Neler Yeni

İŞ YERİNDEN ÇIKAMIYORUM YARDIM

Critaes

80+ Bronze
Merhaba,
Bir otomotiv fabrikasına taşeron işçi olarak girdim. 2 gün çalıştım 3. Gün yani bugün istediğim bir firma olumlu dönüş yapınca istifa etmek istediğimi söyledim. Taşeron firma ise en az 15 gün calismam gerektiğini aksi takdirde kıyafet + eğitim bedeli + danışmanlık bedeli nin yüksek bir bedel ücret ödemem gerektiğini söyledi. ama işe başlamadan önce deneme sürecinde olduğumu ve deneme süreci olumlu geçerse kadroya alinabilecegimi söylemişlerdi fakat kadroya alım da yokmuş.
ne yapmam gerekiyor bugün iş görüşmem var 15 gün sonra başlayabilirim desem de olmaz.

fatihmra

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
yakınanda avukat varsa uğrayıp sor daha net bilgi alırsın ben çağrı merkezinde çalışmıştım çıkış yapmak isteyenlerin gözünü aynı şekilde korkutuyorlardı sonuçta ücret çıkmıyordu senin şirketi bilemem tabii. yüksek çalışma saati mobing falan varsa çıkış alacaksan evrağında mutlaka elle not olarak düş.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Aziz UZMAN
Merhaba, bir işverenin deneme sürecinde olan çalışanına "şu kadar daha çalışmak zorundasın, yoksa şu ücreti ödemek zorundasın" şeklinde bir yaklaşımda bulunmasını yasal olarak doğru olmadığını düşünüyorum. Bu tür durumlar iş hukuku açısından problemli olabilir. Haklarınızı koruyabilmek için bir avukata danışmanızı veya SGK ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim.

Vatan.Delisi

80+ Bronze
En net bilgiyi 170 arayarak alabilirsiniz ve deneme süresi içinde 2 tarafta fesih edebilir.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,957
İsim
Mert Can Ergün
Çalışmaya gerek yok hatta gitme daha iyi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular