Neler Yeni

Yardım İncehesap Corsair RAM mağduriyeti

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Satın aldıktan sonra sana sipariş maili gelmiş, orada da ne aldığın görünüyor.
Yani sana gelen ilk bildiri 1x8 olduğu yönünde.
Ertesi gün telefondan aldığın ekran görüntüsünde (2x8) yazıyor.
Bunun dışında 2x8 olduğuna dair herhangi bir delil sunabiliyor musun?
İnternete 2X8GB RAM yazdın bu çıktı ucuz geldi aldın. Sonradan “yanlışlıkla” 2X8 yazıldığını ve aslında 1X8 olduğunu öğrendin. Bu sence normal bir şey mi?

Bu firmanın hatası, yanlış yazmış ve sonra düzeltmiş. Bu durumda firmanın alıcıya iade hakkı sunması gerekiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim ss'im bu da. :)
İtopya mı o 😀
Fiyat hatası olmuştur düzetilmiştir. Arada olur öyle şeyler 😅

BOOTKIT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yasin Taşkın
İnternete 2X8GB RAM yazdın bu çıktı ucuz geldi aldın. Sonradan “yanlışlıkla” 2X8 yazıldığını ve aslında 1X8 olduğunu öğrendin. Bu sence normal bir şey mi?

Bu firmanın hatası, yanlış yazmış ve sonra düzeltmiş. Bu durumda firmanın alıcıya iade hakkı sunması gerekiyor.
İncehesapta arattığım karşıma bu çıktı aldım. Normal bir alıcı ürün koduna mı bakıyor? Ha bana incehesap derse tamam yanlışlık oldu şu kadar fark payı verirseniz örneğin 200-300₺ kabul ederim. Ancak sitenin yaptığı hatanın bedelince bir şey ödemek zorundadır. Kim olursa olsun. Geçmişte biz aynı sorunu büyük bir beyaz eşya firmasıyla yaşadık. 500₺ fark payı ile adamlar 2bin fazla olan ürünü gönderdi. Adil olan budur.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5

Ortada (2x8) yazdığına dair herhangi bir delil yok.
Sizin dediğiniz gibi olabilmesi için, ürüne yazılan tüm satırın yanlış yazılması gerekiyor.
"Ben 2x8 satın aldım" söylemi geçerli değil.

İncehesapta arattığım karşıma bu çıktı aldım. Normal bir alıcı ürün koduna mı bakıyor? Ha bana incehesap derse tamam yanlışlık oldu şu kadar fark payı verirseniz örneğin 200-300₺ kabul ederim. Ancak sitenin yaptığı hatanın bedelince bir şey ödemek zorundadır. Kim olursa olsun. Geçmişte biz aynı sorunu büyük bir beyaz eşya firmasıyla yaşadık. 500₺ fark payı ile adamlar 2bin fazla olan ürünü gönderdi. Adil olan budur.
Aynen kankam, 200-300 TL farkla Corsair 2x8 3600 Mhz RAM alırsın.:kappa:

BOOTKIT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yasin Taşkın
Sizin dediğiniz gibi olabilmesi için, ürüne yazılan tüm satırın yanlış yazılması gerekiyor.

Aynen kankam, 200-300 TL farkla Corsair 2x8 3600 Mhz RAM alırsın.:kappa:
Neye inanmak istiyorsanız inanın orası beni ilgilendirmez. İnsanları mağdur etmenin yeni bir yolu bu olsa gerek :)

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Yazmadığına dair de bir delil yok. Burada konu sahibinin verdiği bilgiye göre hareket ediyorum. Eğer dediğiniz gibi bir durum varsa bunu İnceHesap anlar zaten, dökümlerin orijinalleri, yapılan değişiklikler onlarda var. Burada konu sahibine yüklenmek bence yanlış.

abcdefg1234

80+ Silver
Böyle bir mantığa nerden vardınız ? Sizin yaşadığınız durumda çoğu zaman sipariş iptali ve para iadesi sağlanır olur biter. Üste şu kadar ver bunu al tarzı bir alışverişi incehesap veya başka herhangi kurumsal firmanın yapacağını sanmıyorum.1200 Tl lik bir ürünü 680 tl ye almışsınız belli ki ortada bir hata var .İncehesap umarım size 2 adet ram yollar fakat ben böyle bir şey olacağını hiç sanmıyorum.Muhtemelen sipariş iptal olur ve para iadesi sağlanır.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Neye inanmak istiyorsanız inanın orası beni ilgilendirmez. İnsanları mağdur etmenin yeni bir yolu bu olsa gerek :)
Firma ile alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum.
Tamamen senin dikkatsizliğin. Başka bir olay yok.
Dikkatsizliğinin telafisini arıyor olsan, çözüm kolaydı.
Ama sen farklı bir amaç için uğraşıyor gibisin.
Büyük ihtimalle de bu konuyu açıp, kamuoyu oluşturmak için foruma kayıt olmuşsun.

