Neler Yeni

Öneri i5-13600K için anakart

senceralp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Sencer Yücel
Bütçe
3000
Şu anda 4070 ti bir sistem topluyorum. İ5-13600K için beni 5-6 ay idare edebilecek bir anakart önerebilir misiniz? Okulu bitirene kadar render ve oyun için kullanacağım sonra yükseltebilirim. Bütçe olarak olabildiğince düşerseniz sevinirim :) hatta gerekirse b660 alıp bios update dahi yaparız
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca i5-13400F’e düşüp anakarta da yüklenebilirim fakat sonra ikisini birden değiştirmem gerekir. Tavsiyelerinizi bekliyorum

XooXen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Mert Gündüz
Daha sonra bütçen artacaksa şimdilik H610lar da işini görür.

baranthemosby

80+ Bronze
Şu anda 4070 ti bir sistem topluyorum. İ5-13600K için beni 5-6 ay idare edebilecek bir anakart önerebilir misiniz? Okulu bitirene kadar render ve oyun için kullanacağım sonra yükseltebilirim. Bütçe olarak olabildiğince düşerseniz sevinirim :) hatta gerekirse b660 alıp bios update dahi yaparız

Ayrıca i5-13400F’e düşüp anakarta da yüklenebilirim fakat sonra ikisini birden değiştirmem gerekir. Tavsiyelerinizi bekliyorum
Aynı işlemci için şundan aldım. Fiyatına göre bence çok güzel. M.2 SSD soğutması çok iyi. Type-c girişi var. B660M serisinden bak istersen.

https://www.hepsiburada.com/gigabyt...onlinealisverisyap&url_src=and-product-detail (ben 2.400 gibi bir fiyata aldım. Eğer site güvenilir varsa bulursan çok uygun fiyata bunu alabilirsin. İyi oyunlar.)

XooXen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Mert Gündüz

senceralp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Sencer Yücel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

baranthemosby

80+ Bronze
Soğutucu öneriniz var mıdır. Siz ne kullanıyorsunuz, kısa vadede gerekli mi
İşlemci soğutucusu olarak bende az önce konu açtım. Soğutucu almadım çünkü ekran kartımı ikinci el almıştım. Oradaki bilgisayarcı da kule tipi soğutucu vardır diye düşündüm. Ancak yokmuş. Şimdilik stok fan kullanıyorum. 13. Nesil gibi çok güçlü bir işlemci için soğutucu şart. Şuna göz atabilirsiniz ancak sizde benim gibi biraz kısıtlı bütçeye sahipsiniz. Bende 2.000 lira gibi bir bütçeyi kasaya harcamayıp soğutucuya vereceğim gibi duruyor. Ucuza soğutucu var ancak 13600K için daha iyi şeyler gerekebilir. Soğutucu alırken soket tipine ve kasa uyumluluğuna bakmayı unutmayın.

Mujka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
981
İsim
Mustafa Polat
İşlemci soğutucusu olarak bende az önce konu açtım. Soğutucu almadım çünkü ekran kartımı ikinci el almıştım. Oradaki bilgisayarcı da kule tipi soğutucu vardır diye düşündüm. Ancak yokmuş. Şimdilik stok fan kullanıyorum. 13. Nesil gibi çok güçlü bir işlemci için soğutucu şart. Şuna göz atabilirsiniz ancak sizde benim gibi biraz kısıtlı bütçeye sahipsiniz. Bende 2.000 lira gibi bir bütçeyi kasaya harcamayıp soğutucuya vereceğim gibi duruyor. Ucuza soğutucu var ancak 13600K için daha iyi şeyler gerekebilir. Soğutucu alırken soket tipine ve kasa uyumluluğuna bakmayı unutmayın.

Hocam siz daha karar veremediniz başkasına da önermeye mi başladınız H100'ü :D?

LS520 varken ucuza hem de?

baranthemosby

80+ Bronze
Hocam siz daha karar veremediniz başkasına da önermeye mi başladınız H100'ü :D?

LS520 varken ucuza hem de?
Hocam sizden önce de h100 aklımda vardı. Son kez buraya da yazmak istedim. Aklımda olan bir soğutucu idi. Alacağımı düşündüğümü söylemişim:) ben sadece fikrimi belirttim

senceralp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Sencer Yücel
Aynı işlemci için şundan aldım. Fiyatına göre bence çok güzel. M.2 SSD soğutması çok iyi. Type-c girişi var. B660M serisinden bak istersen.

https://www.hepsiburada.com/gigabyt...onlinealisverisyap&url_src=and-product-detail (ben 2.400 gibi bir fiyata aldım. Eğer site güvenilir varsa bulursan çok uygun fiyata bunu alabilirsin. İyi oyunlar.)
Peki bu işlemci için, anakartta bios update yapmam gerekir mi, uyumluluğu var mı?

Pchazir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
Alper acar

toplam ne kadara topluyorsunuz sistemi

DR. BİYOLOJİ

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,950
İsim
kilan embappe
Sistemi toplamadıysan ve hiçbir parçayı almadıysan söyliyim... Bence 13600K yerine 7600X al.

senceralp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Sencer Yücel
Sistemi toplamadıysan ve hiçbir parçayı almadıysan söyliyim... Bence 13600K yerine 7600X al.
toplam ne kadara topluyorsunuz sistemi
Şu anda 35500₺ gibi bir fiyat oluyor toplam.

Yıllardır intel kullanıyorum, amd’ye ciddi bir önyargım var. Bir de render vs işlerim için intelin daha yararlı olacağını düşünüyorum. Ciddi simülasyonlar çalıştırıyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,131
Üyeler
162,624
Son üye
Amirragger
Top Bottom