Neler Yeni

İşlemci GHz'im oyunlarda düşüyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Boran Yılmaz
Oyunlara girmedeğimde bir problem yok gayet iyi hızlı çalışıyor ama bir oyuna girdiğim zaman GHz düşüyor. 120 fps oynayabileceğim bir oyunu 60fps oynuyorum ve canımı çok sıkıyor. Ne yapmam gerekiyor? İşlemcim: AMD Ryzen5 3500u

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Boran Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sıcaklıklar ne durumda , thermal throttle yiyor olabilirsiniz
soğutucu aldım çok ısınıyor diye. Isınma problemini çözdüm ama hala Ghz düşüyor. Isınmamasına rağmen.
Mesaj otomatik birleştirildi:

76 derecelerde falan normal hızındayken ama sonra düşüyor hızı. 76 Derece çok fazla değil ama yine de düşüyor neden?

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Boran Yılmaz

Ekler

• resim_2021-11-19_215536.png
    resim_2021-11-19_215536.png
    3.7 MB · Hit: 223

abcdefg1234

80+ Silver
NORMALDE FPSLERIMIN 100 FALAN OLMASI LAZIM AMA GORUYORSUN İSTE...
yabancı forumlarda yaklaşık yarım saattir sizin sorununuzu araştırıyorum. Aynı sorunu aynı cpu da yaşayan bir çok insan var ama çözebilen olmamış. Msi afterburner dan CPU mhz ve CPU temperature değerlerini aktif edip tekrar bi ss atar mısınız

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Boran Yılmaz
yabancı forumlarda yaklaşık yarım saattir sizin sorununuzu araştırıyorum. Aynı sorunu aynı cpu da yaşayan bir çok insan var ama çözebilen olmamış. Msi afterburner dan CPU mhz ve CPU temperature değerlerini aktif edip tekrar bi ss atar mısınız
nereden aktif edeceğim onları?

abcdefg1234

80+ Silver
FORUM.png

MSİ AFTERBURNER ı açıp ayarlar kısmına geliceksiniz. Oradan da izleme kısmına gelip işlemci hızı ve CPU Temperature yazan kısımlara tıklayıp OSD de gösteri seçip tamam a basıcaksınız

Nvidia Mx130

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,844
İsim
Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Boran Yılmaz
böyle mi?

Harici bir ekrana kartı var mı?
hayır işlemcideki Vega8 var..

Alıntıyı görüntüle

MSİ AFTERBURNER ı açıp ayarlar kısmına geliceksiniz. Oradan da izleme kısmına gelip işlemci hızı ve CPU Temperature yazan kısımlara tıklayıp OSD de gösteri seçip tamam a basıcaksınız
bunlar açık zaten. böyle görünüyor bende.

Ekler

• resim_2021-11-19_222622.png
    resim_2021-11-19_222622.png
    3.8 MB · Hit: 136

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Ekran kartın ne kadar soğuk olursa olsun, CPU'n hala ısınıyorsa kendini yavaşlatacaktır ve bu yüzden de kendini düşük GHz'de çalıştıracaktır. Düşük GHz'de çalışmak için gücünü kısar ve gücünü kıstığı için ekran kartını da pek beslemez. Bu yüzden, VALORANT testi yaparken MSI Afterburner üzerinden "İşlemci Sıcaklığı / İşlemci Hızı / İşlemci Kullanım Oranı" gibi seçenekleri de açarsanız ve öyle paylaşırsanız daha net bir cevap yazabiliriz.

Alıntıyı görüntüle
acık ama boyle gozukuyor iste
Masaüstü bir CPU'da 81 derece yüksek bir ısı seviyesi olarak kabul edilebilir. Eğer işlemci bunu yüksek ısı olarak algılıyorsa kendi gücünü kısıyordur. Bu ısılarda güç kesmemesini istersen BIOS üzerinden ayarlayabilirsin veya direkt maddi çözüm olarak SE224XT gibi 3500X'i rahatlıkla soğutacak bir soğutucu alabilirsin.

İşlemciden işlemciye 80 derecenin fazla olup olmadığı değişebilir. O kendi ayarına ve dayanılıklığına bağlıdır.

Top Bottom