İ5 14600KF vs ryzen 5 7600x

İ5 14600KF vs ryzen 5 7600x

• İ5 14600KF

Oylar: 23 59.0%
  • Ryzen 5 7600X

Oylar: 16 41.0%

• Oy kullanan toplam üye
    39

KKKK0606

80+
Reaksiyon skoru
4
Selam rtx 5070 ekran kartımla yeni bir işlemci aldım tercihim intelden yanaydı çoğu benchmark testlerinde intel daha önde oyunlarda da araştırdığım kadarıyla çoğunda saha önde performans sergiliyordu ama itopya çalışanı kafamı karıştırdı keşke ryzen alsaydın falan filan dedi sizce de öyle mi ?

Lütfen babasını savunur gibi amd savunanlar cevap yazmasın testler veya başka veriler ile destekleyip cevap yazabilirseniz sevinirim.

14600kf daha iyi işlemci fakat ilerisi için değiştirmen gerektiğinde soket değiştirdikleri için anakart değiştirmen gerekiyor. 7600x alsaydın demesinin sebebi budur muhtemelen. AMD de 7600x ten sonra takabileceğin işlemci sayısı çok fazla. 14600kf ten sonra takabileceğin işlemci sayısı kısıtlı.

Selam rtx 5070 ekran kartımla yeni bir işlemci aldım tercihim intelden yanaydı çoğu benchmark testlerinde intel daha önde oyunlarda da araştırdığım kadarıyla çoğunda saha önde performans sergiliyordu ama itopya çalışanı kafamı karıştırdı keşke ryzen alsaydın falan filan dedi sizce de öyle mi ?

Lütfen babasını savunur gibi amd savunanlar cevap yazmasın testler veya başka veriler ile destekleyip cevap yazabilirseniz sevinirim.
Dedipiniz gibi intel daha iyi bu iki işlemci arasında ama ileride soket sıkıntısı yaşamamanız adına önermiştir. Ben olsam bende amd alırdım şahsen baktım işlemci beklentimi karşılamadı geçerim 7800x3d rahatıma bakarım

Öyle her yıl parça değiştiren biri değilim ondan soketi dert etmedim aslında ileride eskiyince anakartla değiştiririm demiştim

13 ve 14. Nesil ftekans hızda sorun yasanabiliyor.
Bunu intelde belirtti zannedersem. Sogutmada dert oluyor bildiğim.
İlerisi için sahsen 7500 veya 7600 tercih ederim.

Sıvı soğutmam hali hazırda olduğundan sıkıntı etmedim

14600KF daha iyi, ilerde anakart degistirme vs. dert etmeyeceksen sıkıntı yok

Isı degerleri 13600kf 14600kf 7600-7600x den daha serin

sirf intel olmasin diye 7400f bile alirdim senin yerinde olsam

Herkesin intel düşmanlığı nerden geliyor acaba ?

Teknik anlamda bi bilgi sunmadan amd iyilemek saçma

14600KF 7600'ü tokatlayıp geçer. Rakibi 9700X bu işlemcinin, hatta onu bile geçiyor bazı senaryolarda.

Bu arada eğer 14600KF alacaksanız kesinlikle Conatct Frame öneriyorum. Ben 13700K kullanıyorum sırf buradan 8 derece farketti. Bir de üstüne Undervolt işlemi yaptım kafadan 12-13C daha serin işlemci bu yaz sıcaklarında bile. Abartmadan söylüyorum.

Battlefield 2042, Cyberpunk 2077 gibi işlemci canavarı oyunlarda dahi 53-58C arası. 13700K gibi bir canavardan bahsediyorum burada. 14600KF'de bir şekilde ısınacaktır. Dediğim gibi eğer intel alırsanız kesinlikle ihmal etmeyin Contact Frame.

Ve unutmadan tabii ki BIOS güncellemesi. Meşhur microcode sorunlarından ötürü.

İntel ölü yatırım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,003
Üyeler
184,370
Son üye
CK2000
Geri