Musa Dinç
80+ Bronze
Kutu içindeki hat dağıtıcı değişti mi? Yoksa sadece kablolama mı yapıldı?Direkt kutudan çektik, o kablo takılı zaten.
Kutu içindeki hat dağıtıcı değişti mi? Yoksa sadece kablolama mı yapıldı?Direkt kutudan çektik, o kablo takılı zaten.
Sadece tesisat ile alakalı olmayabilir.1 ay önce turknete geçtim altyapım 83 mbps destekliyor gözüküyordu ama geçtikten sonra bina içi tesisatta sorun olduğu için 100lük paketten max 52 mbps internet alabiliyorum yeni kablo çektirsek bu hız artar mı Alıntıyı görüntüle
Hocam bilgimin olduğu konular merak etmeyin.Kutu içindeki hat dağıtıcı değişti mi? Yoksa sadece kablolama mı yapıldı?
tabii ki eski ise olabilir detaylı kontrol etmek adına xdsl hat değerlerini atarsan sorunun neyden kaynaklı olduğuna bakabilirim
ben denesem mi acaba? bina yaklaşık olarak 10 yaşında falan sanırımAynı sorunu geçen hafta yaşadım. Türktelekom altyapısı üzerinden turknet kullanıyorum. normalde 85 mbps aldığım internet sürekli kopuyordu. Türktelekomdan ekip geldi. önce prizden modeme kadar olan dsl kablosu bozuk dedi. yedek kablom olabileceğini düşünmedi sanırım. hemen taktım yeni kabloyu. yine kesildi internet. adam bu sefer de bina içi tesisatınızda sorun var dedi.Elektrikçi çağırıp değiştirin dedi ve gitti. adamın bahane ürettiğini düşünerek : kabloyu değiştirmediğim halde turknete "iç tesisat kablosunu değiştirdim ancak hala internet kopuyor" yazdım. 10 dakika sonra telefonla arandım ve sorunu çözdük dedi müşteri temsilcisi. Anlattığına göre hızı 85 yerine 83 mbpsye sabitleyince çözülmüş. Elektrikçi+kablo ücreti boşuna vermemiş oldum. Bu arada belki kablonuz gerçekten de eski olabilir ancak benim iç tesisatım yeni olduğu için bu şekilde davrandım.
Hattında sorun gözükmüyorAlıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:
ben denesem mi acaba? bina yaklaşık olarak 10 yaşında falan sanırım
yani 83 mpbs alabilir miyim başka bi servis salayıcısına geçsemHattında sorun gözükmüyor
oruchanın yaptığı gibi yapsam mı yaniHattında sorun gözükmüyor
Altyapın kaç mbpsyani 83 mpbs alabilir miyim başka bi servis salayıcısına geçsem
netspeedde 83 mbps turknette 50 gözüküyor 52 max kullana bildiim ss atmıştım en başta konuyu açtığımda altyapıyıAltyapın kaç mbps
snr margin değerin düşük. altyapın bu kadar hızı kaldırmıyor. iss'ne snr marginin düşük olduğunu belirt.Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:
ben denesem mi acaba? bina yaklaşık olarak 10 yaşında falan sanırım
tamamdır sağ olunsnr margin değerin düşük. altyapın bu kadar hızı kaldırmıyor. iss'ne snr marginin düşük olduğunu belirt.