Neler Yeni

İşlemci ısınınca kendiliğinin elektriğini kesiyor kapanıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emre Yurdabakan
Amd ryzen 5500 işlemcim var daha sistem kurulalı 1.5 aylık oldu 4 gün kasaya ısınmasın diye ekstradan fan ekledim ve son 2 gündür oyun oynarken pc kendini kapatıyor ve elektriği kesip verdiğimde ancak açıyor ilk zaman işlemci hızım 4200 mhz çalışırken şuan 3800 mhz de çalışıyor al suite 3 programından 4200 mhz e çekebiliyorum ve oyunlarda 95 96 97 dereceye kadar gördüm boşta ise 60 70 arası genellikle takılıyor önceden bu kadar çok ısınmazdı boşta bile 2 gündür bu böyle olmaya başladı işlemcim neden çok ısınır daha sıfır malzemeler voltaj değerine baktığımda 1.55v gözüküyor yüksek voltaj geldiğindenmidir ki bu işlerden çok iyi anlamam yardımcı olabilecek varmı anlayan bi arkadaş.

milenix

80+ Gold
Amd ryzen 5500 işlemcim var daha sistem kurulalı 1.5 aylık oldu 4 gün kasaya ısınmasın diye ekstradan fan ekledim ve son 2 gündür oyun oynarken pc kendini kapatıyor ve elektriği kesip verdiğimde ancak açıyor ilk zaman işlemci hızım 4200 mhz çalışırken şuan 3800 mhz de çalışıyor al suite 3 programından 4200 mhz e çekebiliyorum ve oyunlarda 95 96 97 dereceye kadar gördüm boşta ise 60 70 arası genellikle takılıyor önceden bu kadar çok ısınmazdı boşta bile 2 gündür bu böyle olmaya başladı işlemcim neden çok ısınır daha sıfır malzemeler voltaj değerine baktığımda 1.55v gözüküyor yüksek voltaj geldiğindenmidir ki bu işlerden çok iyi anlamam yardımcı olabilecek varmı anlayan bi arkadaş.
soğutucun nedir

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emre Yurdabakan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
soğutucun nedir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Stock soğutucum var ama 2 gün öncesine kadar sistemimde böyle bir sıkıntı yoktu bu kadar çok ısınmıyordu sorun olmuyordu hiçbir şekilde

Son düzenleme:

Lisser

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,507
İsim
Lisser
Instagram
egerdnn
Steam
https://steamcommunity.com/id/Lisser1/
Discord
lisser1
stok soğutucuyla ısınması normal bios sıfırlayıp tekrar deneyin
Değil. Boşta 70 derecelerini gördüğünü söylüyor nesi normal :D R5 5500'den bahsediyoruz

Overclock vesaire denediniz mi? Ayarları standart haline çevirin, undervoltage yapın.

Son düzenleme:

milenix

80+ Gold

Bios nasıl sıfırlıyoruz
anakart markası nedir biosta default ayarlara dönmek için buton olması lazım

Değil. Boşta 70 derecelerini gördüğünü söylüyor nesi normal :D R5 5500'den bahsediyoruz

Overclock vesaire denediniz mi? Ayarları standart haline çevirin, fanın yerine oturduğundan vesaire emin olun.
Kasa hava alıyor mu bu arada?
stok soğutucu ile zaten boşta 50 dereceleri rahatlıkla görüyor bide 1.55v diyor bu kadar voltaj verilince 60-70i rahatlıkla görür

Son düzenleme:

Lisser

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,507
İsim
Lisser
Instagram
egerdnn
Steam
https://steamcommunity.com/id/Lisser1/
Discord
lisser1
anakart markası nedir biosta default ayarlara dönmek için buton olması lazım

stok soğutucu ile zaten boşta 50 dereceleri rahatlıkla görüyor bide 1.55v diyor bu kadar voltaj verilince 60-70i rahatlıkla görür
Bu voltaj değerlerinde görmesi normal olabilir belki de standart değerlerde görmesi imkansız. Diğer sistemde kullanıyorum hiç görmedi bu sıcaklıkları, undervoltage denesin

abcdefg1234

80+ Silver
1.55V çok yüksek. 1.3V un üstüne çıkmaması lazım.Isınıp kapanma sebebi budur.

Pc yi fişten çekin.Anakarttaki bios pilini çıkartıp 1-2 dk bekledikten sonra geri takın.Bios sıfırlamış olacaksınız. Sonrasında Bios ekranına girip XMP açmayı unutmayın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emre Yurdabakan
Bu voltaj değerlerinde görmesi normal olabilir belki de standart değerlerde görmesi imkansız. Diğer sistemde kullanıyorum hiç görmedi bu sıcaklıkları, undervoltage denesin
Voltaj düşürümü yaptım 1.37 voltta şuan ve 4200 mhz e aldım boşta 50 60 arası seyrediyor yüke binince eskisi gibi hızlı yükselmiyor

1.55V çok yüksek. 1.3V un üstüne çıkmaması lazım.Isınıp kapanma sebebi budur.

Pc yi fişten çekin.Anakarttaki bios pilini çıkartıp 1-2 dk bekledikten sonra geri takın.Bios sıfırlamış olacaksınız. Sonrasında Bios ekranına girip XMP açmayı unutmayın.
Asus prime b450 mk2 anakartım bu voltaj işinden pek anlamıyorum bi düşürdüm voltajı 1.3750 V da şuan hız 4200 mhz de bunun doğru voltaj olup olmadığını nasıl anlarız boşta bu ayara alınca ısım 50 60 arası takılıyor prime95 testine soktum 5 dk test ettim ve 62 dereceyi geçmedi doğrumu yapmışım voltajı yoksa ince ayarı filan varmı bunun.

abcdefg1234

80+ Silver
Voltaj düşürümü yaptım 1.37 voltta şuan ve 4200 mhz e aldım boşta 50 60 arası seyrediyor yüke binince eskisi gibi hızlı yükselmiyor

Asus prime b450 mk2 anakartım bu voltaj işinden pek anlamıyorum bi düşürdüm voltajı 1.3750 V da şuan hız 4200 mhz de bunun doğru voltaj olup olmadığını nasıl anlarız boşta bu ayara alınca ısım 50 60 arası takılıyor prime95 testine soktum 5 dk test ettim ve 62 dereceyi geçmedi doğrumu yapmışım voltajı yoksa ince ayarı filan varmı bunun.
4.2 Ghz için yine fazla o voltaj. 1.375V ile 4.45-4.5Ghz yapabilirsiniz muhtemelen.

4.25 Ghz de 1.21V da stabil oluyor benim 5500. Tabi slikon ve anakart farkından dolayı sizin 5500 için 4.25 Ghz deki stabil voltaj değeri sizde 1.21V dan daha yüksek veya daha az olabilir.

Ryzen master programıyla islemciyi all core 4.2 Ghz yapın , voltajı da 1.3V yapın.Sonrasında Ryzen master programında stres testine sokun.Testten geçerse voltajı 1.29 1.28 1.27 diye düşüre düşüre devam edin ve her voltaj düşürdüğünüzde programdaki stres testini yapın.

Mesela 4.2 Ghz 1.2 V da crash yediniz o zaman votlajı 1.21 e yükseltin. Ryzen master programında düşürebuldiginiz en düşük voltaj değerinde crash yemezseniz P95,Cinebench, Aida64 gibi programlarda ve oyunlarda da test edin.Bunlarda da sorun yoksa o frekans ve voltaj değeri sizin işlemciniz için stabildir. En son Stabil olan frekans ve voltaj değerini biosa girip kaydedersiniz.

Top Bottom