Bünyamina
80+ Platinum
sorun yok dostum dikkatli kullan38 dakikalık PRIME95 testi yaptım. Sonuç bu şekilde. Herhangi bir sorun var mı?
sorun yok dostum dikkatli kullan38 dakikalık PRIME95 testi yaptım. Sonuç bu şekilde. Herhangi bir sorun var mı?
Ne boktan şeyler başıma geliyor. Soktumun soğutucu bloğu. Yeni kasanın üstteki fanı sökmeden takamadım işlemci soğutucusunu.sorun yok dostum dikkatli kullan
yani gerek yoktu o fana zaten çok ısınmıyor ki birde donanım arşivinin videosunu izlemiştim işlemci fanla gelmesi diye bende çok söktüm ama sağ sol yaparak hiç yaşamadım öyle bir şeyNe boktan şeyler başıma geliyor. Soktumun soğutucu bloğu. Yeni kasanın üstteki fanı sökmeden takamadım işlemci soğutucusunu.
O fan daha önceki bilgisayarımdan kalma. Eski anakartım ve işlemcimden kalma. Üzücü bir olay fakat hayatta daha başımıza çok şey gelecek. Takmamak lazım. Her hatadan ders alıp yolumuza bir şekilde devam etmeliyiz. tabii ki olabildiğince hataları en aza indirgeyerek dik bir şekilde yolumuzdan devam.yani gerek yoktu o fana zaten çok ısınmıyor ki birde donanım arşivinin videosunu izlemiştim işlemci fanla gelmesi diye bende çok söktüm ama sağ sol yaparak hiç yaşamadım öyle bir şey
Sorun gözkümüyor büyük ihtimalle bundan sonrada yaşamazsın38 dakikalık PRIME95 testi yaptım. Sonuç bu şekilde. Herhangi bir sorun var mı?
İnşallah yaşamam yaSorun gözkümüyor büyük ihtimalle bundan sonrada yaşamazsın
soğutucuyu çıkarırken astılırsanız işlemciyle beraber gelir soğutucuyu sağ sol yapa yapa kaydırarak çıkarın yukardan astılmayın.Vallaha işlemciyi de alalı 3 hafta ya oldu ya olmadı. İyi ki çok pahalı bir işlemci değildi Allahtan. Neyse buradan çıkarılacak bir ders daha fazla termal macun sürmemek oldu. Umarım bir şey olmaz arkadaşlar.
Aynısı bende de oldu hocam benim ki amd a10 işlemciydi benimkiler baya yamulmustu cımbız iğne ile dikkatlice düzeltin sorun olmazArkadaşlar kasayı değiştirmek için anakartı sökmem gerekliydi. Snowman T6 ultra işlemci soğutucusunu çıkartmaya çalışırken, termal macun çok fazla yapışmış mı soğutucu blok işlemci ile birlikte geldi. Anakart işlemci kilidi açık felan değildi direk yapışık bir biçimde işlemci ile geldi. Tornavida ile düzeltmeye çalıştım. Yer yer ben biraz daha yamultsam da genel olarak son hali fotolardaki gibidir. Daha fazla ellemedim. Montaj bitti ve kasayı açtım herhangi bir sorun yok. İşlemci yuvaya oturdu. Pinlerde herhangi bir sıkıntı var mıdır? bu pinleri de test edebileceğim bir program var mı? ya da anakarta bir şey olmuş mudur?
Vallaha biraz fazla termal macun sürmüşüm. Fazla sürünce de uhu etkisi yaratmış her yere dağılarak. Zaten snowman t6 ultra sogutucu montaj ve sökme konusunda da epey zahmetli ve zor bir işlemci soğutucu. Dediğiniz gibi asılmamak, hele ki bunun gibi bir işlemci soğutucu blokla çok daha dikkatli olmam gerekirdi. Düzeltebildiğim kadar düzelttim ve biraz yamukluk kaldı. Fakat yuvaya sorunsuz oturtabildim. Bilgisayar açıldı ve 38 dakikalık prime95 testinde bir sorun olmadığını söyledi forumdaki arkadaşlar. Bugünden beri aynı işlemciden bir kere daha alıp bunu çöpe atasım geliyor. O kadar parası olan da biri degılım 1300 - 1400tl'yi çıkarıp direk vermek kolay olmuyor. Alacağım ekran kartım var daha. Çaresiz ve üzgün bir şekilde kala kaldım böyle. Çok üzücüydü. 3. haftasındayım işlemcimin. Daha faturası ve kutusu duruyor.soğutucuyu çıkarırken astılırsanız işlemciyle beraber gelir soğutucuyu sağ sol yapa yapa kaydırarak çıkarın yukardan astılmayın.
Umuyorum ki olmaz. Düzeltebildiğim kadar düzelttim. Biraz yamukluk kaldı fakat yuvaya oturtabildim. Birkaç kez yuvadan çıkarıp tekrar kilitledim biraz daha düzelmesi açısından. Her seferinde yuvaya sorunsuz oturttum ve bilgisayar açıldı. Asıl sıkıntı olan kısım, anakartın işlemci kilidi kapalı iken soğutucuyla birlikte geldi. Pinlere bir şey olmuş mudur emin değilim. Sanırım anakart sıkıştırma yöntemi ile kilitliyor pinleri. Tam kilidin kapandıgı, ve pinlerin sıkıştığı yerden, belki de pinlerin bir kısmı kopmuş da olabilir. Prime95 testinde herhangi bir sorun gozukmedı. Ayrıca fotoğrafları da var işlemci pinlerinin. Hiçbir fikrim yok.Aynısı bende de oldu hocam benim ki amd a10 işlemciydi benimkiler baya yamulmustu cımbız iğne ile dikkatlice düzeltin sorun olmaz
Soğutucuyu Büyük İhtimalle Düm Düz Çekip Çıkardın Bu Çok Yanlış.Arkadaşlar kasayı değiştirmek için anakartı sökmem gerekliydi. Snowman T6 ultra işlemci soğutucusunu çıkartmaya çalışırken, termal macun çok fazla yapışmış mı soğutucu blok işlemci ile birlikte geldi. Anakart işlemci kilidi açık felan değildi direk yapışık bir biçimde işlemci ile geldi. Tornavida ile düzeltmeye çalıştım. Yer yer ben biraz daha yamultsam da genel olarak son hali fotolardaki gibidir. Daha fazla ellemedim. Montaj bitti ve kasayı açtım herhangi bir sorun yok. İşlemci yuvaya oturdu. Pinlerde herhangi bir sıkıntı var mıdır? bu pinleri de test edebileceğim bir program var mı? ya da anakarta bir şey olmuş mudur?
testlerde sıkını yoksa kurcalamayın zaten pinlerde sıkıntı olsaydı açılmazdıVallaha biraz fazla termal macun sürmüşüm. Fazla sürünce de uhu etkisi yaratmış her yere dağılarak. Zaten snowman t6 ultra sogutucu montaj ve sökme konusunda da epey zahmetli ve zor bir işlemci soğutucu. Dediğiniz gibi asılmamak, hele ki bunun gibi bir işlemci soğutucu blokla çok daha dikkatli olmam gerekirdi. Düzeltebildiğim kadar düzelttim ve biraz yamukluk kaldı. Fakat yuvaya sorunsuz oturtabildim. Bilgisayar açıldı ve 38 dakikalık prime95 testinde bir sorun olmadığını söyledi forumdaki arkadaşlar. Bugünden beri aynı işlemciden bir kere daha alıp bunu çöpe atasım geliyor. O kadar parası olan da biri degılım 1300 - 1400tl'yi çıkarıp direk vermek kolay olmuyor. Alacağım ekran kartım var daha. Çaresiz ve üzgün bir şekilde kala kaldım böyle. Çok üzücüydü. 3. haftasındayım işlemcimin. Daha faturası ve kutusu duruyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Umuyorum ki olmaz. Düzeltebildiğim kadar düzelttim. Biraz yamukluk kaldı fakat yuvaya oturtabildim. Birkaç kez yuvadan çıkarıp tekrar kilitledim biraz daha düzelmesi açısından. Her seferinde yuvaya sorunsuz oturttum ve bilgisayar açıldı. Asıl sıkıntı olan kısım, anakartın işlemci kilidi kapalı iken soğutucuyla birlikte geldi. Pinlere bir şey olmuş mudur emin değilim. Sanırım anakart sıkıştırma yöntemi ile kilitliyor pinleri. Tam kilidin kapandıgı, ve pinlerin sıkıştığı yerden, belki de pinlerin bir kısmı kopmuş da olabilir. Prime95 testinde herhangi bir sorun gozukmedı. Ayrıca fotoğrafları da var işlemci pinlerinin. Hiçbir fikrim yok.
Yok dümdüz çekmedim. Kilitleri çok iç kısımda olduğu için Yana yatırıp çıkartmam gereken zahmetli bir soğutucu. Almayın aldırmayın performansı her ne kadar güzel de olsa montajı tam bir işkence ve çok zor. Fazla termal macun sürmem sonucu, soğutucu blok işlemciye fazlasıyla yapışmış. İşlemcinin tam üstündeyken çıkarılmıyor soğutucu. Aşırı sıkı yapışıyor ve soğutucu bloğun mandallarını, ilk mandalı çıkarttıktan sonra bloğu eğmeden çıkartılmasının imkanı yok. Benim hatam çok fazla termal macun sürmüş olmam. Bunun dışında bu soğutucudan almayın aldırmayın. Montajı en zor soğutucu bloklardan biri. Çoğu yorumda bunu görmeme rağmen aldım ve pişmanım.Soğutucuyu Büyük İhtimalle Düm Düz Çekip Çıkardın Bu Çok Yanlış.
Bir Cımbız Ve Kredi Kartı Yardımıyla Düzeltin Ama Dikkatli Olun Çok Kırılganlardır.
ilk deneyimde böye şeyler olur lakin bende kule tipi soğutucu kullanıyorum söküp takması çocuk oyuncağı vida derdi vs yok yani size katılmıyorum. mandallara alışmanız gerek onun dışında çok kolay alışınca seveceksiniz.Yok dümdüz çekmedim. Kilitleri çok iç kısımda olduğu için Yana yatırıp çıkartmam gereken zahmetli bir soğutucu. Almayın aldırmayın performansı her ne kadar güzel de olsa montajı tam bir işkence ve çok zor. Fazla termal macun sürmem sonucu, soğutucu blok işlemciye fazlasıyla yapışmış. İşlemcinin tam üstündeyken çıkarılmıyor soğutucu. Aşırı sıkı yapışıyor ve soğutucu bloğun mandallarını, ilk mandalı çıkarttıktan sonra bloğu eğmeden çıkartılmasının imkanı yok. Benim hatam çok fazla termal macun sürmüş olmam. Bunun dışında bu soğutucudan almayın aldırmayın. Montajı en zor soğutucu bloklardan biri. Çoğu yorumda bunu görmeme rağmen aldım ve pişmanım.