Yardım I3 13100f için aldığım soğutma sizce ne kadar götürür

Reaksiyon skoru
31
i3 13100f işlemcim var ve dark freezer x123 soğutucusunu aldım genel özellik olarak en çok içime sinen bu oldu ve 550 tl para verdim şuan stok fan ile stress testinde throttle yiyorum ve fortnite pubg valorant gibi oyunlarda işlemci frekansı 4333 te sabit kalsada 80 83 arası sıcaklık değerlerinde dolanıyor yapay zeka ile sohbet ederken soğutucu almamı önerdi tercih ettiğim soğutucu nasıldır? bide konu açmışken bizim burda sarftech mağazası var ve mx6 4gr temal macunu 200tl ye satıyorlar orjinal macun olduğunu nasıl anlarım eğer orjinalse fiyat olarakta iyi onu alır sürerim işlemcime

i3 13100f işlemcim var ve dark freezer x123 soğutucusunu aldım genel özellik olarak en çok içime sinen bu oldu ve 550 tl para verdim şuan stok fan ile stress testinde throttle yiyorum ve fortnite pubg valorant gibi oyunlarda işlemci frekansı 4333 te sabit kalsada 80 83 arası sıcaklık değerlerinde dolanıyor yapay zeka ile sohbet ederken soğutucu almamı önerdi tercih ettiğim soğutucu nasıldır?
13400f kullanıyorum kendi stok fanı ile maks 85 gördüm 😅

13400f kullanıyorum kendi stok fanı ile maks 85 gördüm 😅
anakartımdan mı bilmiyorum ama işlemcim boost ile 4.55 ghz lere yükselip 87w anlık güç tüketimi ile stok soğutucu yetmiyor ve watt değerlerini 57lere kadar düşürerek sabit 84 derecelerde 3.6ghz lerde çalışıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1757364958661.webp
1757364924589.webp

anakartımdan mı bilmiyorum ama işlemcim boost ile 4.55 ghz lere yükselip 87w anlık güç tüketimi ile stok soğutucu yetmiyor ve watt değerlerini 57lere kadar düşürerek sabit 84 derecelerde 3.6ghz lerde çalışıyor

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Stok fanları tam oturtamamis olabilirsiniz. Ucuz macun olabilir. Kasa mesh değil ve sıcak ortamsa vs

Stok fanları tam oturtamamis olabilirsiniz. Ucuz macun olabilir. Kasa mesh değil ve sıcak ortamsa vs
orjinal mx4 ve montajı tam işlemci nerdeyse 90w çekiyor stok fan soğutmaz bu degerleri sorduğum soruyu tekrar okur musun lütfen

soğutucu uygun diye aldım ve kalitesini soruyorum

orjinal mx4 ve montajı tam işlemci nerdeyse 90w çekiyor stok fan soğutmaz bu degerleri sorduğum soruyu tekrar okur musun lütfen

soğutucu uygun diye aldım ve kalitesini soruyorum
Senin işlemcin bu kadar watt tüketmesi anormal. Isınması zaten anormal. Satıcı Amazon helsiburada veya teknobiyotikten Alcan digerlerinde çakma riski var. Mx6 orjinal bile olsa katı macun. Fan zaten idare eder ama bana göre stok fanından çok farki yok. O işlemci ısınan bir işlemci değil. Bir yerde sorun var. Bios guncelleyebilirsin güncel degilse.

Senin işlemcin bu kadar watt tüketmesi anormal. Isınması zaten anormal. Satıcı Amazon helsiburada veya teknobiyotikten Alcan digerlerinde çakma riski var. Mx6 orjinal bile olsa katı macun. Fan zaten idare eder ama bana göre stok fanından çok farki yok. O işlemci ısınan bir işlemci değil. Bir yerde sorun var. Bios guncelleyebilirsin güncel degilse.
Taktım x123 soğutucuyu ve stres testinde en fazla 75 derece gördüm 15 dakika boyunca ve yine 90w çekti oyunlarda da 61 dereceyi geçmedi derece dışında en büyük artısı oyundayken çok daha sessiz çalışması oldu 550 TL için iyi bence. Bide aldığımda o macunu anlama şansım var mı orijinal olduğunu ekran kartına sürcem

Geri