Neler Yeni

Yardım İki Farklı Frekanslı Ram Kullanımı

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Enes Kurt
Geçen gün yeni bilgisayar aldım 8 GB RAM düşük geldiği için 1 tane daha 8 GB aldım.
Markaları farklı CL değerleri farklı bu konuda ne yapabilirim sorun çıkar mı ya da eşitlemenin bir yolu var mı?
İki ram de 8gb ddr4 3200mhz
memory.png
ram1.png
ram2.png

Rxnk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Arhan Burak Tüzün
Geçen gün yeni bilgisayar aldım 8 GB RAM düşük geldiği için 1 tane daha 8 GB aldım.
Markaları farklı CL değerleri farklı bu konuda ne yapabilirim sorun çıkar mı ya da eşitlemenin bir yolu var mı?
İki ram de 8gb ddr4 3200mhz
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Biraz şans işi cl değeri daha düşük olan RAM sistem düzgün çalışsın diye cl değeri yüksek olan ramin değerlerinde çalışabilir ama uyumsuzluk da olabilir ve çalışmayabilir. Sistemden sisteme değişir çalışıp çalışmayacağı. Bence eğer iade edebiliyorsan iade edip şu an sistemde takılı olan ramin aynısından alman sisteminin stabilitesi için daha iyi olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Enes Kurt
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Biraz şans işi cl değeri daha düşük olan RAM sistem düzgün çalışsın diye cl değeri yüksek olan ramin değerlerinde çalışabilir ama uyumsuzluk da olabilir ve çalışmayabilir. Sistemden sisteme değişir çalışıp çalışmayacağı. Bence eğer iade edebiliyorsan iade edip şu an sistemde takılı olan ramin aynısından alman sisteminin stabilitesi için daha iyi olur.
BIOS ayarlarında XMP gördüm timing ve voltaj ayarlarını otomatik yapıyormuş yapayım mı çünkü tekrar iade edip yenisini almak ile uğraşmak istemiyorum.Mesela Slot 2 deki ram 2132mhz ile çalışırken slot 1 deki 3200mhz ile çalışıyor bu ayarlanabilir mi?

Top Bottom