Neler Yeni

internet iç tesisattan dolayı düşük hız

Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Arda çamalan
1 ay önce turknete geçtim altyapım 83 mbps destekliyor gözüküyordu ama geçtikten sonra bina içi tesisatta sorun olduğu için 100lük paketten max 52 mbps internet alabiliyorum yeni kablo çektirsek bu hız artar mı
1647087270863.png

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Tesisat yenilenirse tabi alırsınız. Tabii tek problem oysa

YinYang

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
-
Türk Telekom teknik ekibinin bana aktardığına göre 3 farklı kablo kısmı bulunuyor.
Adsl teknolojisine göre anlatıyorum.Yinede işinize yarayabilir.
Saha dolabı -> bina'nın ankastre kutusu -> sizin dairenize gelen kablo -> daire'nin iç tesisatı
Saha dolabından bina'nın ankastre kutusuna gelen kabloya sizin müdahaleniz mümkün değil
Ankastre kutusundan dairenize gelen kabloyu güncel ve kaliteli bir kablo ile değiştirebilirsiniz.
Daire iç tesisatına ise aynı şekilde müdahaleniz bulunabilir.
Kablodan olduğuna kesin eminseniz elbette hızınız artacaktır.
Bu dediğim işlemleri elektrikçi yapabilir.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,054
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Türknet yıllardır hep iç tesisata suç atıyor, değiştirince hızın artma olasılığı bir hayli düşük.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,114
İsim
Oğuz Oğuz
1 ay önce turknete geçtim altyapım 83 mbps destekliyor gözüküyordu ama geçtikten sonra bina içi tesisatta sorun olduğu için 100lük paketten max 52 mbps internet alabiliyorum yeni kablo çektirsek bu hız artar mı Alıntıyı görüntüle

bizim arkadaşta türknet kullanıyor.
Amcası alt katta 35 alırken bu 12 alıyordu.
Durumu Türknete bildirdi Türknet ise iç tesisat ile ilgili demiş ve bakmak için 109tl istemişler.
Tabi arkadaşın bir kaç defa araması üzerine dış tesisata bakmaya TT ekibi gelmiş ve hızı 25'lere çıktı.
Eğer 35 isterse iç tesisatı da değiştirmesi gerekiyormuş.

Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Arda çamalan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,617
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
tabii ki eski ise olabilir detaylı kontrol etmek adına xdsl hat değerlerini atarsan sorunun neyden kaynaklı olduğuna bakabilirim

Musa Dinç

80+ Bronze
Türknet yıllardır hep iç tesisata suç atıyor, değiştirince hızın artma olasılığı bir hayli düşük.
Sana şöyle özetleyeyim benim bina 2011 senesinde inşaaat edildi ben geçen sene vdsl kullanıyordum kablonet ile ve max 41 alabiliyordum sahada çok yakınımda sonra cat6 çektirdim 110 civarı hız alabiliyordum ki kablonet yeterli oldu o yüzden bina yaşı 7 ve üzeri olanlarda etkili oluyor.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,054
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Sana şöyle özetleyeyim benim bina 2011 senesinde inşaaat edildi ben geçen sene vdsl kullanıyordum kablonet ile ve max 41 alabiliyordum sahada çok yakınımda sonra cat6 çektirdim 110 civarı hız alabiliyordum ki kablonet yeterli oldu o yüzden bina yaşı 7 ve üzeri olanlarda etkili oluyor.
2003 yılında inşaatı bitmiş bir binada oturuyorum, kopma sorunu için önce modemde sorun var dedi Turknet, modemi değiştirdim hiçbir şey değişmedi. Daha sonra bina içi kabloya suç attılar, gidip eksiz şekilde %100 bakır Cat6 kablo çektik kutudan yine hiçbir şey değişmedi, SNR değerinde de gram oynama olmadı.

Musa Dinç

80+ Bronze
2003 yılında inşaatı bitmiş bir binada oturuyorum, kopma sorunu için önce modemde sorun var dedi Turknet, modemi değiştirdim hiçbir şey değişmedi. Daha sonra bina içi kabloya suç attılar, gidip eksiz şekilde %100 bakır Cat6 kablo çektik kutudan yine hiçbir şey değişmedi, SNR değerinde de gram oynama olmadı.
Bazen o şekilde istisnalar oluyor fakat çekilen attı devreye soktuğuna emin misin illaha farkettirir hızda vs.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,054
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

Musa Dinç

80+ Bronze

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,054
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Yani o hattın daire girişine kadar aktif olduğundan eminsin? Benim arkadaşım da çektirmiş adam aktif etmemiş en sonunda baktık ki aktif değilmiş sorun düzeldi sonra.
Direkt kutudan çektik, o kablo takılı zaten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,615
Üyeler
162,716
Son üye
Mustafalustn
Top Bottom