O neymiş gııintel anakartlarda da amd anakartlarda olduğu gibi chipset kalitesini öğrenebileceğimiz bir site var mı?
VRM kalitesinden bahsediyorsun sanırımhocam bu amd anakartlarda oluyor ya mesela her B550 anakart iyi değil diyorlar aynı olay intel de de var mı öğrenmek istiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:
ha öyle mi
bende biraz bu konuda bilgisizim yanlış bahsetmişsem affola
Chipset aynı. Anakart modeline göre değişiyor. Yoksa farklı B550 anakart modellerinde chipsetinde de değişiklik yapılıyor da ben mi bilmiyorum?![]()
![]()
![]()
Bu tarz bir uzun liste yok. Ancak yukarıda attığım video bu listenin aynısının daha az kapsamlı hali. Daha az anakart var yani ama en yaygın anakartları test etmişler zaten.bu olaydan bahsediyordum link i biraz zor bulabildim![]()
Motherboard VRM Tier List v2 (currently AMD only)
Credit to: @LukeSavenije The following list is based on facts, ranked on power delivery and known problems. The list will include boards that support CPU overclocking available at retail from different brands. There are still differences in performance among boards of the same tier. As a result, ...linustechtips.com
aynı olay intel ankartlarda da var mı
Bu tarz bir uzun liste yok. Ancak yukarıda attığım video bu listenin aynısının daha az kapsamlı hali. Daha az anakart var yani ama en yaygın anakartları test etmişler zaten.
Evet ama fiyatlarına bağlı. Daha ucuza Z490 Gaming X varsa o bence daha iyi bir tercih olur.video ya göre bu anakart güzel bir tercih olacaktır diye düşünüyorum 10700k ile![]()
Asus TUF Gaming Z490-Plus (Wi-Fi) LGA 1200 Soket Anakart
Asus TUF Gaming Z490-Plus (Wi-Fi) LGA 1200 Soket Anakart detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
wifi lı anakart lazım o yüzden en uygun tuf z490 bulabildimEvet ama fiyatlarına bağlı. Daha ucuza Z490 Gaming X varsa o bence daha iyi bir tercih olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Burda epey ucuz mesela.Gigabyte Z490 Gaming X ATX ANAKART - Z490-GAMING-X : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Gigabyte Z490 Gaming X ATX ANAKART - Z490-GAMING-X : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr