Neler Yeni

iMac vs Macbook pro vs Hazır sistem

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
ilker yılmaz
Açıkçası bilgisayarım şuan çok kötü özellikleri falan benimde içimde şuan bir adet Macbook alıp yazlıma başlama karar var içimde valla içimden hiç oyun oynamak gelmiyor hazır sistem alıncada oyun oynamak içimden gelmezse o bilgisayarın orda yatmasını istemiyorum sizin öneriniz nedir oyun oynamadım diyelim macbook alınır mı yoksa alacagım hazır sisteme linux falan kurup ordan mı ilerlemeliyim

ijustfaruk

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Açıkçası bilgisayarım şuan çok kötü özellikleri falan benimde içimde şuan bir adet Macbook alıp yazlıma başlama karar var içimde valla içimden hiç oyun oynamak gelmiyor hazır sistem alıncada oyun oynamak içimden gelmezse o bilgisayarın orda yatmasını istemiyorum sizin öneriniz nedir oyun oynamadım diyelim macbook alınır mı yoksa alacagım hazır sisteme linux falan kurup ordan mı ilerlemeliyim
Bence renderlık bir işin yoksa hazır sistem al

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
ilker yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence renderlık bir işin yoksa hazır sistem al
bilmiyorumki ilerde grafik tasarım falan yaparsam belki lazım olsbilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

belkide monster notebook almalıyım sence hangisi

ijustfaruk

80+ Gold
En İyi Cevap
1
bilmiyorumki ilerde grafik tasarım falan yaparsam belki lazım olsbilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

belkide monster notebook almalıyım sence hangisi
Bütçe sıkıntın yoksa sağlam bi hazır sistem al hem render hemde oyun işlerini rahatça halledersin

evilmory

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Mert
İlgilendiği Kategoriler
Pc Bileşenleri
Bütçen Ne Kadar?

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
ilker yılmaz
toplam verebiliceğim maksimum para 17-18k monitör dahil ama pek oyun oynamam belki ama yinede bu işlerimi halletsin istiyorum

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Ben olsam kesinlikle Macbook alırdım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
ilker yılmaz
Ben olsam kesinlikle Macbook alırdım.
hocam birde ilerleyen zamanlarda yazılım işlerine atılmayıda düşünüyorum saatlerce pc başındayım bi şeyler yapayım istiyorum birde belki video editde yaparım gibi o yüzden önerilerinizi bekliyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
189
İsim
Carl Johnson
toplam verebiliceğim maksimum para 17-18k monitör dahil ama pek oyun oynamam belki ama yinede bu işlerimi halletsin istiyorum
eğer bu kadar fiyatlara çıkabiliyorsan ve oyun oynama ihtimalin varsa bence rtx3060 165hz ekranlı çok güzel laptoplar var ama sadece yazılımla ilgileneceksen MacBook almak da mantıklı

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
hocam birde ilerleyen zamanlarda yazılım işlerine atılmayıda düşünüyorum saatlerce pc başındayım bi şeyler yapayım istiyorum birde belki video editde yaparım gibi o yüzden önerilerinizi bekliyorum
Ben çok kararsız kaldım. 17 k'ya çok iyi Windows laptoplar var rtx 3060 ryzen 7 5800hlı . Sistem alsan zaten 6700xtli bir sistem bile alabilirsin . Macbook alsan şarj süresi vs seni mutlu eder.

Ben olsam 15 16k ya laptop alır, yanına 24 inç 144hz monitor alır, bir tane soğutma standı koyar eve gelince laptopu masaüstü gibi kullanırdım. Dışarı çıkınca da kabloları sök direk koy çantaya şeklinde kullanırdım açıkçası.

Ben windowsu beğeniyorum ondan böyle bir şey söyledim açıkçası.

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
ilker yılmaz
hocam şimdi oyun oynama ihtimalim biraz olabilir ama macbook proda m1 çip var lolde bile 150 160 fps verebiliyor yani daha yaşım küçük olabiilir 15 yaşındayım bu işlere yazılım gibi edit gibi işleri yapmak istiyorum çünkü cidden sonumuz belli değil en azından bi bilgim olsun istiyorum
eğer bu kadar fiyatlara çıkabiliyorsan ve oyun oynama ihtimalin varsa bence rtx3060 165hz ekranlı çok güzel laptoplar var ama sadece yazılımla ilgileneceksen MacBook almak da mantıklı

Ben çok kararsız kaldım. 17 k'ya çok iyi Windows laptoplar var rtx 3060 ryzen 7 5800hlı . Sistem alsan zaten 6700xtli bir sistem bile alabilirsin . Macbook alsan şarj süresi vs seni mutlu eder.

Ben olsam 15 16k ya laptop alır, yanına 24 inç 144hz monitor alır, bir tane soğutma standı koyar eve gelince laptopu masaüstü gibi kullanırdım. Dışarı çıkınca da kabloları sök direk koy çantaya şeklinde kullanırdım açıkçası.

Ben windowsu beğeniyorum ondan böyle bir şey söyledim açıkçası.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Hocam bende Hazır sistem ve Macbook arasında kalmıştım. O zamanlar ekran kartları ucuz olduğu için masaüstü almıştım. (Hazır sistemleri ucuzdu o zamanlar ama artık çok pahalı.) Şu anda hazır sistem aldığım için pişmanım çünkü hazır sistem kullanırken gerçekten hiç rahat olmuyorsunuz. Bütün gün masanın başında sandalyenin üstündesiniz.

Macbook'un bence tek eksiği uygulama fiyatları. Örneğin video montaj yapmanız gerekecek neredeyse ücretsiz program yok. İlla uygulama almanız lazım. Eğer uygulama almaya bütçeniz varsa kesinlikle macbook öneririm.

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
ilker yılmaz
hocam mesela iMovie var video için kodlama içinde aynı zamanda veb içinde xcode var oda ücretsiz valla kafam çok karışık oyuncu laptopu alıp 2 monitör almakda mantıklı geldi benim şimdi kötü bir windows laptopum var mac laptopumda olursa kolayca yazılım işlerine girmeyi planlıyorum

Son düzenleme:
Top Bottom