Neler Yeni

İngilizcemi nasıl geliştirebilirim

ynsmr_cgn

80+
Hobi olarak ingilizcemi geliştirmek istiyorum. Telefondan ingilizcemi nasıl geliştirebilirim? Bildiğiniz güzel uygulamalar varsa önerir misiniz. Duolingo, Busuu gibi uygulamaları daha önce kullandım.

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,749
İsim
SANANE
Cambly

DefKot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,805
İsim
DefKot
Hobi olarak ingilizcemi geliştirmek istiyorum. Telefondan ingilizcemi nasıl geliştirebilirim? Bildiğiniz güzel uygulamalar varsa önerir misiniz. Duolingo, Busuu gibi uygulamaları daha önce kullandım.
İlk tavsiyem : Fenerbahçe maçlarını izleme
2. Tavsiyem: YouTube de FK Language diye bir kanal var onu öneririm oynatma listelerinde 0 dan İngilizce eğitimi veriyor ve harika anlatıyor

baronn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
Barış kaplan
Hocam eğer az buçuk biliyor ve üstüne katmak istiyorsanız ingilizce kitap okuyun derim. Ewa diye bir uygulama var İngilizce kitapları çevirisi ile beraber okuma imkanınız oluyor. Her kelimeye bastığınızda Türkçesi karşınıza çıkıyor. Ama kitapları sınırlı haliyle.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam eğer az buçuk biliyor ve üstüne katmak istiyorsanız ingilizce kitap okuyun derim. Ewa diye bir uygulama var İngilizce kitapları çevirisi ile beraber okuma imkanınız oluyor. Her kelimeye bastığınızda Türkçesi karşınıza çıkıyor. Ama kitapları sınırlı haliyle.
Artı olarak şunu söyleyeyim. Ben eskiden istediğim kitapların İngilizcesini PDF olarak indirirdim. Read Era adlı PDF açıcı uygulamadan okurdum. Bilmediğim kelimeleri veya kalıp cümleleri çeviriden bakar ve o kelime üzerine not alırdım aşağıda attığım fotoğraftaki gibi. Kelimeye basılı tutup not alırdım. Basınca o not karşıma çıkardı. Bunu yapma sebebim ewa'da yeterince kitap olmaması. Ve bu biraz daha uğraştırıcı olduğu için akılda daha kalıcı benim açımdan.

Artı olarak şunu söyleyeyim. Ben eskiden istediğim kitapların İngilizcesini PDF olarak indirirdim. Read Era adlı PDF açıcı uygulamadan okurdum. Bilmediğim kelimeleri veya kalıp cümleleri çeviriden bakar ve o kelime üzerine not alırdım aşağıda attığım fotoğraftaki gibi. Kelimeye basılı tutup not alırdım. Basınca o not karşıma çıkardı. Bunu yapma sebebim ewa'da yeterince kitap olmaması. Ve bu biraz daha uğraştırıcı olduğu için akılda daha kalıcı benim açımdan.
Ha eğer hiç bilmiyorsanız üstteki arkadaşın tavsiye ettiği kanalı mutlaka takip edin. Çok faydasını görürsünüz.

Ekler

• Screenshot_2022-08-09-01-37-26-505_org.readera.jpg
    Screenshot_2022-08-09-01-37-26-505_org.readera.jpg
    725 KB · Hit: 40
  • Screenshot_2022-08-09-01-37-37-494_org.readera.jpg
    Screenshot_2022-08-09-01-37-37-494_org.readera.jpg
    623.7 KB · Hit: 38
Son düzenleme:

Flushixy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,719
İsim
Ali Akpoyraz
Instagram
instagram.com/aliakpoyraz
inglizce bilen kafa dengi bir karşı cins buluyorsun sabah akşam konuşma pratiği yapıyosun

*hem karşı cins olduğu için konuşma isteğin de artar

Top Bottom