İngilizceyi nasıl öğrenebilirim veya nasıl geliştirebilirim seviyem (A2)

Reaksiyon skoru
10
A2 seviyesinde pratiği olmayan bir ingilizcem var basit cümleler kurabiliyorum ve ingilizcemi 5-6 aylık süreçte kursa gitmeden b2 düzeyine çıkarmak istiyorum. Kendimi nasıl geliştirebilirim?
Şuan gün içinde yaptıklarım; yeni kelimeler öğrenmek, ingilizce düşünmeye çalışmak için nesneleri ingilizce olarak aklıma getirmeye çalışmak, Duolingo vb. uygulamalarda 1 saate yakın vakit geçirmek. sürekli aklıma gelen cümleler olursa çeviriyi açıp ingilizce cümle kurmaya çalışmak.

Bi yerden sonra kendi mi tıkanmış hissediyorum. Beynim duraksıyo gibi oluyor. Yaklaşık 1 haftadır günde 2-3 saatimi ingilizceye ayırıyorum. Tekrardan ingilizce çalışmaya yeni başladım 1 hafta oluyo diyebiliriz. Yurt dışına çıkarsam dil konusunda yabancılık çekmemek istiyorum 5-6 ay içinde b2 seviyeye ulaşmak istiyorum süreyi bilerek kısa tutuyorumki tekrar öğrenmeyi ertelemek istemiyorum. Tavsiyeleriniz varmı youtube videoları olur, uygulamalar olur, gün içinde yapılacak küçük egzersizler olur ?

Kelime öğrenmek istiyorsan öğrenmek istediğin kelimeleri unutmadan gözünü kapat ve o kelimelerle ilgili şeyleri aklında canlandır ne gelirse aklına onu düşün saçma olması sorun değil hatta daha iyi daha çok akılda kalır

rustta ingilizce konuşan clanlara dahil olarak. 0'dan 3 ayda baya öğrenmiştim eğer bi 6 ay daha kalsadım şakır şakır olurdu şimdi

A2 seviyesinde pratiği olmayan bir ingilizcem var basit cümleler kurabiliyorum ve ingilizcemi 5-6 aylık süreçte kursa gitmeden b2 düzeyine çıkarmak istiyorum. Kendimi nasıl geliştirebilirim?
Şuan gün içinde yaptıklarım; yeni kelimeler öğrenmek, ingilizce düşünmeye çalışmak için nesneleri ingilizce olarak aklıma getirmeye çalışmak, Duolingo vb. uygulamalarda 1 saate yakın vakit geçirmek. sürekli aklıma gelen cümleler olursa çeviriyi açıp ingilizce cümle kurmaya çalışmak.

Bi yerden sonra kendi mi tıkanmış hissediyorum. Beynim duraksıyo gibi oluyor. Yaklaşık 1 haftadır günde 2-3 saatimi ingilizceye ayırıyorum. Tekrardan ingilizce çalışmaya yeni başladım 1 hafta oluyo diyebiliriz. Yurt dışına çıkarsam dil konusunda yabancılık çekmemek istiyorum 5-6 ay içinde b2 seviyeye ulaşmak istiyorum süreyi bilerek kısa tutuyorumki tekrar öğrenmeyi ertelemek istemiyorum. Tavsiyeleriniz varmı youtube videoları olur, uygulamalar olur, gün içinde yapılacak küçük egzersizler olur ?
Uğraştığın ve izlediğin her şeyi ingilizce izleyerek / dinleyerek.
Şahsen çevremdekilere kıyasla daha iyi ve akıcı ingilizcem var ve bunun tüm altyapısını sağlayan zamanında izlemek istediğim youtube içeriklerini ingilizce konuşan adamların yapıyor olmasıydı, izleye izleye duya duya öğrendim

bende hemen hemen a2 b1 seviye olup yurtdışı hedefi olan biri olarak deneyimlerimden yola çıkarak filmler ve insanlarla sohbet kesinlikle işe yarıyor hayatın tamamen ingilizce veya hangi dili istiyorsan o olsun örnek vermek gerekirse sohbet ettiğin arkadaşların oynadığın oyunlarda ki diller izeldiğin filmler telefonunun dili dinlediğin müzikler kulağın alışıyor ve öğrenebiliyorsun özellikle filmler ve insanların etkisi daha büyük henüz başlayamadım hayatım okuldan dolayı tamamen ingilizce değil okul bitsin son senem zaten üniversiteyi yurtdışında okumayı planlıyorum en kötü burada kalır havacılık meslek yüksekokulu veya kilo verip msü hava harp okumayı düşünüyorum mezun olduktan sonra yurtdışına gidebilirim belki tam net bir fikrim hala yok ama ilk ihtimal daha yüksek şimdiden alışmaya çalışıyorum şubattan beri aralıksız kendrick lamar dinliyorum kesinlikle felaket biri müziklerine bayılıyorum söylüyorum dinliyorum telaffuz konusunda eksiklerim var ama ondan önce ingilizce seviyemi b2 yapmam gerekiyor okul için ielts sınavından 6.0 almam gerek oda b2 seviye ve üstüne denk geliyor

İngilizce seviyesini nasıl tespit ediyorsunuz? Güvenilir bir kaynak varsa rica edebilir miyim?

Soruna gelince; izlediğin her şeyi alt yazı olmadan izlemeye çalış. Anlamadığın yerleri geri sararak tekrardan anlamaya çalış ve onu araştır. Böylece o anlamadığın kelimeyi ya da cümleyi daha da unutmazsın. Ben böyle geliştirdim.

Uğraştığın ve izlediğin her şeyi ingilizce izleyerek / dinleyerek.
Şahsen çevremdekilere kıyasla daha iyi ve akıcı ingilizcem var ve bunun tüm altyapısını sağlayan zamanında izlemek istediğim youtube içeriklerini ingilizce konuşan adamların yapıyor olmasıydı, izleye izleye duya duya öğrendim
Bir nevi kendimizi dile maruz bırakmamız lazım doğru söylüyorsun

Yabancılarla sohbet edicen ben finans ülke tanıtımı ekonomi konuşuyordum

Speaking harici inglizce içerik tüket hem kelime öğrenirsin hemde düzgün gramer kullanılışını görrüsün. spekaing içnide gene dizide filmde grödüğün tellaffuzlarla kendini kayda alıp ikisini karşılaştırç

Haluk tatarın bu konuyla ilgili videoları var izlemeni kesinlikle tavsiye ederim

Geri