Neler Yeni

İlk Arabasını Alacak Kişiden LPG ve Benzin Sorunsalı... :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
Arda Akel
Herkese iyi geceler, hayırlı sabahlar, hayırlı günler.. Artık ne zaman görüp okursanız :)

İlk arabamı seçmek için sa...den . com'a bakıyordum.
Bir araç buldum gibi bütçeme göre ama, LPG'liymiş. Ama ben pek de LPG taraftarı değilim, açıkçası.

Şimdi, size şimdi sorularım şunlar arkadaşlar:
1) LPG'yi çıkartmak/söktürtmek mümkün mü? Ne kadar?
2) LPG sökülürse araç belli başlı sorunlar/arızalar çıkarır mı?
3) Benzinli olması mı avantajlı yoksa LPG+benzinli olması mı avantajlı?
4) Benzinli olarak tek başına da gider mi?
5) LPG tank sökümü yaptırdıktan sonra (...diyelim ki yaptırdım yani...) sonrasında ne yapmam gerekir?

Yardımlarınızı ve cevaplarınızı beklemekteyim arkadaşlar. :)

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
lpgyi söktürmene gerek yok benzin atar benzinde kullanırsın ama lpg+benzin olması eğer arabada turbo yoksa çok daha ekonomik oluyor lpg kullanmanın da bir zararı yok arabada turbo olmadığı sürece

Azief

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Azief
Şu anki ekonomide söktürmeni hiç önermem neredeyse yarı yarıya yakıyor aynı mesafede LPG. En kötü benzin atıp öyle kullanabilirsin.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,485
İsim
Adem
Herkese iyi geceler, hayırlı sabahlar, hayırlı günler.. Artık ne zaman görüp okursanız :)

İlk arabamı seçmek için sa...den . com'a bakıyordum.
Bir araç buldum gibi bütçeme göre ama, LPG'liymiş. Ama ben pek de LPG taraftarı değilim, açıkçası.

Şimdi, size şimdi sorularım şunlar arkadaşlar:
1) LPG'yi çıkartmak/söktürtmek mümkün mü? Ne kadar?
2) LPG sökülürse araç belli başlı sorunlar/arızalar çıkarır mı?
3) Benzinli olması mı avantajlı yoksa LPG+benzinli olması mı avantajlı?
4) Benzinli olarak tek başına da gider mi?
5) LPG tank sökümü yaptırdıktan sonra (...diyelim ki yaptırdım yani...) sonrasında ne yapmam gerekir?

Yardımlarınızı ve cevaplarınızı beklemekteyim arkadaşlar. :)
1.Evet mümkün,fiyat konusu değişkenlik gösterir piyasayı sorgulaman lazım her gün fiyatlar değişiyor
2.Araç uzun süredir lpg ile kullanıldıysa evet çıkarması muhtemel fakat %100 çıkaracak diye bir şey yok
3.Bana soracak olursan lpgye sıcak yaklaşmıyorum ama parasal konuyu öne alırsak avantajlı ama benim aracım benzinli ilk sahibi taktırmamış ben 2. sahibiyim hayatta taktırmam gerçi turbolu ama olmasada taktırmazdım.
4.Normal şartlarda evet gidiyor fakat eğer alacağın araba tofaş felansa benzinde çalışan yerlerinde problem olması %80 diyorum :D Yeni nesillerde durum nasıl bilgim yok fakat eski araçlarda uzun süreli kullanımdan bakım yaptırman gerekebilir benzin için
5.söktürmeden önce araç benzinde çalışıyor mu ona bak sorunsuz çalışıyorsa isterse tanıdığın birisini yine göster söktürücem diye eğer araba benzinde sağlıklı çalışıyorsa gidip söktür sonra muayeneye götürmen lazım "tadilat muayenesi" sonra notere gidip ruhsata işleteceksin bu kadar

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Uzun vadede lpg sorun çıkarabilir
Fakat şu pahalılıklta sökmeni önermem

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,027,051
Üyeler