Neler Yeni

ikinci ramin marka/model aynı olmaz zorunda mı yoksa mhz değerleri aynı olsa olur mu ?

Alit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
361
İsim
Ali Tuğra
İlgilendiği Kategoriler
Oyun
bende şuan tek slot 16 gb ram var ilerde bunu 32 gb yapmak istiyorum alıcağım ikinci ramin marka/model aynı olmaz zorunda mı yoksa mhz değerleri aynı olsa olur mu ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
melikşah talha
bende şuan tek slot 16 gb ram var ilerde bunu 32 gb yapmak istiyorum alıcağım ikinci ramin marka/model aynı olmaz zorunda mı yoksa mhz değerleri aynı olsa olur mu ?
mhz ve cl değeri aynı olmalı farklı olursa az olanınki baz alınır öreğin seninki 3000mhz 3200 alırsan ikiside 3000 çalışır

KirliKill

80+ Silver
ikisininde AYNI olması şöyledir: birisi DDR3 ise diğeri DDR4 ise çalışmaz ama ikiside aynı DDR'ye sahipse çalışır

örneğin 1. ramin 16 gb 3200 mhz ise 2. takacağın ram 3600 mhz ise 3600 mhz lik ram 3200 mhz olarak çalışır

Marka olarak sıkıntı olmaz (diye düşünüyorum)

Professor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Tunahan Altıntop
Aynı model al diğer türlü çalışmayabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

ikisininde AYNI olması şöyledir: birisi DDR3 ise diğeri DDR4 ise çalışmaz ama ikiside aynı DDR'ye sahipse çalışır

örneğin 1. ramin 16 gb 3200 mhz ise 2. takacağın ram 3600 mhz ise 3600 mhz lik ram 3200 mhz olarak çalışır

Marka olarak sıkıntı olmaz (diye düşünüyorum)
Evet eğer içindeki çip aynı ise marka fark etmez çalışır . Ama risk almaya gerek yok aynı modeli alması daha iyi olur

lerensavasl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,225
İsim
Eren Savaş
önemli olan aynı CL değerine ve Mhz değerine sahip olması. Marka biraz arkaplanda kalıyor. Ama genelde ikisini de aynı marka/model öneririz ki, stabil çalışsınlar, performansları sallantılı olmasın. Biraz garanticilik denebilir. Ama başta ben de olmak üzere, farklı markalarla aynı CL ve hız değerlerine sahip ramleri sorunsuz kullanan insanlar da var. Ben Samsung 8GB 2400MHz SODIMM Ram'in yanında 4GB 2400MHz Crucial ram taktım. Hiçbir problem yaşamadım. Stabil, gayet performanslı çalışıyorlar. "İkisini de aynı almazsan olmaz" tarzı söylemler pek tutarlı değiller.

Top Bottom