Yazmadığına dair de bir delil yok. Burada konu sahibinin verdiği bilgiye göre hareket ediyorum. Eğer dediğiniz gibi bir durum varsa bunu İnceHesap anlar zaten, dökümlerin orijinalleri, yapılan değişiklikler onlarda var. Burada konu sahibine yüklenmek bence yanlış.
Zaten ilk sıkıntı oradan başlıyor.
Konu sahibi kendi verdiği bilgilere hakim değil.
Söylemleri dışında eli boş.
İddia ettiği şey "10 liraya RAM aldım" demek ile aynı şey.

Ayrıca gelen fatura başlı başına bir delil zaten.
Satın alım ile ilgili alıcı ve satıcı arasındaki ticaretin belgesi.
Orada da alıcının neyi satın aldığı bariz bir şekilde görünüyor.

BOOTKIT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yasin Taşkın
Büyük ihtimalle de bu konuyu açıp, kamuoyu oluşturmak için foruma kayıt olmuşsun.

Peki dediğiniz gibi olsun böyle bir hata var ise incehesabın bana ulaşması veya siparişi iptal etmesi gerekmiyor muydu?
Bu firmanında mı suçu yok? Tamamen tek taraflı hareket ediyorsunuz. Yoksa fanboy'musunuz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

İkincisi bu siteye kayıt olmamın sebebi discorddaki donanımarşiv moderatörlerinin yönlendirmesiyle oldu.
Hitaplarınıza dikkat edin.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Peki dediğiniz gibi olsun böyle bir hata var ise incehesabın bana ulaşması veya siparişi iptal etmesi gerekmiyor muydu?
Bu firmanında mı suçu yok? Tamamen tek taraflı hareket ediyorsunuz. Yoksa fanboy'musunuz?

İnceHesap benim babamın şirketi değil.
Seni de tanımam etmem.
Yani konuda ismi geçen 2 taraf ile de kişisel herhangi bir bağım veya husumetim yok.
Ben açılan konu, ortaya atılan mevzu, sunulan görsellere göre tarafsız yorum yapıyorum.

Bunu yaparken de belli sınırlar içerisinde yorum yapıyorum.
Ben burada sana ucuz edit ile firma dolandırmaya çalışan fake hesap diyor muyum? Demiyorum.
O yüzden sen de saçma sapan ithamlar ile boş yapmayı ve karşındaki insanın sabır sınırlarını zorlamayı bırak.

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok

Sipariş onay mailinde 16GB gözüküyor bellek. 2. ve 3. resimdeki ekran aynı sayfaya ait. Yani denen şeyler tutarlı, sonradan güncellenmiş.

Ha bunların sahtesi hazırlanabilir mi? Evet 2 dakikada hazırlanır ama böyle bir şeyin yapılması çok saçma yani adamın eline bir şey geçmez ki firmada orijinalleri var 😅

OnTheRoonKilled

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
Paylaşmak İstemiyorum
Ürün kodunu girdiğimiz zaman normal 8gb modeli çıkıyor ortaya.

2x8 yazılmış bir hata olabilir ama koduna bakarsak doğru ürün bunu düzeltmişler ki ne kadar böyle büyük indirim olsa dahi daha 2x8 3200mhz bellekler 700'e bile bulunamıyorken RGB'li Corsair 3600mhz seti 670₺'ye almak imkansıza yakın. Burada zaten bir sıkıntı olduğu belli.

Mantık çerçevesinde baktığımızda bile bu fiyata 2x8 3600mhz bir ürünün sıfır olarak alınması imkansıza yakın iken bir de İCUE destekli Corsair belleklerin böyle bir fiyata girmesi daha da imkansız.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Sipariş onay mailinde 16GB gözüküyor bellek. 2. ve 3. resimdeki ekran aynı sayfaya ait. Yani denen şeyler tutarlı, sonradan güncellenmiş.

Maili 00:39'da almış.
Telefon ekran görüntüsünü mailden 10 saat sonra, 10:35 gibi almış.
Konuya eklediği mail ekran görüntüsünü de mail geldikten 22 saat sonra, 22:40 gibi almış.

Bana çokta tutarlı gelmedi.

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Öyle bir şey yapmazlar firmadan bunu beklemeyin. Cidden böyle bir durum yaşadıysanız bunu anlatıp iade talep edin sorun çözülsün.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,223
Üyeler
160,994
Son üye
ihsan asım
Top Bottom