İkinci el veya sıfır potansiyometre nereden bulunur

o zaman ben hızlıdan bir adet lehim seti alıyorum hocam geldiginde birde ben deniyeyim hem elimin altındada bulunur lazım oldugunda ama gorselide assagıya ekliyorum bazı arkadaslar içinden geçmiş daha calısmaz dediler sizcede oylemi yakmısmı lehimi yaparken
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bunlarında girişi uymuyor hocam direksiyona
Evet SadeceBirisi. , büyük ihtimalle çalışır ⚡. Görseldeki titreşim motorunun lehim noktaları biraz oksitlenmiş veya akı kalıntısı bırakmış gibi görünüyor. Bu tür lehim hataları, motorun düzgün çalışmasını engelleyebilir çünkü:
🔌 Zayıf elektriksel temas oluşur, motor yeterli akım alamaz.
🔧 Soğuk lehim varsa, bağlantı mekanik olarak da dayanıksız olur.
⚠️ Kısa devre riski artar, özellikle lehim fazla yayılmışsa.
Şöyle bir yol izleyebilirsin:
🛠️ Düzgün Lehimleme İçin Adımlar
1. Eski lehimi temizle: Lehim pompası veya lehim fitiliyle mevcut lehimi sök.
2. Temas yüzeylerini kontrol et: Motorun uçları ve kablo uçları temiz ve parlak olmalı.
3. Akı (flux) uygula: Lehimleme öncesi yüzeylere az miktarda flux sürmek lehim kalitesini artırır.
4. Doğru sıcaklıkta lehimle: Lehim teli kolayca eriyip yüzeye yayılmalı, ama bileşen zarar görmemeli.
5. Lehim sonrası temizlik: Flux kalıntılarını izopropil alkolle temizle.
Eğer motorun kendisi arızalı değilse ve sadece lehim hatası varsa, bu işlemden sonra çalışması çok olası. Ama lehim hatası uzun süreli olduysa, titreşim motoru içindeki fırçalar veya rulmanlar zarar görmüş olabilir. O zaman değişim gerekebilir.

fotoğrafa copilotun yorumu

soyle diyeyim hocam bana ucu U seklinde olması gerekiyor tam beyaz seyin ortasına giricek
Hocam bu potansiyometre olmaya bilir döner şaft enkoder de olabilir ölçü aleti ile bakmak lazım buna.
Ama normal potansiyometre yarık tip olanlar tornavida yardımı ile kırılıyor senin oraya oturur öyle yapınca.

Sen D şaft potansiyometre veya yarın ay potansiyometre olarak arama yapman lazım

Hocam bu potansiyometre olmaya bilir döner şaft enkoder de olabilir ölçü aleti ile bakmak lazım buna.
Ama normal potansiyometre yarık tip olanlar tornavida yardımı ile kırılıyor senin oraya oturur öyle yapınca.

Sen D şaft potansiyometre veya yarın ay potansiyometre olarak arama yapman lazım
hocam segment bilgisayar ile iletişime gectim setin eski üretim oldugun bildirdiler yollayacakları potansiyometrenin %1 ihtimal ile çalısmaya bilir dediler kargo dahilde 300 tl fiyat cektiler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,914
Üyeler
184,533
Son üye
EKa55
Geri