Neler Yeni

işlemci sıcaklığı bir anda artıyor ve düşüyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Karaca
Merhaba, dün elime ryzen 5 3600 olan sistemim ulaştı. Stok soğutucu ile kullanıyorum masaüstünde 50 60 derecelerde dolaşıyor. Fakat bir anda çok yüksek bir fan sesi geliyor ve sıcaklıl bşta 72 dereceye kadar çıkıyor, bir çözüm varmı veya soğutucuyu mu değiştirmeliyim?

owl.zfg

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,514
İsim
Mertcan
bende yok fakat okuduğum kadarıyla işlemci bir anda frekans değerini yükseltiyor ihtiyaç olduğu fln için bu da ısınmasına neden oluyor ısınınca fan çalıştırıyor ve frekans hızını düşürüyor süreklide yapıyor bunu farklı soğutucu alırsan düzelir büyük ihtimal

admknl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Adem Kanlı
geçen sene en çok kafamı yoran konu olmuştu alternatifler var dostum;
1-) core boost performance kapatıp 3.6 sabit çalıştırabilirsin
2-)elle manuel voltaj verip 3.8 3.9 gibi bi nebze düşük frekansta kullanabilirsin
3-)bu benim kesinlikle önerdiğim yol güçlü bi hava soğutucu veya sıvı soğutucu alman

Kendi yöntemim şu oldu arctic 34 espor dua hava soğutucu aldım gayte başarılı ama buda yetmedi bana 4.1 sabit frekans 1.297 voltaj verip durumu en stabil duruma getirdim

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Karaca
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Herhangi bir şekild ghz i sabitlersem hep öyle kalacak değilmi yani yük altında ve oyunlarda

ventioNN

80+ Platinum
Soğutucu alabilirsin,Arctic freezer duo esports 34 önerimdir.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Merhaba, dün elime ryzen 5 3600 olan sistemim ulaştı. Stok soğutucu ile kullanıyorum masaüstünde 50 60 derecelerde dolaşıyor. Fakat bir anda çok yüksek bir fan sesi geliyor ve sıcaklıl bşta 72 dereceye kadar çıkıyor, bir çözüm varmı veya soğutucuyu mu değiştirmeliyim?
Arkada neler açık?

Top Bottom