Neler Yeni

İlk defa traş olacak arkadaşlar için

DefKot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,805
İsim
DefKot

Kaç yaşında traş olunur ?​

Burda bir kere soru hatalı, traş olmanın yaşı değil zamanı olur eğer sakalınız sizi rahatsız etmeye başladıysa traş olabilirsiniz.

Jilet mi ? Makine mi ?​

Amaç aynı sadece amacı gerçekleştirme şekli farklı, ikisini de tecrübe edip kararınızı vere bilirsiniz.

Jilet sakaları çok mu çıkartır ?​

Hayır jilet sakaları çok çıkarmaz, vücudumuzdaki hiçbir kılın uzama hızı veya gürlük miktarı, kılların kesilmesiyle alakalı değildir. Bugüne kadar bu iddiayı ele alan hiçbir araştırma kılların kesilmesini uzama hızı veya kıl gürlüğü ile ilişkilendirmediği gibi, yapılan tüm araştırmalar arada hiçbir bağlantı bulunmadığını göstermektedir.

Sakalı ters yönde traş etmek zararlı mı ?​

Sinekkaydı traş için bunu yapan bir sürü kişi var ama cildinizi tahriş edebilir. Size tavsiyem eğer sakalınızı ters yönde traş edeceksiniz, önce sakalın çıkış yönüne göre traş edin ve ardından ters yöne tıraş edin.

Son düzenleme:

Narkuc

80+ Bronze
ekstra olarak ekleyeyim. tras olmanin yaşı yoktur. eğer 13-14 yaşında hafiftende olsa biyiginiz vb çıkıyorsa kesin güzel kardeslerim. bazı kisiler erken ergenlige girdiği icin ortaokulda bile bıyığı çıkabiliyor. simitci bıyıklı dolasmaktansa kesin daha iyi olur. kimse sizle dalga geçmez veya sizi yargilamaz.

Reapt0r

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
Ayberk Albayrak
Konu iyi denk geldi ,benim başımdan geçenleri anlatayım, yeni nesil arkadaşlara da bilgilendirme olsun. Benim bıyıklar 8.sinifta belli olmaya başlamıştı ama çok sırıtmıyordu rengi hafiften siyahlaşıyordu, lise 1 e geçince uzayıp siyahlaştı artık baya belli oluyordu ve kötü duruyordu , bende bu durumdan utanmaya başlamıştım, 8. 9. Sınıf arası çekildiğim fotolarda bu yüzden hep bi ağzımı kapatma çabam var di o iğrenç bıyık görüntüsü görünmemesi için :D . Sonra 9.sınıftayim yine durumdan rahatsız olduğumun farkındaydım , bir gün okul çıkışı berbere uğradım abi ayak üstü 2 makina darbesi yaptı, kurtuldum , ohh be Bu muymuş dedim ,(bir de ilk traş dan sonra dudak üstünü yalayinca çok garip bir his oluyor onu da bilen bilir), o kadar utanıp sıkıldığım şey, aylarca boşuna öyle rezilce gezmişim diye düşündüm sonra. Şu erken kesmeyin sonra çok çıkar yok gür çıkan diyenlere de inanmayın, sakalıniz vs inceyse hep o ince çıkar seyrek çıkar, ama genleriniz yoğunsa kalın ince yoğun şekilde çıkar, uzama süresi arkadaşın dediği gibi değişmiyor, hep aynı sürelerde uzuyor. İlk başlarda yavaş yavaş uzuyor tabi ama sonrasında biraz hızlanıyor bu süreç 11.sinifta falan hızlı uzamaya başlar muhtemelen , ben bıyıklı olmaktan utandığım için ara ara keserdim , hep babyface dolaşırdım. Korona zamanı 11.sinifima denk geldi ,sakalları kesmemeye başladım , bir anda kendimi no.1 tarzi sakalları uzatırken buldum ,ve bana yakıştı , ilk kez uzatmıstım arkadaşlara vs foto attım, Olm efekt lan bu falan dediler , sonrada yakışmış dediler ,harbi sakalın yakıştığını da öyle ilk uzatmam da deneyimledim.ondan sonra zaten hep no.1 tarzı sakal bıyık takılmaya başladım, bana buna model yakışıyor, millet no.1 e benzetiyor ,ama çok benzemiyorum . Neyse arkadaşlar söyleyeceklerim bu kadar, kimseden utanıp çekinmeyin , bıyıkları kesmek kötü ve utanılacak birsey değil, kimsenin sözüne bakmayın,zamanla da tecrübe edersiniz,Kendinize şekil verirsiniz.

Top Bottom