptop kullanıyorum aslında benim için ekranı güzel dahi gelebilir. Test videolarına baktığımda victus 16 nın 4060 lı modeline göre bazı oyunlarda %15,20,30 daha iyi performans sergilediğini gördüm 4070in .Ekran kartı konusunda aklımda kalan bir şey yok işlemci tarafı düşündürüyor biraz beni amd işlemcilerine pek hakim değilim. Valo,cs gibi oyunlarda limit yüzünden ne kdr fark ediyor incelemelere baktığımda 270 300 fps ler görüyordu.Şimdi den teşekkürler
Hocam şunu da söyleyeyim intel modelleri 2 ssd slotlu iken ryzen modelleri tek ssd slotlu idi onu da kontrol edin aklınızda bulunsun

Hermitus

80+ Bronze
Ben şahsen drop yaşamadım. İleride yaşanır mı bilmiyorum detaylı incelemek lazım çok uzun süredir kullanmıyorum henüz

Hocam şunu da söyleyeyim intel modelleri 2 ssd slotlu iken ryzen modelleri tek ssd slotlu idi onu da kontrol edin aklınızda bulunsun
anlıyorum ileride ısınmaya bağlı olarak drop olabilir mi acaba. bu arada sıcaklıklar nasıl işlemci kendisini kısıyorsa bence diğer laptoplara göre düşük olmalı.

0AGONY0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Arda

Fidel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Fidel
anlıyorum ileride ısınmaya bağlı olarak drop olabilir mi acaba. bu arada sıcaklıklar nasıl işlemci kendisini kısıyorsa bence diğer laptoplara göre düşük olmalı.
Evet mux switch açmadığım zamanlar çok düşük oluyor diğerlerine göre. Dediğim gibi cyberpunk yüksek ayarlarda mux switch açık olmadan en fazla 74 görmüştüm

0AGONY0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Arda
Sıcaklıklar düşük diye biliyorum victuslarda tüm kullananların yorumları o şekilde

Hermitus

80+ Bronze
Evet mux switch açmadığım zamanlar çok düşük oluyor diğerlerine göre. Dediğim gibi cyberpunk yüksek ayarlarda mux switch açık olmadan en fazla 74 görmüştüm
hocam aslında benim sorum online oyunlardaki fps durumu mux switch açıkken fps değerleri ve sıcaklıklığın nasıl olduğu.ben pek offline oyun oynamıyorum da. bir de sizce 30 bine 4060 victus mu 4050 nitro 16 mı? nitro 16 ekran kartı düşük ama ekran ve soğutması daha iyi.

Top Bottom